Mazda CX-9 2022: priser och egenskaper

Den kommande Mazda CX-9 2022 borde införa fler större uppgraderingar än den utgående modellen. Även om det inte finns några officiella detaljer kommer Mazda säkert att leverera några allvarliga förändringar. Naturligtvis förväntar sig alla någon form av elektrifiering. De senaste rapporterna skriver om den helelektriska modellen, medan hybriddrivenheten inte kommer att finnas tillgänglig alls.

Dessutom kommer den japanska tillverkaren att tillhandahålla mer drastiska exteriöruppdateringar. Även interiören kommer att få några viktiga förfriskningar. Med framstegen inom SkyActiv-tekniken kommer Mazda CX-9 säkert att göra ytterligare förbättringar. Priset kommer att öka något medan det exakta startdatumet för närvarande inte är tillgängligt.

Mazda CX-9 2022: priser och egenskaper

Mazda CX-9 redesign

Den kommande Mazda CX-9 2022 kommer med en fräsch look. Den nya modellen kommer definitivt att se mer attraktiv och distinkt ut. Denna crossover -SUV förbättrades avsevärt för fyra år sedan. Den japanska biltillverkaren tror att 2022 är rätt tid att införa mer drastiska förändringar. Det är för tidigt för de spanade prototyperna, men många pålitliga rapporter förutspår redan ett nytt formspråk.

Tack vare detta kommer nya Mazda CX-9 med ett nytt djärvare galler, uppdaterade strålkastare och nya hjul. 18-tums hjulen kommer att finnas kvar, men designen kommer säkert att ändras. Omformade bakljus är också troliga, och vi väntar på att höra om den nya plattformen.

Mazda CX-9 2022: priser och egenskaper

Inredningsarbete

Interiören får också ett nytt utseende med en mer modern design och en högre komfortnivå. Den Mazda CX-9 2022 kommer med en ny och större standard pekskärm. Den uppdaterade infotainment ger en bättre användarupplevelse. Naturligtvis kommer saker som Apple CarPlay och Android Auto att erbjudas igen.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Mazda kommer att försöka förbättra röstkommandona och vi bör förvänta oss mer intuitiva funktioner än tidigare. Det betyder att Mazda också kommer att erbjuda nya hjälpmedel för förare. Vi vet inte att detta kommer att hända med den ryktade plattformen som rymmer den elektriska drivlinan. Om det verkligen händer kommer den nya CX-9 sannolikt att bli större, vilket resulterar i mer inre utrymme.

Mazda CX-9 2022: priser och egenskaper

CX-9 helt elektrisk

Mazda CX-9 2022 som närmar sig kommer troligen att använda den befintliga 2,5-liters turbofyrmotorn. Denna motor har en effekt på 250 hk, vilket är mer än tillräckligt för den medelstora crossover-SUV: n. En potentiell V6-motor syns inte, och Mazda kommer att introducera en helt elektrisk drivlina. Denna version kommer att vara mycket lik CX-50-modellen och dess elektriska version.

Å andra sidan är CX-9 en större modell, så ett större batteri är perfekt. Ändå är det för tidigt att spekulera i CX-9 EV. Det mest logiska resultatet är en helt elektrisk drivlinan som kan producera cirka 300 hästar och erbjuder en imponerande helelektrisk räckvidd.

Mazda CX-9 2022: priser och egenskaper

Mazda CX-9 2022 släppdatum och pris

Priset på nya Mazda CX-9 2022 kommer att öka. Den nya modellen kostar nu cirka 35 000 euro för grundutrustningen. Vi väntar på mer information från Mazda. Vi är särskilt intresserade av en förmodligen helelektrisk modell. Försäljningen av nya CX-9 börjar nästa år.

Volvo Grupp A