Mercedes A-klass 2022: priser och egenskaper

För 2022 års modell ger Mercedes A-klass ett ansiktslyft. De första lätt kamouflerade prototyperna är just nu på väg.

Mercedes ger A-klassen ett ansiktslyft 2022 ! Den nuvarande A-klassen med den interna konstruktionskoden W 177 har inte funnits på marknaden på länge, men Mercedes förbereder redan kompakten för den andra modellcykeln. Fotograferna fångade en prototyp. Inte många förändringar vid första anblicken!

Den fjärde generationen av A-klass kom inte ut på marknaden förrän våren 2018. Efter att föregångaren, W 176, hade tagit ett betydande steg bort från den pensionerade bilden mot den sportiga kompakten, kom W 177 ikapp just där. Med det nyligen introducerade multimediasystemet MBUX revolutionerade A-klassen inte bara den kompakta klassen.

Mercedes A-klass 2022: priser och egenskaper

Än idag anses den ofta uppdaterade MBUX vara ett riktmärke på många områden. Dessutom är A-klassens motorprogram mycket omfattande och förutom fyrcylindrig diesel och bensin finns tre AMG-versioner (A 35 med 306 hk, A 45 med 387 hk och A 45 S med 421 hk) och en laddhybrid (A 250 e) inkluderar. Dessutom erbjöds A-klass även för första gången i Europa som V 177 sedan.

Efter nästan exakt tre års konstruktion förbereder Mercedes A-klassen för den andra modellcykeln 2022 . Detta bevisas av de prototyper som fotograferna fångade på en provkörning. Eftersom ansiktslyftet, eller Mopf som det så fint heter hos Mercedes, inte väntas förrän modellår 2022 är Spyshot fortfarande i ett tidigt utvecklingsskede. Följaktligen är de visuella förändringarna mycket hanterbara för tillfället. I prototypen är endast kylargrillen kamouflerad. Om du tittar noga ser du den centralt placerade radarsensorn.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Detta kan vara en indikation på att Mercedes utökar sitt redan omfattande utbud av förarassistanssystem. Interiören ska förbli i stort sett oförändrad, widescreen-cockpiten kommer att behållas. Ibland tillkommer funktioner för MBUX, men även efter cirka tre års lansering på marknaden är A-Klassen fortfarande perfekt nätverksbyggd.

Mercedes A-klass 2022: priser och egenskaper

Mercedes A-klass 2022 pris

Även om modelluppdateringen hos Mercedes var ganska hanterbar nyligen, kan den  ena eller andra förändringen väntas fram till  marknadslanseringen av A-Klass ansiktslyftning 2022 . Beroende på om och i vilken utsträckning Mercedes lägger till standardutrustning kommer priset sannolikt att stiga något. 109 hk A 160 finns för närvarande   i butik för 27 971 euro

Volvo Grupp A