Mazda CX-5 2022: priser och egenskaper

Mazda bygger några av de bästa och mest väl avrundade crossover-SUVerna i branschen. Den kompakta Mazda CX-5 är ett av märkets främsta fordon och en rival till megasäljare som Honda CR-V, Jeep Cherokee, Subaru Forester och Ford Escape. Modellen var helt ny för 2017 års modell och vissa källor hävdar att den nya generationens version av Mazda CX-5 borde vara 2022 , som kan marknadsföras under en ny CX-50-nomenklatur.

Som tillgänglig information indikerar kan den nya generationen Mazda CX-5 säljas under CX-50-nomenklaturen, eftersom Mazda har registrerat ett varumärke för denna märkskylt. Mazda lanserade nyligen CX-30-modellen och bör använda denna nya nomenklatur för resten av sin crossover-SUV-serie i sina nya generationer.

Mazda CX-5 2022: priser och egenskaper

Nya Mazda CX-50 borde anta en helt ny plattform som också kommer att ligga till grund för den nya Mazda6-iterationen. Den nya plattformen bör erbjuda flera fördelar för den nya versionen, inklusive stöd för SkyActive G- och D-motorer, samt SkyActive-X-enheter blandade med det milda hybridsystemet.

Förutom en ny plattform erbjuder det omdesignade Mazda CX-5-fodralet också en mer modern och dynamisk design med kupéliknande element. Hytten bör också få sofistikerad behandling och toppmodern teknik.

Mazda CX-5 2022: plattform, design

Några detaljer om den helt nya Mazda CX-5 2022 är redan kända, vilket tyder på att versionen bör byta till den nya plattformen. Det sägs att modellen delar plattformen med nästa generations Mazda 6. Den nya plattformen är en bakhjulsdriven design med ett längsgående motorarrangemang. Implementeringen av den nya plattformen bör medföra flera fördelar för modellen, inklusive lägre vikt och förbättrad prestanda, men också tillägg av ny teknik och drivlinelösningar.

Å andra sidan är det ännu inte känt om den nya modellen kommer att öka i storlek, men vi förväntar oss att vissa storleksanpassningar förbättrar last- och passagerarkapaciteten.

Ur en visuell synpunkt tyder rapporter på att modellen borde använda mer dynamiska och coupe-liknande stilelement. Modellen förväntas med mer dynamiska karosserier och uppdaterad gallerstil och strålkastardesign. Modellen bör också anta några ledtrådar från CX-30-modellen, till exempel: B. en brant sluttande fram- och bakpelare för ett mer coupéliknande utseende.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Inredning, utrustning:

Det finns inte många detaljer om utformningen av kupén på den omdesignade Mazda CX-5 2022 . Den nya modellen bör använda material av högre kvalitet och ny teknik. Nästa version bör också förbättra lastkapaciteten och komforten i baksätena. Den nuvarande versionen har en något mindre lastyta än de flesta av sina konkurrenter. 

Den nya generationen CX-5 kommer också med det uppgraderade infotainmentsystemet och med ett standardpaket med aktiva säkerhetssystem. Själva CX-5 finns med 7- och 8-tums pekskärmsalternativ, men nästa iterationsversion bör följa moderna trender och erbjuda ett större alternativ i de högre klasserna. Den omdesignade modellen kommer också att få en ny digital instrumentpanel.

Mazda CX-5 2022: priser och egenskaper

Mazda CX-5 2022: Drivlinor

Tillägget av den nya plattformen möjliggör lansering av nya Mazda CX-5 2022 drivlinelösningar, inklusive den nya SkyActive X-in-line 6-motorn och mild hybridinställning, samt andra alternativ från SkyActive-motorfamiljen.

Nya Mazda CX-50 bör vara tillgänglig med den nya 3,0-liters SkyActieve X-in-line 6-motorn som stöds av 48-volts mildhybridsystem. En 3,3 liters inline 6 SkyActive D inline 6 diesel bör också finnas tillgänglig i vissa områden.

Den reviderade CX-5 kommer också att vara utrustad med en 2,5-liters fyrcylindrig SkyActive-G-motor och ett milt hybridsystem med cirka 187 hk. Det sämre alternativet bör också vara en 2,5-liters fyrcylindrig SkyActive-G-version som kan producera cirka 225 hk. Motorutbudet innehåller också en 2,2-liters fyrcylindrig SkyActive-D.

Mazda CX-5 2022: släpp, pris

Den nya generationen Mazda CX-5 2022 borde ha premiär i slutet av 2021 eller början av 2022. Mazda arbetar också med den helt nya Mazda6, som också kommer att komma i butiker som en 2022-modell. Fler detaljer kommer att dyka upp närmare debuten. Med mer sofistikerade hyttar och teknik borde nya Mazda CX-5 föra priset på sin grundversion närmare 30 000 euro. Den nuvarande modellen börjar på 26 000 euro.

Volvo Grupp A