Mazda MX-30 2022: priser och egenskaper

Mazdas första elektriska SUV kommer ut på marknaden. Enligt uppgift är nya Mazda MX-30 2022 i slutfasen och kommer att presenteras senare i år. Förutom elmotorn kommer den kommande SUV också att erbjudas med en plug-in hybrid-variant. Precis som CX-3 och CX-30 crossovers kommer MX-30 att ha samma dimensioner.

Faktum är att den kommer att ha mer attraktiv styling och en förstklassig interiör. Mazda meddelade nyligen att MX-30 kommer att vara utrustad med ett 35,5 kWh litiumjonbatteri och en 144 hk främre elmotor. Förbeställningar för europeiska köpare har redan börjat, medan det för USA är planerat att börja i höst.

Mazda MX-30 2022: priser och egenskaper

Mazda MX-30 2022 första utseende

Trots att den är 173 tum lång som företagets CX-30, delar Mazda MX-30 2022 sig lite annorlunda. Medan CX-30 har en snyggare design, ser MX-30 ut som en fastback, med mer robust styling.

Den kommande crossoveren kommer också med ett sluttande tak och en gångjärnig baksida, vilket resulterar i en sportigare profil. Intressant nog sitter MX-30 på den modifierade CX-30-plattformen, som rymmer ett batteri under golvet. Sammantaget är sidoprofilen och baksidan nästan desamma som på CX-30. MX-30 har dock mer attraktiva hjul och bakljusens grafik är visuellt mycket bättre.

Mazda MX-30 2022: priser och egenskaper

Hyttdetaljer

Även om många detaljer ännu inte har meddelats, har nya Mazda MX-30 2022 en liknande hytt som CX-30-modellen. Denna lilla crossover ser modern och praktisk ut på samma gång och erbjuder mycket ny teknik. Faktum är att den nya crossovern har samma sittarrangemang som CX-30. Den erbjuder två sätesrader och tillräckligt med plats för fem passagerare.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Det finns distinkt styling inuti, och RX-8-modellen inspirerar främst denna crossover. Nya MX-30 kommer med bakhängda dörrar och spännande material som kork på instrumentbrädan. Efter några andra Mazda-modeller har MX-30 en attraktiv 7,0-tums skärm som bara används som en pekskärm för klimatkontroll, medan det finns en annan pekskärm på instrumentbrädan. Mazda säger att många funktioner kommer att vara standard, men tjänstemän har inte släppt en fullständig lista över utrustningen ännu.

Mazda MX-30 2022: priser och egenskaper

Mazda MX-30 2022 motorspecifikationer

Den helt nya Mazda MX-30 från 2022 kommer med en elmotor som sägs leverera 144 hästkrafter till framhjulen. Vi är dock ännu inte säkra på om tillverkaren kommer att erbjuda fyrhjulsdrift som tillval. MX-30 levereras också med ett 35,5 kWh batteri som beräknas leverera cirka 100 miles per laddning. Enligt de senaste nyheterna bör dock den mycket starkare batterikapaciteten vara tillgänglig i den amerikanska versionen.

Det är mindre än hälften jämfört med modellerna Chevrolet Bolt EV och Kona Electric. Batteriet kan laddas med vanliga AC- och snabbare DC -laddare. Förutom denna motor kommer Mazda också att erbjuda en plug-in-modell som kombinerar en elmotor med en roterande bensinenhet.

Mazda MX-30 2022: priser och egenskaper

Mazda MX-30 2022 släppdatum, pris

Som nämnts har förbeställningar för Mazda MX-30 startat 2022 för europeiska köpare, medan det för USA kan börja i höst. Enligt Mazda kommer denna SUV att vara en av de billigaste med tanke på att den är helelektrisk.

Förutom en attraktiv och kompakt design bör den kommande modellen också erbjuda en mycket bekväm hytt med mycket teknik. Den helt nya MX-30 kommer att kosta cirka 30 000 euro, vilket är utmärkt valuta för pengarna.

Volvo Grupp A