Mercedes AMG C63 2022: priser och egenskaper

Nya C-Klass presenterades först nyligen när Mercedes-AMG C63 också sågs på provkörningar. Vi har skapat en exklusiv rendering och visar dig hur C63 skulle kunna se ut. Vi har också de senaste nyheterna för dig.

Den nya 2022 Mercedes-AMG C63 sågs först på provkörningar och rykten säger att den snart kan förlora sitt varumärke V8. Läs vidare för att lära dig mer om det.

Mercedes AMG C63 2022: priser och egenskaper

Den kommande Mercedes-AMG C63 kan förlora den gamla bilens 4,0-liters V8 och bli den första hybridmodellen någonsin i 63-serien. Nya Spyshot och våra exklusiva renderingar är de bästa glimtarna hittills av det kommande BMW M3- och Audi RS4-alternativet.

förslag

Nu när den senaste generationen av Mercedes C-klass har presenterats har vi en riktigt bra uppfattning om hur det kraftfulla flaggskeppet kan se ut. Som våra exklusiva renderingar visar kommer nya AMG C63 att se ännu mer aggressiv ut än den vanliga bilen, tack vare detaljer som den stora grillen med vertikala ränder, utsvängda hjulhus och flera luftintag på den främre stötfångaren.

Många andra sportiga accenter kan också förväntas i standard C63. Det kommer nästan säkert att finnas en subtil spoilerläpp på bakluckan. Och bli inte förvånad om den AMG-trimmade C-klassen har en massiv bakre diffusor flankerad av ett fyrhjuligt avgassystem.

Ny Mercedes-AMG C63 Kombi

En ny Mercedes-AMG C63 Kombi är också på väg. Vi lät också göra en rendering för sportkombinationsversionen. Detta och spionbilderna visar att kombibilen kommer att dela många sportiga detaljer med sedanen, även om några skillnader också kan ses. Till skillnad från C63 sedan kommer kombibilen att ha en bakspoiler på taket.

Även om sedanen sannolikt kommer att komma överst när det gäller stil, bör Mercedes C63 Estate fortfarande se ganska elegant ut. Nya C-Klass Estate har redan en vackert svängd taklinje, så att den eleganta looken nästan säkert förs över till AMG-varianten.

Mercedes AMG C63 2022: priser och egenskaper

Nya Mercedes-AMG C63: motorer och hantering

Den yttre designen på nya Mercedes-AMG C63 kanske inte skiljer sig drastiskt från vad som kom innan, men själva bilen förväntas vara helt ny. AMG-chefen Tobias Moers avslöjade tidigare i år att nästa AMG C63 verkligen kommer att ha en hybriddrivlina, som förväntas följa i produktionsbilens fotspår, och endast kommer att ha en 2,0-liters turboladdad fyrcylindrig bensinmotor.

Även om den bara är hälften så stor som 4,0-liters dubbelturbo V8 i det nuvarande fordonet, sägs den fyrcylindriga motorn vara ganska kraftfull. Mercedes har stor erfarenhet av att få ut mycket kraft ur 2,0-litersmotorer och kombinationen med elmotorn på 129 hk, som även används i den nya C-klass laddhybriden, skulle kunna öka bilen totalt sett. med 550 hk.

Ett annat nytt tillägg till AMG C-klass, nya C63 förväntas endast vara fyrhjulsdriven, även om det sannolikt kommer att finnas bakhjulsdrift också, liknande Mercedes-AMG E63. Bli inte förvånad om den nioväxlade automaten som används i andra AMG-modeller också finns i nya C63.

✓ Du kan också kontrollera:

Ny Mercedes-AMG C63 interiör

Interiören i nya Mercedes-AMG C63 förblir en hemlighet än så länge, men det finns sannolikt många likheter med den vanliga C-Klass interiören (se bild). Den böjda designen av instrumentbrädan bör till stor del bäras över, liksom den enorma pekskärmen på mittkonsolen. Med den nya C-klassen bygger den på att den är något större än den nuvarande bilen, nya C63 ska också vara lite rymligare inuti.

Men inte allt i interiören i C63 kommer att vara en kopia av den vanliga C-klassen. Några sportiga accenter, som glänsande AMG-detaljer och sportigare säten, är inbyggda i denna prestandaversion. Ratten kommer sannolikt också att göras om, med några extra knappar för körlägen.

Mercedes AMG C63 2022: priser och egenskaper

Priser och försäljningsstart

Mercedes har ännu inte avslöjat när nya AMG C63 kommer att börja säljas. Eftersom standard C-Klass inte kommer att finnas tillgänglig hos återförsäljare förrän sommaren 2021, kommer AMG C-Klass troligen inte att läggas till sortimentet förrän 2022.

Med all hybridteknik ombord borde du inte bli förvånad om nya C63 blir dyrare än sin föregångare – sedanen kostar runt 93 000 euro, kombibilen några tusen euro mer.