Mercedes-AMG EQE 2024: Interiör, motor och modifieringar

Mercedes-AMG EQE SUV 2024 är en mer familjevänlig, men inte mindre sportig version av den utmärkta AMG EQE Sedan. Observera att vi inte talade om “större” eller “mer omfattande” när vi beskrev AMG EQE SUV, eftersom hela EQE SUV-serien är mindre och mer kompakt än EQE Sedan, även om de använder en liknande EVA2-plattform.

Men den framåtskjutande Mercedes-Benz-hytten (och EQE:s femsitsiga standardhytt) erbjuder en rymlig, lyxig och tekniskt avancerad interiör som moderna familjer kommer att uppskatta. AMG-märket står dock för mer kraft, snabbare acceleration och en mängd motorsportinspirerade funktioner – allt i ett praktiskt och elegant paket.

Mercedes-AMG EQE SUV 2024: Vad är nytt?

Mercedes-AMG EQE SUV är den första helt eldrivna högpresterande SUV:en med fem säten från Mercedes-Benz. Den delar många av sina höghastighetsegenskaper med AMG EQE Sedan, inklusive ett 90,6 kWh-batteripaket och AMG-tunade elmotorer på fram- och bakaxlarna, som tillsammans levererar 617 hk och 738 lb-ft vridmoment.

Med tillvalet kompressor i AMG Dynamic Plus-paketet kan AMG EQE SUV leverera upp till 677 hk och 738 Newtonmeter vridmoment på asfalten. Som jämförelse har den 200 hk mer än Mercedes-Benz EQE 500 SUV och kan konkurrera med rivaler som BMW iX M60 och Audi RS e-tron GT.


Hur snabb är Mercedes-AMG EQE SUV 2024?

Mercedes-AMG EQE SUV är utrustad med två kraftfulla elmotorer och den fullt variabla 4MATIC+ fyrhjulsdriften och accelererar från noll till 100 km/h på 3,4 sekunder i Supercharger-läget. I lägena “Sport” och “Sport+” skickar växellådan mer vridmoment till bakhjulen, vilket ger körglädjen hos ett kraftfullt bakhjulsdrivet fordon. Den elektroniskt begränsade toppfarten på 149 km/h och den matchande digitala AMG Sound Experience stöder den svindlande framfarten.


Räckvidd och lastkapacitet

Mercedes-AMG lovar att offentliggöra officiella räckviddssiffror inom kort. Vi antar dock att AMG EQE SUV kan uppnå en EPA-räckvidd på 230 till 250 miles på en full laddning, vilket är ungefär samma räckvidd som sedanen. När batterierna är tomma kan fordonet återfå en räckvidd på 100 miles på cirka 15 minuter med en DC-snabbladdning på upp till 170 kW.


Efterbehandlingsalternativ och priser

Mercedes-AMG EQE SUV 2024 finns tillgänglig hos återförsäljare i två utrustningsvarianter: Base och Pinnacle. Nedan hittar du en kort beskrivning av de två utrustningsvarianterna inklusive standardutrustning och rekommenderat försäljningspris.

AMG EQE SUV

Mercedes-AMG EQE SUV finns tillgänglig från 110 450 euro och levereras med kraftfull och lyxig utrustning. På listan finns AMG Ride Control+ luftfjädring med adaptiva dämpare, aktiv krängningshämmare, bakhjulsstyrning, digitala LED-strålkastare, panoramasoltak, trådlös smartphone-laddning och klädsel i äkta nappaläder av kohud.

Interiören är utrustad med MBUX hyperscreen, som gjorde sin debut i lyxlimousinen EQS. Den består av tre separata OLED-skärmar under en enda glasruta som sträcker sig från stolpe till stolpe, och har två 12,3-tumsskärmar för föraren och passageraren fram och en 17,7-tums pekskärm i mitten för infotainmentsystemet. Musikuppspelning tillhandahålls av Burmester 3D surroundljudsystem som standard.

AMG EQE Pinnacle SUV

Priserna för Pinnacle börjar på 113 750 euro. Den erbjuder alla fördelar med basmodellen plus ytterligare utrustningsdetaljer som navigering med augmented reality-video, AMG-projektionsdisplay, automatisk klimatanläggning med fyra zoner, omgivningsbelysning, projektorer med animerade logotyper i framdörrarna och mycket mer.

Som tillval finns AMG Night Package och AMG Night Package Plus. I paketen ingår specialfälgar på 21 eller 22 tum och exteriörlister i glänsande svart eller mörk krom.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar