Mazda 6 2022: priser och egenskaper

Enligt olika rapporter kommer Mazda 6 att läggas ned i Europa för följande år 2022 . Efter så många år av oavbruten försäljning ersätts denna modell bokstavligen av den nya. Så 2021 års modell kommer att vara dess sista upplaga och den kommer inte tillbaka 2022.

I allmänhet förbereder Mazda sig för att introducera något nytt och några av ryktena tyder på att det kan vara en mycket bättre plattform. Enligt uppgift kommer tillverkaren att uppdatera sin fordonslinje för 2023, och vi har precis fått information om att några av de kommande modellerna kommer att få den nya inline-6-drivlinan för första gången med RWD. Vi bör anta att  CX-5  och CX-8 kommer att vara de första att använda den.

Falsk rapport eller riktig information?

Inget har ännu officiellt bekräftats om avvecklingen av Mazda 6 2022. Den nuvarande tredje generationens Mazda 6 introducerades 2014 och sedan dess har denna sedan fått en del justeringar genom åren.

Generellt sett är Mazda 6 en av de mest iögonfallande sedanerna i klassen. Det finns i princip många modeller som erbjuder bättre prestanda, men de kan inte komma i närheten av designen hos Mazda-modeller. Kodos formspråk är något som ingen annan tillverkare kan kopiera. Men många kända företag som Ford, Chrysler och andra lämnar det populära familjesedansegmentet, så det kommer inte att vara en överraskning att Mazda gör detsamma.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

De kommande motorerna från Mazda 6

De senaste ryktena tyder på att Mazda kommer att införa några förändringar gällande kommande modeller. Det finns rykten om att Mazda kommer att lansera en ny sedanmodell som kommer att använda den nya bakhjulsdrivna plattformen och inline-6-motorn. Företagets talesman avslöjade dock ingen information och den sa: ”Vi kan inte dela några detaljer om framtida produkter för närvarande.

✓ Du kan också kontrollera:

Den nuvarande Mazda 6 erbjuder två motorer för USA. Standardmodellen använder en 2,5-liters fyrcylindrig motor som utvecklar 187 hästkrafter. Samma motor med turboladdare är dock mer potent. Till skillnad från den första genererar denna variant upp till 250 hk med premiumbensin. Jämfört med den tidigare modellen ökade den nya 10 pund-fotens vridmoment mer. Det betyder att kraften kommer att öka till totalt 320 pund-fot. Dessutom har varje motor en utmärkt sexväxlad automatlåda som är kompetent och mycket smidigt. Dessutom är båda smakerna mycket effektiva, och vi bör förvänta oss att den nya Inline-6 ​​ska hänga med.

Vägens slut för Mazda 6 2022

Även om detta uppenbarligen är slutet på vägen för Model 6, betyder det inte nödvändigtvis att Mazda är klar med medelstora sedaner för alltid. Intressant nog har vi hört många rykten på sistone, och det mest spännande är att Mazda 6 kommer att ersättas av den nya namnskylten i USA. Vid det här laget är tillverkaren dock fortfarande tyst, och vi måste vänta på det officiella uttalandet.

Under tiden kommer Mazda 6-sedanerna att fortsätta att säljas hos återförsäljare under 2021, och försäljningen stiger, enligt tillverkaren. Denna modell ser attraktiv ut och erbjuder massor av standardutrustning. Den nuvarande basmodellen börjar på 25 000 euro och kan gå upp till 40 000 för de övre panelerna.

Volvo Grupp A