Mazzanti Evantra Pura 2022: Specifikationer, pris, releasedatum

Florensbiennalen är ett evenemang där de bästa formgivarna i världen är ansvariga för att erbjuda mycket attraktiv design för olika marknader. Och bland dem försummas inte bilen. 

Ofta handlar det om inredning, klädsel och andra delar av bilens interiör, men den här gången har vi en hel superbil att upptäcka. Det är Mazzanti Evantra Pura, en superbil som kommer att ha mycket att säga på denna krävande marknad.

Mazzanti Evantra Pura 2022: Specifikationer, pris, releasedatum

Vi visste redan om den här modellen, men det italienska företaget kommer att tillåta köpare att anpassa denna nya version. De har tänkt på alla köpare och har därför gjort ett stort antal anpassningsbara element tillgängliga efter din smak. 

Men vad modellen för det toskanska företaget vill klargöra är renheten i körbeteendet. En felfri design och genomtänkta funktioner att njuta av vid ratten i denna superbil.

Mazzanti Evantra Pura 2022: Specifikationer, pris, releasedatum

Mindre vikt, mer närvaro

Evantra Pura väger något mindre än sin föregångare med en totalvikt på 1 290 kg jämfört med 1 390 kg i den tidigare versionen. Detta uppnåddes genom att ersätta några av dess komponenter med andra tillverkade av höghållfast stål och krom-mobdylenstål. 

Det är en bil med bra prestanda och stor säkerhetsutrustning.

✓ Du kan också kontrollera:

Den är 4,32 meter lång, 1,95 meter bred och bara 1,2 meter hög. Hjulbasen är 2,55 meter. 19-tumshjul används på framaxeln och 20-tumshjul på bakaxeln. De främre bromsarna består av Bembro 360 mm kolkeramiska skivor och sexkolvsok, medan de bakre använder 340 mm fyrkolvsskivor.

Mazzanti Evantra Pura 2022: Specifikationer, pris, releasedatum

Personaliseringen sträcker sig från den lilla centrala skärmen till paddelväxlingarna, som kan vara gjorda av kolfiber. Och det finns många fler alternativ som köparen kan komma åt, vilket gör att var och en av de sålda enheterna skiljer sig från de andra.

motorisering

För att flytta denna superbil tänkte man på en kompressormatad 6,2-liters V8 av amerikanskt ursprung, som erbjuder 761 hk kraft och ett maximalt vridmoment på 910 Nm. Det är sämre än Millecavalli-versionen, som, som namnet antyder, når 1 000 hästkrafter. Det kräver inte ett jota av närvaro och inverkan.

Mazzanti Evantra Pura 2022: Specifikationer, pris, releasedatum

Endast fem enheter av denna modell tillverkas varje år, för vilka priset inte är känt. Detta kommer bara att vara känt för dem som är intresserade och kommer att behöva utvärdera var och en av de anpassningar som varje köpare letar efter. Priset bör givetvis ligga runt 900 000 euro per styck så att vi kan få en uppfattning.