Mazda CX-50 2022: priser och egenskaper

Den helt nya Mazda CX-50 2022 kommer och kommer att ersätta den befintliga Mazda CX-5-modellen. Om du inte visste det är CX-5 den mest populära, mest pålitliga SUV på marknaden. Den första generationen introducerades i slutet av 2012 och kommer att pågå fram till 2017 när tillverkaren introducerar den andra generationen.

Sammantaget har båda generationerna slagit många försäljningsrekord hittills. Intressant nog bekräftade det japanska företaget att den nya generationen skulle använda samma plattform som den senaste generationen Mazda6. Det skulle göra den nya CX-50 lämplig för mer betydande motorer och öppna dörrar för hybrider.

Mazda CX-50 2022: priser och egenskaper

Mazda CX-50 2022 renderings

Den helt nya Mazda CX-50 från 2022 bör fortsätta att vara moderna och pålitliga SUV: er som CX-5. Precis som CX-30 som ersatte CX-3 kommer den nya CX-50 att ha samma Kodo-designspråk. I allmänhet är detta en av de snyggaste och vassaste SUV i mellansegmentet. Som tidigare nämnts bekräftade det japanska företaget att den senaste CX skulle använda samma plattform som Mazda6.

Enligt några tidiga rapporter, som CX-5, kommer CX-50 att finnas tillgänglig med många paket. Carbon Edition är den mest populära och gör den här modellen ännu mer bedårande. Denna formning har ett svart galler, svarta 19-tums lättmetallfälgar och ett yttre i Polymetal Grey. I allmänhet kan vi inte vänta med att se den här modellen i den populära Soul Red Crystal -färgen.

✓ Du kan också kontrollera:

Interiören blir modern

Interiören i Mazda CX-50 2022 blir mer modern än syskonets. Men layouten kommer sannolikt att förbli densamma och förvänta sig en mycket anständig hytt med fem passagerare. Den nuvarande CX-5 är välutrustad och har en 10,25-tums pekskärm, Apple CarPlay, Android Auto, tygöverdrag och en läderratt. Du hittar också mer lyx i Touring Preferred SV -utrustningen.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Denna modell har allt du behöver, från och med ett soltak, en större skärm, ett förstklassigt Bose-ljudsystem och mycket mer. Carbon -upplagan bör också vara tillgänglig och erbjuda en sportigare inredning med många svarta accenter.

Mazda CX-50 2022: priser och egenskaper

Mazda CX-50 2022 rykten om drivlinan

Enligt den första informationen kommer den helt nya Mazda CX-50 år 2022 att dela samma grunder som den senaste Mazda6. Tack vare denna information kan vi i princip anta att CX-50 kommer att erbjudas med fyra eller sex cylindrar och minst ett hybridsystem. Instegsmodellen kommer sannolikt att använda en 2,5-liters SkyActiv-G fyrcylindrig bensinmotor med 184 hk. Nästa kandidater är en 2,2-liters SkyActiv-D fyrcylindrig turbodiesel med upp till 223 hk och en 3,3-liters sexcylindrig diesel.

Dessutom är toppen av sortimentet troligen en 3,0-liters sexcylindrig SkyActiv-X på rad som drivs av ett lätthybridsystem. Enligt några tidiga rapporter bör denna enhet tillsammans producera minst 250 hästar. Till skillnad från de två första blir dock hybrid mycket mer effektiv.

Mazda CX-50 2022: priser och egenskaper

Mazda CX-50 2022 släppdatum och pris

Den nya Mazda CX-50 2022 är på väg och vi kan förvänta oss många förbättringar jämfört med CX-5 V-modellen. Enligt rapporter kan lanseringen av den nya modellen börja någon gång 2021, medan försäljningen kan börja strax efter. Eftersom denna modell ännu inte har visats kan vi inte undersöka hur mycket den kommer att kosta.

Volvo Grupp A