Mazda CX-5 2023: priser och egenskaper

2023 Mazda CX-5 har ett problem som inte har något att göra med hur den ser ut eller hur den känns att köra. Ända sedan lanseringen 2012 har rykten fortsatt om en helt ny tredje generationens CX-5 på väg att lanseras. Mazda gav dock fansen CX-50, en lite längre och större CX-5 med mer robust DNA, vilket gjorde oss lite förvirrade.

Mazda CX-5 2023: priser och egenskaper

Vi skulle föredra en helt omdesignad CX-5, men Mazda har meddelat att de kommer att fortsätta att sälja den nuvarande CX-5 tillsammans med den nya CX-50 för tillfället, och lämnar valet till kunden. Om du gillar en nyare och mer robust Mazda crossover är CX-50 ett bra val. Men om du letar efter ett lyxigare, roligare alternativ är det svårt att argumentera med 2023 CX-5.

Mazda CX-5 2023: Vad är nytt?

Mazda CX-5 fick en stor uppdatering för 2022 års modell. Den fick nya utrustningsnivåer, nya funktioner och standard fyrhjulsdrift. För 2023 är den enda förändringen en ny premium Rhodium White-lack. Det är första gången Mazda erbjuder denna nyans i Nordamerika.

Mazda CX-5 2023: priser och egenskaper

Mazda CX-5 2023 drivlina alternativ

2023 års Mazda CX-5 kommer som standard med en naturligt aspirerad 2,5-liters fyrcylindrig som utvecklar 187 hk och 186 lb-ft. av vridmoment. Kraften skickas till alla fyra hjulen via en sexväxlad automat, tillgänglig på alla trimnivåer.

CX-5 Turbo och Turbo Signature har en överladdad 256 hk, 320 lb-ft, 2,5-liters fyrcylindrig. vridmoment med en diet av 93 oktanig premiumbensin. Men om du fyller på med 87 oktanigt bränsle kommer den turboladdade motorn att producera 227 hk och 310 lb-ft. av vridmoment.

✓ Du kan också kontrollera:

Utrustningsvarianter, standardutrustning och priser

2023 års Mazda CX-5 finns i åtta trimnivåer: S, S Select, S Preferred, S Carbon Edition, S Premium, S Premium Plus, Turbo och Turbo Signature. I det följande kommer vi kort att presentera de enskilda utrustningsvarianterna. Våra kostnadsfria och enkla sökverktyg* låter dig bläddra bland återförsäljarnas lager enligt ditt schema. Priserna nedan inkluderar målavgiften på 1 275 EUR.

Mazda CX-5 2023: priser och egenskaper

CX-5S

Basen Mazda CX-5 S börjar på 27 975 € och kommer med utmärkt standardutrustning inklusive nyckelfri fjärrkontroll, tryckknappsstart, en läderklädd ratt med integrerade kontrollknappar, två främre USB-portar, automatisk klimatkontroll, svarta tygsäten , en backkamera och elektriska fönsterhissare som kan öppnas och stängas med en knapptryckning.

Tekniska funktioner inkluderar en 10,25-tums infotainmentpekskärm med Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth och ett ljudsystem med fyra högtalare. Till standardutrustningen hör även LED-strålkastare som kan tändas och släckas automatiskt, helljusstyrning, vindrutetorkare med regnsensor och en bakre takspoiler.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

CX-5 S Välj

Mazda CX-5 S Select erbjuder även LED-strålkastare med automatisk strålkastarnivellering, klimatkontroll med dubbla zoner, insynsskydd bak, uppvärmda framsäten, ett elförsörjt förarsäte och ett avancerat nyckelfritt system. Den har också svarta eller beige läderstolar, ett ljudsystem med sex högtalare, luftventiler bak och USB-portar på baksidan. Priserna för Select börjar på 29 775 euro.

CX-5 2,5 S förmånligt pris

Mazda CX-5 S Preferred börjar på 30 865 euro. Det finns en svart eller beige läderinteriör, elektriskt justerbara framsäten, en minnesfunktion för förarstolen, automatiskt avbländande ytterbackspeglar och ett elektriskt taklucka.

CX-5 2.5S Carbon Edition

Om du föredrar CX-5 S Carbon Edition måste du lägga minst 32 000 euro på bordet. Den har en exklusiv grå polymetallic exteriör och en insida i svart eller rött läder. 19-tums lättmetallfälgar, blanksvarta spegelkåpor och en blanksvart interiör ger ännu mer stilkänsla.

CX-5 2.5S Premium

Priserna för CX-5 S Premium börjar på 33 675 euro. S Premium har Mazda Intelligent Drive Select (Mi-Drive) med körlägen Normal, Off-Road och Sport. Annan standardutrustning inkluderar LED-varselljus, LED-kombobakljus, skräddarsydda 19-tums lättmetallfälgar, adaptiva strålkastare, uppvärmda ytterbackspeglar, paddelväxlare och en 7-tums LCD-multiinformationsdisplay i instrumentklustret.

CX-5 2.5S Premium Plus

Mazda CX-5 2023 S Premium Plus börjar på 36 775 € och bygger på fördelarna med S Premium-modellen. Den erbjuder också en fullfärgs head-up display (HUD), navigation, ventilerade framsäten, uppvärmda baksäten, en uppvärmd ratt, vindrutetorkare och elvikbara ytterbackspeglar. Dessutom har S Premium Plus ett Bose-ljudsystem med 10 högtalare, SiriusXM och en eldriven baklucka med programmerbar höjdjustering.

CX-5 2.5 Turbo

2,5 Turbo börjar på 38 125 euro med den kraftfullare turbomotorn, fyrhjulsdrift och sexväxlad automat. Standardutrustningen inkluderar blanksvarta utvändiga klädsellister för galler, ytterbackspeglar, nedre stötfångare, vipppaneler och hjulhus. Det finns även svarta 19-tumshjul med metalliskt utseende, en svart eller pergamentfärgad läderinredning med röda sömmar och trådlös laddning för smartphones.

CX-5 2.5 Turbo Signature

Toppmodellen Mazda CX-5 Turbo Signature börjar på 40 925 euro. Den har kroppsfärgade hjulhus, 19-tums silverhjul och unika exteriörlister. Interiören har brunt nappaläder, äkta träklädsel, ambient belysning, en unik ratt, svart innertak och navigering.

Standard säkerhetsfunktioner

Varje 2023 Mazda CX-5 levereras som standard med avancerade säkerhetsfunktioner som radarfarthållare, intelligent bromsassistent, dödvinkelavkänning, bakre korsningsvarning, körfältsassistent och körfältsassistent. 2.5 Turbo Signature har en 360-graderskamera, parkeringssensorer fram och bak, trafikstockningshjälp, smart stadsbromsning och varningar för förarens uppmärksamhet.

Mazda CX-5 2023: priser och egenskaper

Mazda garanti

2023 Mazda CX-5 har en tre års/36 000 mil stötfångargaranti och en fem års/60 000 mil drivlina garanti. Det finns också en femårig rostskyddsgaranti på obegränsad körsträcka och tre års vägassistans på 36 000 mil.

Volvo Grupp A