Maserati GranTurismo 2022: priser och egenskaper

Den nya generationen av Maserati GranTurismo är precis runt hörnet. Förnyelsen av denna viktiga Maserati-modell blir verklighet. Det blir också Maseratis första elbil. Företaget erbjuder själv en förhandstitt genom bilder av en prototyp.

Maserati arbetar hårt för att förändra generationen av en av de modeller som har stöttat dess produktsortiment i många år. Den nya Maserati GranTurismo 2022 börjar dyka upp vid horisonten. Efter publiceringen av en kort men intressant teaser och den efterföljande iakttagelsen av en testmula har vi redan de första officiella bilderna på nya GranTurismo.

Maserati GranTurismo 2022: priser och egenskaper

Utvecklingsprocessen för   nya GranTurismo   har gått in i en viktig ny fas. Maserati har meddelat att den nya generationens prototyp redan har lämnat Maserati Innovation Lab. En prototyp som vi kan se mycket detaljerat på bilderna som illustrerar denna artikel. Några bilder togs på gatorna i den italienska staden Modena.

Maserati GranTurismo kommer att ha en 100% elektrisk version

Maseratis planer för nya GranTurismo är verkligen ambitiösa. Sanningen är att det redan har spekulerats i att denna modell kommer att få den speciella titeln att vara den första elektriska Maserati att komma ut på marknaden. Tja, äntligen, det är något som har bekräftats av treuddens signatur. Nya Maserati GranTurismo kommer att bli märkets första bil som är 100 % elektrisk. Den elektriska varianten får handelsnamnet Folgore.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Maserati GranTurismo 2022: priser och egenskaper

Det kommer även att finnas plats i sortimentet för konventionell mekanik. Närmare bestämt kan du välja mellan fyrcylindriga motorer och ett V6 ”Nettuno”-block, som är modifierat. Effektområdet kommer att överskrida gränsen på 600 hk.

✓ Du kan också kontrollera:

Det är mer än troligt att flera prototyper av den nya GranTurismo kommer att upptäckas under de kommande månaderna. Varumärket har lyft fram att alla maskiner har beställts för att genomgå intensiva tester både på vägen och på banan. Kort sagt, de vanliga testerna som äger rum under utvecklingen av en bil på europeiskt territorium.

Maserati GranTurismo 2022: priser och egenskaper

Förresten, precis som GranTurismo kommer att ha kontinuitet i Maserati-sortimentet, kommer det också att finnas en ny generation av Maserati GranCabrio. Det konvertibla alternativet kommer senare.

Volvo Grupp A