Mazda CX-5 2024: Pris, inredning, tekniska data

Mazda CX-5 2024 är en kompakt SUV som kombinerar elegant design, komfort och ett brett utbud av funktioner. Fordonet finns i en mängd olika konfigurationer, var och en med sina egna unika egenskaper.

Utformning

Mazda CX-5 2024 har en attraktiv design som kombinerar elegans och sportighet. Fronten har fått en ny grill och nya strålkastare, medan bakpartiet har fått en ny stötfångare och nya bakljus. CX-5 finns tillgänglig i en rad olika färgalternativ: Soul Red Crystal Metallic, Machine Gray Metallic, Snowflake White Pearl Mica och Deep Crystal Blue Mica.


Körbeteende

Mazda CX-5 2024 erbjuder utmärkta köregenskaper. Fordonet har en responsiv styrning, en mjuk fjädring och en kraftfull motor. CX-5 erbjuder också många säkerhetsfunktioner som automatisk nödbromsning, varning för körfält och adaptiv farthållare.

Baspaketet innehåller bland annat 17-tumsfälgar, LED-strålkastare och dimljus, ett sjutums infotainmentsystem med pekskärm, Bluetooth, USB-port och sex högtalare. Topputrustningen Carbon Turbo innehåller 20-tumsfälgar, läderklädsel, panoramasoltak, ett Bose-ljudsystem med 12 högtalare och adaptiv farthållare.


Tekniska data

  • Motor: 2,5-liters fyrcylindrig motor.
  • Effekt: 227 hk.
  • Vridmoment: 310 lb-ft.
  • Växellåda: Sexväxlad automatisk växellåda.
  • Drivning: Fram- eller fyrhjulsdrift.
  • Bränsleekonomi: 24 miles per gallon i staden, 30 miles per gallon på motorvägen.

Inomhus

Mazda CX-5 2024 får en uppdaterad interiör med ett nytt infotainmentsystem och nya säkerhetsfunktioner. CX-5:s infotainmentsystem har nu en 10,25-tums pekskärm med stöd för Apple CarPlay och Android Auto. Interiören får också nya säten med bekvämare klädsel.


Säkerhet

Mazda CX-5 2024 har tilldelats fem stjärnor för säkerhet av National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).


Pris

Bilen finns tillgänglig i olika konfigurationer: Base, Select, Preferred, Premium, Premium Plus och Carbon Turbo. Mazda CX-5 förväntas finnas tillgänglig från 2024 med priser som börjar på 29 990 euro.


Slutsats

Mazda CX-5 är ett utmärkt val för alla som letar efter en ny kompakt SUV med attraktiv design, utmärkta prestanda och ett brett utbud av funktioner. Fordonet finns tillgängligt i en rad olika utrustningsnivåer, som alla erbjuder sina egna unika egenskaper.

Foton och källa: Mazda Motors (Deutschland) GmbH.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar