Mazda CX-8 2022: priser och egenskaper

Det japanska företaget Mazda är känt för sin förmåga att tillverka stora familjebilar. För inte så länge sedan Mazda CX-8 2022 visades för bilpubliken och påstod sig vara märkets flaggskeppscrossover. Efter omstylingen fick nyheten en ljus företagsdesign, en bekväm interiör och något reviderade motorrumsegenskaper. Trots att det inte är så många skillnader jämfört med sin föregångare, tack vare moderna tekniska ”bullar” blir bilen bekvämare för både förare och passagerare.

Mazda CX-8 2022: priser och egenskaper

Utanför

Även på bilden av nyheten kan du se att utseendet är dess starka sida. Den nya modellen kombinerar perfekt designtänkets bästa prestationer, inklusive en lättare relief, ett överflöd av krom, stora luftintagssystem, såväl som något reviderad belysningsteknik.

Den mest intressanta ser framsidan av Mazda CX-8 2022 från: Nospartiet, även om det har imponerande dimensioner, har en rejäl rundning mot vägen, vilket ger utmärkt sikt framför bilen. Framför en stor, sluttande vindruta finns en huvfasad med en massiv mittkant och något försänkta sidopaneler. Polygonen på kylargrillen, som tränger något djupt in i kroppen, är utsmyckad lite lägre. Dess ram är krom, inuti finns horisontella lameller och ett stort kromstämpel. En huvudoptik är utsmyckad till höger och vänster om den, lång men tunn. Beroende på konfigurationen är den fylld med xenon eller LED.

Mazda CX-8 2022: priser och egenskaper

Kroppssatsen för nyheten ser ganska ovanlig ut, eftersom dess huvuddel är infälld i kroppen och något lutad. I reliefövergångarna för detta element finns ett extra luftintagssystem, snygga dimljus som extra utrustning, en präglad registreringsskylt och en svart metallstänkskärm.

Profilutsprånget på den nya kroppen ser stilig och solid ut. Det strömlinjeformade taket kompletteras av strikta, inte särskilt stora fönster, åtskilda av svarta blanka kolumner. All denna struktur ramas in av en elegant kromremsa. Andra element här är stora rundade speglar med blinkers, en övervägande korrugerad relief, samt ett svart stålskyddsskikt längst ner, som löper genom muskulösa trösklar och hjulhus med stora, vackra fönster inuti.

Mazda CX-8 2022: priser och egenskaper

Baksidan av Mazda ser mer aggressiv och sportig ut. Dess övre del innehåller ett något upphöjt halvcirkelformat visir med bromsljus på kanten. Den täcker ett stort, lätt rundat fönster med en liten lutning. Huvuddelen av den femte dörren innehåller stora, intressant formade markeringsljus, som visuellt är sammankopplade till en helhet av en kromstav, ett stort antal namnskyltar med information om modellen, samt mjuka reliefövergångar. Stötfångaren är, trots att den inte är de största, utrustad med parkeringssensorer, dimljus, två runda slitsar för avgasrör och samma skyddsskikt.

✓ Du kan också kontrollera:

Inre

Det inre av nya Mazda CX-8 2022 Årsmodell hålls i företagsstil, men med förbättrade efterbehandlingsmaterial. Här används högkvalitativt äkta läder, aluminiuminsatser, plast och även trä, om än i toppversioner. Multimediautrustningen i kabinen kommer också att vara på nivån, och ett stort antal ytterligare funktioner kommer att vara tillgängliga för föraren. Tack vare allt detta kommer varje resa med bil att vara trevlig och bekväm.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Mazda CX-8 2022: priser och egenskaper

Frontend styling

Mittkonsolen kan inte kallas stor. I mitten, i den övre delen, finns en ganska stor skärm som styrs med touch. De allra flesta alternativen aktiveras härifrån. Lite lägre sitter en remsa av ventilationsbafflar i kromram. Däremellan finns en knapp för att aktivera ”nödgänget”. Nästa våning i torpeden representeras av en klimatkontrollenhet.

Mazda CX-8 2022: priser och egenskaper

Funktionaliteten i tunneln, något höjande över framsätena, är ganska omfattande. Det börjar med en ljus teknikpanel med växelväljare, sedan finns det två stora dryckeshållare med kylfunktion och ett stort armstöd vars handskfacksinnehåll även kan kylas.

säten och bagageutrymme

Crossovern innehåller sju fullstora säten, klädda med slitstarkt läder, som innehåller mycket mjuk stoppning och utmärkt ländryggstöd. Den främre sätesraden har även justerbara nackstöd, elektriska drivningar för finjustering av sits- och ryggläge, värme och ventilation. Funktionaliteten i den andra raden är enklare, men det finns många intressanta små ”bullar” i form av armstöd, bord och arrangörer. De två sista stolarna har ännu färre komfortalternativ och rymmer endast två små vuxna eller barn.

Mazda CX-8 2022: priser och egenskaper

Med allt tillgängligt utrymme är bagageutrymmet mycket liten: inte mer än 240 liter. Men tar man bort den tredje raden ökar den siffran till totalt 637 liter.

Tekniska egenskaper

För Mazda CX-8 2022 en icke-alternativ 2,2-liters dieselmotor förbereddes. Hans återkomst når 190 ”hästar”. Den kompletteras av en fullfjädrad sexväxlad automat, även om drivningen kan väljas av köparen: antingen på alla hjul eller bara fram.

Vid en provkörning visade det sig att bilen är ganska ekonomisk och klarar de flesta körsituationer.

Mazda CX-8 2022: priser och egenskaper

alternativ och priser

Utgångspriset för nya varor är 37 700 euro. För alla ytterligare alternativ måste du betala ytterligare 2 500 enheter i amerikansk valuta.

Mazda CX-8 2022: priser och egenskaper

tävlingsmodeller

Japanernas rivaler får Hyundai Grand santa fe , Kia Sorento Prime och även den Toyota Land Cruiser prado

Volvo Grupp A