Lincoln Navigator 2022: specifikationer, pris, lanseringsdatum

Segmentet av lyxiga SUV-bilar i full storlek baserat på Yukon- och Escalade-modeller får ytterligare en uppdaterad modell. Nyligen sågs den nya Lincoln Navigator 2022 i tester och på vägarna nära Fords globala huvudkontor i Dearborn, Michigan.

Som vi kan se kommer den kommande modellen att presentera några uppdateringar inklusive det större gallret, omdesignade strålkastare och bakljus. I allmänhet kommer det att låna många ledtrådar från den stiliga Lincoln Aviator. Den behåller dock samma motor som sin föregångare, vilket är positivt.

Lincoln Navigator 2022: specifikationer, pris, lanseringsdatum

Lincoln Navigator 2022 utifrån

Den nya Lincoln Navigator 2022 , fångad nära Fords globala huvudkontor, innehåller några nya exteriöruppdateringar som har förflyttats fram och bak. Intressant nog kan vi se att Navigators galler är större i höjd och har omdesignade strålkastare. En tung kamouflagefilm gör dock ett utmärkt jobb med att dölja resten av den nedre fascien.

Men designen nedan kommer sannolikt att lånas från en stilig Lincoln -flygare. Det betyder att vi kan förvänta oss samma dimljus och förmodligen några av de mindre förändringarna. Om du tittar på navigatorn från sidoprofilen kan du se det nya, svartmålade hjulparet i samma design som den tidigare modellen. Baksidan är dock helt insvept och vi ser bara de tjockare bakljusen.

ny teknik

Vi har inte mycket information om insidan av Lincoln Navigator 2022 . Enligt många rykten kommer den kommande SUVen troligen att vara värd för ny teknik. Vi kommer sannolikt att se samma stora digitala skärmar som finns tillgängliga i den nya generationen Escalade. Förutom resten kommer den nuvarande navigatorn med en 10-tums enhet som verkar liten jämfört med idag.

Navigator finns fortfarande i tre utrustningsvarianter: Base, Reserve och Black Label. I grund och botten ger den grundläggande formen redan många förstklassiga bekvämligheter. Höjdpunkterna i denna modell inkluderar läderklädsel för de två första sätesraderna, elektriskt fällbara säten i andra och tredje raden, uppvärmda och ventilerade framsäten, trezons automatisk luftkonditionering, elektriskt justerbar baklucka, etc. Även Apple CarPlay, Android Auto och det avancerade ljudsystemet från Revel med 16 högtalare är standardutrustning.

✓ Du kan också kontrollera:

säkerhet

Navigatorns säkerhetspaket lyckas. Denna modell inkluderar parkeringssensorer, blindpunktsövervakning, varning för tvärgående trafik bak, hjälp vid kollisioner med nödbromsfunktion, varning för körfält och assistent, varning för kollision framåt med fotgängaravkänning och backkamera.

Lincoln Navigator 2022: specifikationer, pris, lanseringsdatum

Drivsystemspecifikationer

Lincoln gillar det inte när det gäller prestanda. Därför kommer nya Lincoln Navigator 2022 att drivas av samma 3,5-liters EcoBoost V6 med två turboladdare. Jämfört med sin föregångare erbjuder denna enhet dock betydligt mer prestanda.

Den nuvarande modellen med samma motor har en effekt på 450 hk, den nya 20 hk mer. Om du inte visste, använde Blue Oval samma motor i Ford Expedition. Navigatorns flaggskepp överför sina krafter via en otroligt lyhörd 10-växlad automatlåda.

Lincoln Navigator 2022: specifikationer, pris, lanseringsdatum

Hur mycket skulle Lincoln Navigator kosta 2022?

Den nya Lincoln Navigator 2022 ger några små förbättringar. Denna modell testades nyligen och vi måste erkänna att den ser snyggare ut än sin föregångare. Enligt vår uppfattning kommer den nya modellen att bli lite dyrare på grund av mindre uppgraderingar.

Den nuvarande navigatören börjar på 77 120 euro, inklusive en destinationsavgift på 1 295 euro. Den mer rekommenderbara modellen, som erbjuder fler utrustningsreserver, börjar på 82 660 euro. Överst finns en Navigator Black Edition från drygt 98 000 euro. Den mycket större versionen som heter Navigator L finns också och kostar 80 320 euro.