Mazda RX-7 2022: priser och egenskaper

Renderingarna av den kommande Mazda RX-7 2022 är äntligen tillgängliga, och vi måste erkänna att den nya modellen ser för bra ut för att vara sann. RX Vision-konceptet introducerades redan 2015, men produktionsversionen blev tyvärr inte av. När vi tittade på de första renderingarna märkte vi dock direkt att många element kommer från RX-Vision Concept.

Mazda RX-7 2022: priser och egenskaper

Om du inte visste det så är Mazda RX-7 en bakhjulsdriven sportbil med roterande motor som var enormt populär under tre generationer från 1978 till 2002. Den sista generationen av denna modell blev omedelbart populär tack vare 2 + 2-sits coupé-stilen. Men nästan två decennier senare har ryktena om hans comeback inte lagt sig alls.

Mazda RX-7 2022-renderingar

Återgivningarna av nya Mazda RX-7 2022 visar många element som hämtats från RX-Vision Concept. Intressant nog har den samma ovala utseende, men med mycket fler kurvor på kanterna på B-stolpen.

Mazda RX-7 2022: priser och egenskaper

Generellt sett dominerar Mazda RX-7 mestadels fronten och sidorna. Dessutom har den horisontella LED-strålkastare som är placerade betydligt lägre än den nuvarande varianten. Dessutom efterliknar de definitivt ett par strålkastare som blev en trend på 1980-talet. ”Dessutom är grillen med emblemet placerat ovanför mycket mer attraktiv, påminner om den ursprungliga RX-7. Överlag är designen fräsch som ni kan se, och på baksidan satte tillverkaren snygga bakljus ovanför bakluckan.

✓ Du kan också kontrollera:

Hytt rykten

Inuti förväntar vi oss en sportigare styling från nya Mazda RX-7 2022 . Tyvärr finns det inga renderingar för att visa kabinens stil för tillfället. Vi vet dock med säkerhet att den här modellen kommer att ha två säten med hyfsat utrymme. Vi räknar också med att denna stol kommer att vara fällbar så att bagage tillåts i bakändan.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Trots det kommer vissa justeringar att göras och en helt ny infotainmentdisplay samt många bekvämligheter väntar. Liksom många av dagens Mazda-modeller bör RX-7 komma som standard med en Apple CarPlay/Android Auto, en automatisk nödsituation, en filbytesvarning och en dödvinkelmonitor med varning för tvärtrafik bak.

Mazda RX-7 2022: priser och egenskaper

Mazda RX-7 2022 motorspecifikationer

Under huven förväntar vi oss att nya Mazda RX-7 2022 kommer att använda några av de befintliga motorerna. I teorin skulle en roterande motor fungera bra, men vi kunde också förvänta oss något nytt. Många tror att nya RX-7 kan låna samma maskin från RX-8-modellen, men vi tänker annorlunda. Denna modell kommer med en 1,3 liters motor som utvecklar 232 hästkrafter. Som du kan se är denna motor svag för dagens bilar och det finns ingen chans att den kommer att driva den nya modellen.

Nästa alternativ är en mild hybridversion, som består av en 2,0-liters e-Skyactiv G-motor som stöds av en automatisk växellåda. Denna motor har en hjälpmotor med 5,1 kWh och ett 24-volts litiumjonbatteri. Tyvärr finns det inga ord om prestanda eller bränsleförbrukning i nuläget.

Mazda RX-7 2022: priser och egenskaper

Releasedatum, pris

Det finns fortfarande inget officiellt uttalande om återkomsten av Mazda RX-7 2022 . Men intressant nog tyder många rykten på att den här modellen är på gång med tanke på att Mazda kommer att ta tillbaka den roterande motorn till 2022. Så håll utkik efter mer information om denna otroliga sportbil.

Volvo Grupp A