Lucid Air 2022: Specifikationer, pris, releasedatum

Efter den framgångsrika lanseringen i USA i slutet av året kommer Lucid Air att anlända till Europa i mitten av 2022. Den första marknaden på den gamla kontinenten där denna lyxiga elektriska sedan kommer att säljas blir Tyskland, eftersom märket planerar att öppna ett showroom i München med mycket kort varsel. Företaget kommer senare att expandera till andra regioner.

Air är en 4,97 meter lång representativ sedan. Även om vi skulle kunna placera den i E-segmentet på längden, är sanningen att dess teknik och lyx placerar den i F-segmentet; Faktum är att Lucid själv uppger att hans främsta konkurrent är  Mercedes-Benz EQS  , den nuvarande referensen i kategorin tack vare dess autonomi (784 km WLTP).

Lucid Air 2022: Specifikationer, pris, releasedatum

I USA finns Lucid Air tillgänglig i fem trimnivåer: Pure (487 hk, 653 km EPA), Touring (629 hk, 653 km EPA), Grand Touring (811 hk, 830 km EPA), Dream Edition (946 hp). , 837 km EPA) och Dream Edition Performance (1 126 hk, 758 km EPA). En högpresterande variant med tre elmotorer (en på framaxeln och två på bakaxeln) ska också läggas till senare, även om lanseringsdatumet på marknaden fortfarande är okänt.

✓ Du kan också kontrollera:

Alla modeller är fyrhjulsdrivna förutom Pure som har bakhjulsdrift. Priserna varierar från 77 400 euro för accessmodellen till 169 000 euro för toppen av sortimentet; Det är dock ännu för tidigt att bedöma de europeiska räntorna, som kan ligga i samma intervall som huvudkonkurrenten.

Lucid Air 2022: Specifikationer, pris, releasedatum

Lucid Air är en konkurrent till Mercedes-Benz EQS

Eftersom Dream Edition är begränsad till 520 exemplar (som redan är slutsålda) är det mycket troligt att de första exemplen som kommer till Tyskland kommer att vara av Grand Touring-varianten. Även om dess autonomi är något lägre, kan den överstiga 900 km på den europeiska WLTP-cykeln, mer slapp än den amerikanska EPA.

Efter luften vill Lucid lansera en storformats-SUV med Gravity. I så fall kommer dess konkurrenter att vara den kommande Mercedes-Benz EQS SUV, planerad att släppas senare i år, och veteranen Tesla Model X. Men märkets mest ambitiösa modell kommer att vänta till 2024, året då en mellanstor sedan kommer att lanseras för att tävla mot Tesla Model 3  .

Eftersom Lucid, liksom Tesla, är ett företag med ett globalt fotavtryck, kan vi förvänta oss att både Gravity och dess access sedan kommer till Europa, troligen några månader efter USA. Dessutom planerar företaget att bygga en fabrik i Saudiarabien till 2025, vilket gör att det kan konsolidera sin internationella expansion och komplettera sin nuvarande fabrik i Arizona.