Lincoln Nautilus 2023: priser och egenskaper

Lincoln var en gång ett varumärke känt för stora, bekväma, båtliknande limousiner som Town Car, som gynnas av flygplatstjänster runt om i världen. I SUV-eran lever den andan vidare i 2023 års Lincoln Nautilus. Dess flytande kaross och isolerade kabin är en fyrhjulig tillflyktsort från den dagliga pendlingens påfrestningar, dränker trafikbuller och glider över gupp med dämpande likgiltighet. Det finns att välja mellan en turboladdad fyrcylindrig och en dubbelturboladdad V6, men det spelar ingen roll – ingen av dem gör Nautilus till en dragracer, och båda är mer än tillräckliga för en avslappnad körning till din destination.

Lincoln Nautilus 2023: priser och egenskaper

Den som letar efter en sportig SUV ska inte leta längre Audi SQ8 , den Porsche Cayenne eller den Maserati Levant ta en titt – de är alla mycket dyrare, men du får vad du betalar för. Om du bara letar efter en smidig åktur och en elegant stuga, då är Nautilus något för dig.

Vad är nytt för 2023?

Nautilus får några nya fälgdesigner och ett nytt Jewel Sandstone-färgalternativ för 2023. Ett nytt premiumpaket erbjuds också för standardutrustning och inkluderar ett integrerat navigationssystem med live trafikinformation, en servojusterbar rattstång och en universell garageportöppnare.

Lincoln Nautilus 2023: priser och egenskaper
Lincoln Nautilus 2023: priser och egenskaper

Enligt vår åsikt erbjuder mellannivån Reserve den bästa balansen mellan värde och lyx. För tillägget på standardutrustningen får köparen panoramasoltak, vindrutetorkare med regnsensorer, ett Revel-ljudsystem med 13 högtalare, ett integrerat navigationssystem, en elektriskt justerbar rattstång samt uppvärmda och kylda framsäten. Vi skulle byta ut de vanliga 18-tumshjulen med 20-tumshjul – 18-tumshjulen ser för små ut på Nautilus böjda ram – och annars hålla alternativen till ett minimum.

motor, transmission och prestanda

Nautilus instegsmotor är en 2,0-liters turboladdad fyrcylindrig som utvecklar 250 hk. Den är kopplad till en åttastegad automatlåda och kan beställas med fram- eller fyrhjulsdrift. Vårt reservfyrhjulsdrivna testfordon accelererade från 0 till 100 km/h på 6,8 sekunder, bara 0,2 sekunder efter Cadillac XT5. Vi testade även den valfria 2,7-liters turboladdade V6-motorn som ger 335 hk och accelererar från 0 till 60 km/h på 5,9 sekunder.

Lincoln Nautilus 2023: priser och egenskaper
Lincoln Nautilus 2023: priser och egenskaper

Vid stadskörning känns ingen av motorerna undermotoriserade, men vid omkörning på motorvägen kommer den extra kraften från V6:an väl till pass. I enlighet med Lincoln-märkets lyxetos är Nautilus en crossover med mjuk sula som är bekvämast att glida fram i lugn takt. Adaptiv fjädring som tillval hjälper till att absorbera stötar från gropar. Reserv- och Black Label-modellerna, samt Select fyrhjulsdrift, har tre körlägen (Comfort, Normal och Sport) som möjliggör ytterligare anpassning.

✓ Du kan också kontrollera:

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

SUV:arna i detta segment är alla nära EPA-bränsleekonomin, men det är ingen överraskning att den 4-cylindriga, framhjulsdrivna Nautilus hamnade i topp bland Lincoln-deltagarna. Vad som dock är förvånande är hur nära de turboladdade V6-modellerna kommer de fyrcylindriga värdena. Den fyrhjulsdrivna, fyrcylindriga Nautilus får 22 mpg på den kombinerade cykeln, medan den fyrhjulsdrivna V6-versionen får 21 mpg. Vårt Black Label fyrhjulsdrivna V-6-testfordon uppnådde bara 24 av de uppskattade 25 mph på vår testbana i 47 mph på motorvägen.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Lincoln Nautilus 2023: priser och egenskaper

Interiör, komfort och lastning

Inredningen i Nautilus är utrustad med behagliga material. Ju högre man kommer i modellsortimentet desto lyxigare blir läder, metall och trä. Nästan allt i våra Reserve- och Black Label-testfordon var klädt i mjukt läder, och headlinen på Black Label-modellerna är klädd i fuskmocka. Även om Nautilus delar en plattform med Ford Edge har, skulle köparna förmodligen inte misstänka detta.

Lincolns interiör är lika rymlig, men erbjuder mer stil och substans med dess valfria 22-vägs justerbara massagesäten, standard digitalt instrumentkluster och tryckknappsväxel. Bakom baksätet på Nautilus finns ett enormt lastutrymme, som i vårt test rymde 12 handbagage – två fler än XT5 och tre fler än RX350. Genom att fälla baksätet till ett plant läge – en operation som är mycket enkel tack vare de praktiska spakarna i lastutrymmet som gör att ryggstöden kan fällas ner – skapas utrymme för upp till 27 resväskor, vilket är volymen på större trerad Volvo XC90 är ekvivalent med.

Lincoln Nautilus 2023: priser och egenskaper

infotainment och uppkoppling

Förutom den 12,3-tums digitala displayen kommer alla Nautilus-modeller med en stor 13,2-tums infotainmentpekskärm. Den senaste infotainmentprogramvaran Sync 4 från vadställe är lätt att använda och erbjuder avancerade funktioner, inklusive möjligheten till trådlösa uppdateringar. Apple CarPlay och Android Auto-kompatibilitet, ett ljudsystem med 11 högtalare och en 4G LTE-aktiverad inbyggd Wi-Fi-hotspot är standard; Navigation och en trådlös laddningsstation för smartphones är standard på Reserve- och Black Label-modellerna. Det bakre underhållningssystemet som tillval, som Lincoln erbjuder för alla utrustningsvarianter, är särskilt attraktivt för köpare med barn.

säkerhet och förarassistans

Alla Nautilus-modeller levereras som standard med Lincoln Co-Pilot360 förarassistanssystem. För mer information om Nautilus krocktestresultat, besök National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) webbplatser. Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Automatisk nödbromsning med fotgängardetektering som standard
  • Lane Departure Warning med Lane Departure Warning som standard
  • Adaptiv farthållare med körfältsassistent tillgänglig

garanti och underhåll

Även om Lincolns drivlinagaranti varar längre än sina konkurrenter, inklusive Volvo XC90 och des Audi Q8 , stötfångargarantin överträffar inte erbjudandet i resten av segmentet. Dyrare Black Label-detaljer erbjuder ytterligare bekvämligheter som fyra års kostnadsfritt planerat underhåll, årlig städning under de första fyra åren av ägandet och en kulinarisk concierge för restaurangbokningar.

  • Begränsad 4 års eller 50 000 mils garanti.
  • 6 års eller 70 000 mil drivlina garanti
  • Gratis planerat underhåll i 4 år eller 50 000 miles.