Mazda 3 2022: priser och egenskaper

Den Mazda 3 2022 halvkombi och sedanmodellerna är redo att ta emot ett stort antal förbättringar jämfört med föregående generation. Som du säkert vet lade Mazda till en ny potent 2,5-liters, fyrcylindrig, turboladdad motor till sin drivlina förra året. I den motsatta änden fortsätter basmodellen att använda samma 2,0-liters, fyrcylindriga naturligt aspirerade motor.

Mazda 3 2022: priser och egenskaper

För 2022 kommer Mazda dock att lägga till mer trim mellan kåpan. Till exempel är basmodellen nu som standard utrustad med navigation, SiriusXM satellitradio och ett enastående Bose stereosystem med 12 högtalare. I allmänhet har både sedan- och halvkombiversioner stödjande säten och bekvämt passagerarutrymme.

Mazda 3 2022 exteriörtrim

Både sedan- och halvkombi Mazda 3 2022- modellerna fortsätter samma KODO-designspråk som sina föregångare. I allmänhet ser de attraktiva och eleganta ut och har en djärvare styling. De är dock olika i dimensioner, och sedanen mäter 183,5 tum medan luckan mäter 175,6 tum.

Mazda 3 2022: priser och egenskaper

Som ni ser är luckmodellen mer garagevänlig och en av de stiligaste i sitt segment. Denna modell ser mer polariserande ut än sedanversionen och levereras som standard med snyggare 18-tums lättmetallfälgar.

Inredning och beklädnadsutrustning

Mazda 3 2022:s kabin är inte alls vanlig. Denna attraktiva bil erbjuder en mycket rymlig kabin med bekvämt passagerarboende. Halvkombin tillför mer än en användbar 20 kubikfot bagageutrymme, medan Mazda3 sedan erbjuder cirka 13 kubikfot lagringsutrymme. Tack vare de 60/40 delade baksätena kan dock båda modellerna fällas platt för att skapa mer utrymme.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Mazda 3 2022: priser och egenskaper

Dessutom finns det många anpassningar tillgängliga och du kan skapa din egen unika inredning. Som tidigare är grundmodellen utrustad med stödjande tygsäten och har mer mjuka material. Som en del av standardutrustningen erbjuder Mazda även en cool 8,8-tumsskärm, ljud, navigering, två USB-portar, Bluetooth-anslutning med mera. Turbomodellen är ännu mer laddad. Den innehåller en läderratt med växlare, en head-up display, ett elektriskt taklucka, tvåzons automatisk luftkonditionering, uppvärmda framsäten och klädsel i syntetiskt läder.

✓ Du kan också kontrollera:

säkerhet

Säkerhetsfunktionerna är bättre än någonsin, och Mazda 3 inkluderar automatisk nödbromsning, adaptiv farthållare, filbytesvarning, en dödvinkelövervakning och ett bakre tvärtrafiklarm.

Mazda 3 2022 motoralternativ

Under huven finns nya Mazda 3 2022 med tre olika fyrcylindriga motorer. Bassedanen använder fortfarande en 2,0-litersmotor som gör 155 ponnyer och kommer endast med framhjulsdrift. I toppen erbjuder tillverkaren valfritt en 2,5-liters fyrcylindrig som låser upp 186 hk, som är utrustad med fyrhjulsdrift.

Den mest populära och kraftfulla är en ny 2,5-liters turbo med 250 hk. Sexväxlad manuell växellåda finns, men bara om du håller dig till framhjulsdrift. Den sexväxlade automatiska växellådan är tillgänglig för fyrhjulsdrift.

Mazda 3 2022: priser och egenskaper

Releasedatum och pris

Precis som sin föregångare kommer nya Mazda 3 2022 att ha ett attraktivt formspråk och mer standardutrustning tack vare klädseln. Mazda avslöjade nyligen att den omstylade versionen kommer senare i år, samtidigt som den behåller samma prisklass.

Den nuvarande sedanmodellen börjar på 20 500 euro plus en målavgift på 945 euro, medan halvkombin börjar på 22 500 euro. Mazda 3 2,5 Turbo-modell, utrustad med AWD-system, kostar lite mindre än 30 000.

Volvo Grupp A