Mazda CX-30 2022: priser och egenskaper

Den andra generationen Mazda CX-30 2022 är på väg. Om du inte visste det här är en av märkets mest sålda modeller efter CX-5. CX-30 erbjuder utmärkt komfort och använder också kraftfulla motorer. Tyvärr, för 2022 kommer det bara att vara ytterligare en överföringsmodell. Så förvänta dig inte något viktigt eftersom det bara kommer att få en liten uppgradering. Många medierapporter visar att det kommer att få några små visuella förbättringar, bättre bekvämlighet och mer tekniska funktioner.

Liksom den tidigare modellen kommer den nya crossover -SUV: n att ha många standardfunktioner, inklusive en stor infotainment -skärm, Apple CarPlay och Android Auto. Försäljningen beräknas börja senare i år och vi hoppas att den kommer att behålla samma pris som föregångaren.

Mazda CX-30 2022: priser och egenskaper

Mazda CX-30 2022 Förbättrad KODO-design

Till skillnad från alla Mazda-modeller får CX-30 2022 en förbättrad KODO-styling. Denna SUV ser visserligen kompakt ut och är väldigt attraktiv. Några av linjerna på CX-30 är dock subtilt vassare än vi såg på delningsfilterna. Den föredragna versionen är det bästa alternativet med ett glansigt galler, medan premiumutrustningen har LED -strålkastare och bakljus accenter tillsammans med en takskena. Som tidigare kommer den vanliga modellen med samma matta galler och 16-tums aluminiumfälgar. För övrigt ersätter Select Trim dessa hjul med mycket snygga 18-tums lättmetallfälgar.

CX-30 Turbo finns också och innehåller 18-tums svarta aluminiumfälgar, större avgasrör, ett glansigt svart galler och ett ”TURBO” -märke på bakluckan.

Mazda CX-30 2022: priser och egenskaper

Förförisk styling inuti

Den Mazda CX-30 2022 erbjuder förvisso mer premium hytt än tidigare. Det blir fler material av hög kvalitet och samma hyttlayout. Bagageutrymmet är fortfarande 20,2 kubikfot och kan bokstavligen expandera till 45,2 kubikfot med nedfällda säten. I samma klass erbjuder Honda HR-V en rymligare hytt.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Liksom den tidigare modellen har den nya samma Mazda Connect, en 8,8-tums infotainment-skärm, Apple CarPlay / Android Auto-anslutning, Bluetooth-telefon / ljud, HD-radio, Wi-Fi och ett ljudsystem med 8 högtalare. På säkerhetssidan erbjuder CX-30 en mängd olika funktioner. Den har adaptiv farthållare med stopp / kör, varning för körfältavfärd / körfält, medan övervakning av blindpunkt med korsningstrafikvarning på baksidan finns som standard i Select -utrustningsvarianten.

✓ Du kan också kontrollera:

Mazda CX-30 2022 motordetaljer

Den Mazda CX-30 2022 kommer också att vara en carry-over modellen i termer av dess motorer. Den drivs av en 2,5-liters fyrcylindrig med 186 hk och 186 lb-ft vridmoment. I grund och botten är det osannolikt att Mazda veva denna motor och ge den mer kraft, men vem vet. Som med föregångaren kan vi också förvänta oss en 2,5-liters turbomotor som levererar 250 hästkrafter och 320 lb-ft vridmoment.

Dessutom bör vi också förvänta oss samma sexväxlade automatlåda som standard, medan fyrhjulsdrift fortfarande är tillval eller väljer turbomotor som standard.

Mazda CX-30 2022: priser och egenskaper

Publiceringsdatum och kostnad

I allmänhet vet vi inte mycket om den kommande Mazda CX-30 2022 än, men det kommer troligen att vara en överföring från den senaste mediebevakningen.

Många webbplatser tyder på att lanseringsdatumet kommer att vara under det sista kvartalet i år. Priset på Mazda CX-30 kommer dock sannolikt att bli lite högre. Den nuvarande modellen börjar på 23 000 euro.

Volvo Grupp A