Mazda CX-30 2023: priser och egenskaper

De Mazda CX-30 2023 är den lilla suven att köpa om du har smak och finess. Den har nästan samma egenskaper som den utmärkta Mazda 3 med halvkombi, men är lite mer praktisk. Det är ett fint exempel på Mazdas senaste formspråk och har en interiör gjord av högkvalitativa material som ger intrycket att mer pengar spenderades än vad det faktiskt var.

Mazda CX-30 2023: priser och egenskaper

Man kan till och med säga att de högre modellerna med konkurrenter som Audi Q3 och den BMW X1 konkurrera, även om prissatta mer nära med liknande utrustade versioner av Hyundai Kona och des Volkswagen Taos är jämförbara. Trots att den är högre än Mazda 3 är CX-30 inte ett terrängfordon och dess basmotor erbjuder endast måttliga prestanda. Men med den extra turboladdade motorn blir CX-30 det bil som den utvecklades för.

Vad är nytt för 2023?

Det finns bara en förändring av CX-30 i år, och det är en ökning av kraft och bränsleekonomi på modellerna med basmotorn på 2,5-liters fyrcylindrig. Förändringarna är dock små: kraften hos denna motor ökar från 186 till 191 hk och den beräknade bränsleekonomin ökar från 24 mpg city, 31 mpg highway och 26 mpg kombinerat till 26 mpg city, 33 mpg highway och 29 mpg kombinerat.

Mazda CX-30 2023: priser och egenskaper

Den valfria 250 hk turboladdade motorn, även om den är frestande, är tyvärr bara tillgänglig på de två dyraste trimnivåerna. Vi tror att de flesta kunder kommer att vara nöjda med standardtrimmet och rekommenderar därför att hålla fast vid Select-trimmet. Utvald utrustning inkluderar en dödvinkelmonitor med varning för korsande trafik, en läderratt och växelspak, och nyckellöst insteg. Alla icke-turboversioner kommer med samma 2,5-liters motor på 191 hästkrafter, och fyrhjulsdrift är standard på alla utrustningsnivåer. Om du är en ivrig bilist och har extrapengarna kan Turbo Premium vara värt det för att låsa upp de extra hästkrafterna.

motor, transmission och prestanda

CX-30 drivs som standard av en 2,5-liters fyrcylindrig motor med 191 hk. Motorn är kopplad till en 6-växlad automatlåda som växlar klokt beroende på körförhållanden. En 2,5-liters turboladdad motor som ger 250 hk finns som tillval. Om du är en Mazda 3 halvkombi-fan som oss, kommer du att uppleva CX-30 lika smidig, sportig och rolig. Den skarpa styrningen och de smidiga kroppsrörelserna gör körning på slingrande vägar till ett nöje och ingjuter en känsla av stabilitet vid cruising.

Mazda CX-30 2023: priser och egenskaper
Mazda CX-30 2023: priser och egenskaper

På vår testbana accelererade CX-30 till 100 km/h på 8,1 sekunder. Det gjorde den långsammare än konkurrenter som den turboladdade Kona, men betydligt snabbare än andra icke-turboladdade stadsjeepar som den Nissan Rogue sport och Subaru Crosstrek . En CX-30 med turbomotorn som tillval accelererade betydligt snabbare från 0 till 100 km/h på 5,8 sekunder.

✓ Du kan också kontrollera:

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

CX-30 har en beräknad bränsleekonomi på 26 km/h vid stadskörning, 33 km/h på motorväg och 29 km/h i blandad trafik för de icke-turboladdade modellerna och 22 km/h vid stadskörning, 30 km /h på motorvägen och 25 km/h i kombinerad trafik för de turboladdade modellerna. På vår testrutt i 75 mph på motorvägen nådde vårt CX-30 Premium-testfordon EPA-siffran 31 mpg.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Interiör, komfort och last

2023 års CX-30 har en snygg, välgjord interiör som vi delar med Mazda 3, som vi gillar mycket. I mitten av instrumentbrädan finns en infotainmentskärm, som manövreras via en vridknapp på mittkonsolen. Köparen har valet mellan ett ljudsystem med åtta eller tolv högtalare och kan beställa uppvärmda framstolar om så önskas.

Mazda CX-30 2023: priser och egenskaper
Mazda CX-30 2023: priser och egenskaper

Premium utnämningar inkluderar en läderinteriör, eldriven baklucka och andra lyxiga funktioner som sätter CX-30 i linje med avancerade fordon som Lexus UX och den Mini ansikte landsman När det gäller lastutrymmet är CX-30 inte den rymligaste SUV du kan köpa, men vi kunde stuva sex resväskor bakom baksätena och totalt 16 resväskor med baksätena hopfällda.

Mazda CX-30 2023: priser och egenskaper

infotainment och uppkoppling

CX-30 levereras som standard med en 8,8-tumsskärm och Mazda Connected Services, vilket gör att kunder kan låsa och låsa upp, fjärrstarta och övervaka sitt fordon via MyMazda-appen. CX-30 kommer även som standard med Bluetooth, två USB-ingångar på framsidan och en Wi-Fi-hotspot-funktion. Tillgängliga funktioner inkluderar Apple CarPlay/Android Auto-integration och SiriusXM satellitradio.

Mazda CX-30 2023: priser och egenskaper

säkerhet och förarassistans

CX-30 levereras som standard med flera imponerande förarassistanssystem, inklusive Adaptiv farthållare, Lane Keep Assist med Lane Departure Warning och ett automatiskt nödbromsningssystem. En head-up display och döda vinkeln varning finns som tillval. För mer information om CX-30:s krocktestresultat, besök webbplatserna National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Standard automatisk nödbromsning med fotgängardetektering
  • Lane Departure Warning med Lane Departure Warning som standard
  • Standard adaptiv farthållare

Garanti och underhållstäckning

Specifik information om garantin har inte släppts, men vi räknar med att täckningen kommer att vara densamma som för Mazdas andra fordon. Såväl som Hyundai såväl som kia överträffar mycket Mazdas garanti, eftersom båda erbjuder 10 års eller 100 000 mils drivlinagaranti.

  • Begränsad tre års eller 36 000 mils garanti
  • Drivlinans garanti är på fem år eller 60 000 miles
  • Inget gratis planerat underhåll

Det rekommenderade försäljningspriset för Mazda CX-30 2023 är 29 075 euro.

Volvo Grupp A