Mazda CX-30 2024: Priser och funktioner

De som har väntat på lanseringsdatumet för 2024 års Mazda CX-30 för att ta reda på vilka uppdateringar som väntar den lilla Mazda crossover-SUV:n behöver inte vänta mycket längre. Mazda har redan släppt några detaljer om den kommande CX-30-modellen 2024, inklusive lanseringen av en helt ny trimnivå som erbjuder exklusiva färger och designelement för CX-30 Turbo-modellen.

Mazda CX-30 2024: Priser och funktioner

Mazda-förare och många andra bilköpare vet redan att CX-30 är den lilla crossover-SUV:n som är mer än den väger tack vare sin förstklassiga design och prestanda. År 2024 kommer CX-30 dock att få en betydande uppdatering och eventuellt ytterligare några mindre förbättringar för att säkerställa att den förblir ett attraktivt alternativ till andra små CUV:er.

Låt oss ta en titt på modellserien 2024 av CX-30, som kommer att finnas tillgänglig hos Mazda-återförsäljare från och med nu.

När förväntas CX-30 lanseras, 2024?

Innan vi går in på förändringarna och uppdateringarna av Mazda CX-30 2024, bör vi först nämna att CX-30:s lanseringsdatum är nära förestående. Eftersom Mazda redan har meddelat detaljer om en ny trimnivå för 2024 CX-30, förväntar vi oss att den nya 2024-modellen kommer att anlända inom kort under andra halvåret 2023.

Nyheter: Mazda CX-30 2024 Carbon Turbo

Den stora nyheten för 2024 är tillägget av den nya Carbon Turbo Edition till CX-30-modellprogrammet. Nya Mazda CX-30 Carbon Turbo Edition har en distinkt styling med exklusiva färg-, exteriör- och interiördetaljer och interiördetaljer som inte kommer att finnas tillgängliga på CX-30 eller någon annan Mazda-modell före 2024.

Mazda CX-30 2024: Priser och funktioner

Höjdpunkterna i Mazda CX-30 Carbon Turbo inkluderar:

 • Zirkonsand metallic exteriörfärg
 • Säten i terrakottafärgat läder
 • Sätesklädsel i svart mocka
 • Invändiga detaljer i gunmetal
 • 250 hk Skyactiv-G 2.5 Turbo-motor

Precis som den populära Carbon Edition-varianten av CX-30 utan turbo och andra aktuella Mazda-modeller har CX-30 Carbon Turbo en finish i glänsande svart, inklusive svarta lättmetallfälgar, metallicsvart galler och sidospeglar. Exteriörfärgen Zircon Sand Metallic i kombination med en interiör i Terracotta, Black och Gunmetal är dock unik för den nya Carbon Turbo-utrustningen, som också kommer att finnas tillgänglig på Mazda3 och CX-5 från 2024.

Tekniska data och prestanda

När crossover-SUV:arna CX-30 lanseras kommer de, precis som tidigare årsmodeller, att erbjuda gott om kraft tack vare Mazdas fyrcylindriga 2,5-liters Skyactiv G-radmotor.

Basmotorns effekt, den 4-cylindriga 2,5-liters Skyactiv-G sugmotorn, har ökats något för modellåret 2023 till 191 hk istället för 186 hk. CX-30-motorn kommer också att producera 191 hk.

Mazda CX-30 2024: Priser och funktioner

För den som vill gasa ännu mer finns Mazda CX-30 med turboladdare. Mazda CX-30:s prestanda toppar med den fyrcylindriga 2,5-litersmotorn med Skyactiv-G turboladdare, som utvecklar upp till 320 lb-ft vridmoment och 250 hk på premiumbensin.

Båda motorvarianterna i Mazda CX-30 är kopplade till en sexväxlad Skyactiv-Drive automatlåda och levereras som standard med Mazdas proaktiva fyrhjulsdriftsystem i-Activ, utformat för optimal dragkraft och effektivitet på alla vägar.

