Mazda RX-9 2022: priser och egenskaper

Den helt nya Mazda RX-9 från 2022 är enligt uppgift på gång. Efter många rykten bekräftar tjänstemän utvecklingen av en efterträdare till de legendariska sportmodellerna RX-7 och RX-8. Den mest spännande nyheten är att vissa renderingar är tillgängliga och den helt nya RX-9 ser fantastisk ut. Först och främst är den attraktiv och känner igen Mazda Kodo Soul of Motion designspråk , vilket gör att den sticker ut från mängden av andra modeller.

Mazda RX-9 2022: priser och egenskaper

Den nya modellen har också en enkel, förarorienterad interiör. Den kommer också att använda en turbomotor, vilket resulterar i cirka 300 hästar. Vi förväntar oss att nya RX-9 ska gå från 0 till 100 km/h på mindre än sex sekunder med denna motor.

Mazda RX-9 2022 design

Designen på den kommande Mazda RX-9 2022 är tilltalande och baserad på RX-Vision Concept. Som nämnts tidigare använder tillverkaren ett erkänt designtema, Soul of the Motion, som skapar en iögonfallande look. Om du inte visste det så är RX-Vision en konceptsportbil som introducerades 2015.

Designen är modern och RX-9 har en låg och bred kaross, korta överhäng och en unik bakdel. Det finns vissa likheter med nya Mazda 3 , inklusive samma veck och genomträngande strålkastare. Dessutom är denna modell gjord av lättviktsmaterial och är redo för nästa generations SKYACTIV-R rotationsmotor. Sammantaget har tillverkaren skapat en av de mest attraktiva sportbilarna.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Hyttdetaljer

Inuti kan du bara förvänta dig material av hög kvalitet. Liksom de flesta Mazda-bilar kommer nya RX-9 2022:s kabin att vara attraktiv och praktisk. Det är mer än troligt att slutprodukten kommer att anta en del av den teknik som kommer att introduceras i den kommande Mazda MX-5-modellen.

Utöver det, med tanke på att RX-9 är Mazdas flaggskepp, kan vi förvänta oss många av de bekvämligheter som finns i sportbilar. Enligt den information vi har fått kommer den nya modellen att innehålla automatisk luftkonditionering, en monterad infotainmentskärm och en hel del material av hög kvalitet.

Mazda RX-9 2022: priser och egenskaper

Rykten om Mazda RX-9 2022 drivlina

Istället för att använda konventionella cylindrar kommer tillverkaren troligen att använda en SKYACTIV-R rotationsmotor under huven på Mazda RX-9 2022 . Denna motor vrider sig och skapar en roterande rörelse. Denna enhet kallas även för en roterande motor av Mazda. Den har färre rörliga delar jämfört med konventionella motorer och är mycket mindre, lättare och smidigare.

Vad vi har hört kan du förvänta dig att ha en turboladdare och producera minst cirka 300 hästar. Dessutom gjorde vi en del analyser och med denna motor bör RX-9 gå från 0 till 100 km/h på mindre än sex sekunder. Liksom Mazda MX-5 kommer även kommande RX-9 vara utrustad med bakhjulsdrift som standard, som överför kraften via en differential med begränsad slirning.

Mazda RX-9 2022: priser och egenskaper

Releasedatum och pris

Mazda RX-9 2022 släppdatum förväntas bli nästa år. Det kommer troligen att lanseras i början av 2022, medan försäljningen kan starta senare samma år. RX-9 blir Mazdas flaggskeppssportbil och du kan förvänta dig att den kommer att kosta minst 60 000 euro. Det betyder att det blir ett halsband med nya Toyota Supra och Porsche Cayman.

Volvo Grupp A