Lincoln Aviator 2023: priser och egenskaper

Vem lyxen av Lincoln som, men den enorma SUV Navigator är för stor, Lincoln Aviator 2023 kan vara precis rätt vardagsrum på fyra hjul. Den erbjuder samma upplevelse, med plats för upp till sju personer, i ett mycket mer manövrerbart paket än Navigator. Aviator är också mer bränslesnål än den extra stora Lincoln SUV, även om den är törstigare än medelstora bilar som den BMW X5 och den Volvo XC90 .

Lincoln Aviator 2023: priser och egenskaper

Aviator är ingen kurvhjälte, och även om den är ganska snabb, är den designad mer för komfort än roligt, i linje med märkets filosofi. Lincoln utrustar flygaren med en mängd tekniska funktioner; black-label-modellerna i högsta utrustningsnivå är dyra, men erbjuder en påkostad interiör med hög wow-faktor.

Vad är nytt för 2023?

Aviator Reserve och Black Label-modellerna är tillgängliga i år med ett nytt jetpaket som ersätter mycket av SUV:s kromdetaljer med svarta delar och karossfärgade nedre plastlister och hjulhus. Ett valfritt belysningspaket finns tillgängligt för laddhybriden Grand Touring, som inkluderar adaptiva Pixel LED-strålkastare, speciella LED-varselljus, en upplyst Lincoln-logotyp i grillen och LED-dimljus. Två nya färger finns också tillgängliga: Diamond Red och Jewel Sandstone.

Lincoln Aviator 2023: priser och egenskaper
Lincoln Aviator 2023: priser och egenskaper

Mellannivån Reserve-träningsnivån är kärnan i sortimentet och erbjuder den lyx som de flesta köpare behöver och vill ha utan att bryta banken. Standardutrustningen för Reserve inkluderar automatisk klimatkontroll med fyra zoner, ett 360-graders kamerasystem, ett panoramasoltak och ett ljudsystem med 14 högtalare. Bakhjulsdrift är standard, fyrhjulsdrift finns mot extra kostnad.

motor, transmission och prestanda

Lincoln Aviators 400 hk dubbelturbo V6 är en av de mest kraftfulla produktionsmotorerna i segmentet för mellanstora lyx-SUV. Den raffinerade 3,0-liters V6-motorn fungerar tillsammans med en mjukt växlande 10-växlad automatisk växellåda för mjuk gång och kraftfull acceleration. Istället för den kraftfullare V8-motorn erbjuder Lincoln även en plug-in-hybridmodell som kallas Aviator Grand Touring. Grand Touring delar samma V6-motor och 10-växlad växellåda som standard Aviator, med tillägg av en 100 hk elmotor och 13,6 kWh batteri.

Lincoln Aviator 2023: priser och egenskaper

De två kraftkällorna ger tillsammans 494 hästkrafter och 630 pund vridmoment, men sofistikeringen är inte riktigt i nivå, med enstaka skakningar när drivlinan kopplar in bensinmotorn igen. Batteriet gör att plug-in Aviator kan köra cirka 18 mil i rent EV-körläge utan att använda bensinmotorn, men motorn på 100 hk är långsam med att accelerera Aviatorns vikt utan hjälp av motorn. De flesta köpare kommer att använda ett av de alternativa körlägen som är starkt beroende av V6.

✓ Du kan också kontrollera:

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

EPA betygsätter den bakhjulsdrivna Lincoln Aviator till 18 mpg city och 26 mpg på motorvägen; den fyrhjulsdrivna modellen uppnår 17 mpg i staden och 24 mpg på motorvägen. Med dessa värden ligger Aviator bara strax efter de fyrhjulsdrivna konkurrenterna X5, XC90 och Audi Q7 . En icke-hybrid, bakhjulsdriven Aviator slog ynka 22 mph på vår 200 mil långa motorvägstestbana; den fyrhjulsdrivna laddhybriden Grand Touring-modellen nådde 25 km/h i samma test, men kunde bara täcka 15 av den uppskattade 21 milen av elektrisk räckvidd innan bensinmotorn var tvungen att starta igen.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Lincoln Aviator 2023: priser och egenskaper

Interiör, komfort och lastning

2023 Aviator finns med sex eller sju säten. Kunder som väljer andra radens kaptensstolar kan välja mellan två olika mittkonsoler, varav en underlättar passagen till tredje raden. På resor längre än några minuter är den bakre raden endast lämplig för små barn, men denna kompromiss innebär mer bagageutrymme när alla säten är i upprätt läge. Lincoln erbjuder 18 kubikfot lagringsutrymme, mer än så bmw X5 och Cadillac XT6. Framtill erbjuder Perfect Position-sätena som tillval 30-vägsjustering och massagefunktion. Alternativt kan en kamera bakom vindrutan skanna vägen efter gropar och andra gupp och skicka instruktioner till de adaptiva stötdämparna för att förbättra åkkvaliteten.

Lincoln Aviator 2023: priser och egenskaper

infotainment och uppkoppling

Ett 12,3-tums digitalt instrumentkluster, 10,1-tums pekskärm, satellitradio, Wi-Fi-hotspot och Apple CarPlay och Android Auto-funktioner är standard på Lincoln Aviator. Jämfört med andra tillverkare som använder vridreglage eller flera pekskärmar, är Lincolns enskärmskonfiguration och traditionella klimatkontroller lätta att lära sig och använda. På de högre trimnivåerna kan en smartphones Bluetooth-signal användas istället för nyckeln för att låsa upp och starta flygaren. Det förstklassiga Revel Ultima 3D-ljudsystemet har 28 högtalare (några av dem i headlinen).

Lincoln Aviator 2023: priser och egenskaper
Lincoln Aviator 2023: priser och egenskaper

säkerhet och förarassistans

Standardförarassistanssystemet Co-Pilot360 i Aviator inkluderar ett kollisionsvarningssystem med automatisk nödbromsning och fotgängardetektering, dödvinkelövervakning, filbytesvarning, automatiskt helljus och en backkamera. Tillvalet Co-Pilot360 1.5 Plus erbjuder även adaptiv farthållare, trafikskyltsigenkänning och ett automatiskt parkeringssystem som styr fordonet till både parallella och vinkelräta parkeringsplatser. För mer information om flygarens krocktestresultat, besök webbplatserna National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Kollisionsvarnare med automatisk nödbromsning som standard
  • Varning för döda vinkeln och varning för filavvikelse som standard
  • Lane Departure Warning, Adaptiv farthållare och automatisk parkeringshjälp finns som tillval.

garanti och underhåll

Med en täckning för drivlinan som överstiger fyra års/50 000 mil stötfångare-till-stötfångare-garantin, erbjuder Aviator en bättre garanti än de flesta av sina konkurrenter. Grand Touring Plug-in Hybrids unika elektriska komponenter, såsom motorn och batteripaketet, är garanterade i åtta år/100 000 miles. Köpare som väljer hela Black Label-paketet får också fyra år eller 50 000 miles gratis planerat underhåll.

  • Begränsad fyra års eller 50 000 mils garanti.
  • Drivlinans garanti i sex år eller 70 000 miles
  • Gratis underhåll i fyra år eller 50 000 miles för Black Label-modeller
Volvo Grupp A