✓ Du kan också kontrollera:

MPG-bedömningar

Att köra en mångsidig och responsiv liten crossover-SUV bör inte ske på bekostnad av bensinpumpen. Och om 2023 års bränsleekonomisiffror är någon indikation, kommer Mazda CX-30 MPG att imponera på kräsna bilister såväl som på de bränslemedvetna. Denna lilla Mazda SUV är utformad för körglädje och ekonomi – och det märks.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Vi förväntar oss att Mazda CX-30:s bränsleekonomi kommer att vara i nivå med 2023 års modell, som får en EPA-uppskattad bränsleekonomi på 26 mph i staden och 33 mph på motorvägen med sin standard 2,5-litersmotor, och EPA-uppskattad bränsleekonomi på 22 mph i staden och 30 mph på motorvägen med en turboladdare under motorhuven.

Enligt vår mening är CX-30 den bästa lilla SUV:en på marknaden, och med sina mycket respektabla bränsleförbrukningssiffror för sin prestandanivå bör den också vara ett populärt val i CX-30 Edition.

Interiör

Mazda CX-30 bjuder föraren och hans gäster på en överraskande rymlig interiör med plats för fem passagerare i två rader. Mazda CX-30:s interiör erbjuder 94,1 kubikmeter total passagerarvolym och 20,2 kubikmeter lastutrymme bakom den andra sätesraden. Detta gör interiören i Mazda CX-30 exceptionellt inbjudande, avkopplande och flexibel för upp till fem passagerare och mycket bagage.

Behöver du mer utrymme för ditt bagage? Då fäller du bara ner den andra sätesraden och lastutrymmet ökar till upp till 45,2 kubikmeter. Inte illa för en liten sportbil.

Mazda CX-30 2024: Priser och funktioner

Mazda CX-30 belönar sina förare med toppmodern teknik som gör varje körning till ett nöje. Den digitala 8,8-tums infotainmentdisplayen, den 7-tums förardisplayen, integrationen av Apple CarPlay och Android Auto samt ljudsystemet med åtta högtalare erbjuder intuitiv användning och en premiumkänsla som sällan finns i en liten SUV i denna prisklass.

Tillsammans med förarassistanssystem som Mazda Radar Cruise Control med Stop & Go erbjuder denna crossover alla de moderna bekvämligheter som förare vill ha idag. Och alla dessa funktioner ingår redan i CX-30:s standard- eller basutrustning.

Alla passagerare i Mazda CX-30 njuter av förstklassig komfort, oavsett om de väljer konstläderstolarna som standard eller läderstolarna som tillval. Den åttavägs elektriskt justerbara förarstolen med elektriskt svankstöd och dubbel minnesfunktion gör att föraren kan hitta den perfekta sittpositionen och det perfekta stödet inför varje resa.

Med uppvärmda framsäten, automatisk klimatanläggning med dubbla zoner, en uppvärmd ratt och ett elektriskt skjutbart soltak i glas gör Mazda CX-30 det enkelt att reglera innertemperaturen för att hålla alla passagerare bekväma.

Färger på interiör och exteriör

Du kanske har köpt 2023 CX-30, tittat på de tillgängliga exteriöra och interiöra färgerna och undrat om färgerna skulle vara desamma för 2024 Mazda CX-30.

Färgpaletten för CX-30 innehåller populära Mazda-klassiker samt en iögonfallande ny färg som endast finns tillgänglig på den nya CX-30 Carbon Turbo-utrustningsnivån.

Förare bör kunna välja mellan följande färger när de köper en Mazda CX-30 2024:

 • Zirkon sand metallic
 • Polymetallic grå metallic
 • Soul röd kristall metallic
 • Platina kvarts metallic
 • Djup kristallblå glimmer
 • Maskingrå metallic
 • Snöflinga vit pärla glimmer
 • Jet svart glimmer

Interiören behåller de populära svarta konstläder- och läderstolarna samt det röda lädret från Carbon Edition och en ljusare nyans än tidigare år.

CX-30 Carbon Turbo Edition har interiören Terracotta med detaljer i svart mocka, en nyhet för 2024.

Avslutande anmärkningar

Mazda CX-30 är mer av samma och mer, och det tycker vi är bra. CX-30 spelar inte på framgångar. Istället bygger den vidare på förbättringarna i 2023 års modell, som den kraftfullare 2,5-litersmotorn med 191 hk, och erbjuder ett nytt elegant alternativ för förare som väljer en turboladdare: den iögonfallande nya CX-30 Carbon Turbo.

Foton och källa: Mazda Motors (Deutschland) GmbH.