Lincoln Aviator 2022: priser och egenskaper

Den kommande Lincoln Aviator 2022 kommer att få några uppdateringar i år. Så om du letar efter den mindre versionen av den populära Navigator -modellen är denna SUV ditt bästa alternativ. Nya Aviator är inte lika stor som Navigator i full storlek och erbjuder liknande lyx, komfort och stil.

Men jämfört med europeiska konkurrenter som BMW X5 och Volvo XC90 saknar Aviator lite lyx. Det spelar ingen roll, naturligtvis, eftersom den här modellen fortfarande är unik och är fylld med högkvalitativa material och den senaste tekniken på insidan. Dessutom finns den med två motoralternativ som erbjuder bra prestanda och bränsleeffektivitet.

Lincoln Aviator 2022: priser och egenskaper

Lincoln Aviator 2022 yttre utseende

Det yttre utseendet på Lincoln Aviator 2022 har uppdaterats på några ställen, och vi måste erkänna att det ser mycket bättre ut. Denna modell dominerar från alla vinklar. Designen är attraktiv, och vi kan se det omdesignade gallret och strålkastarna på den nya modellen. Precis som den tidigare modellen är den nydesignade versionen som standard utrustad med snygga 19-tums lättmetallfälgar. Dessutom visar Aviator återhållsamhet med större hjul, som är standard i den övre kåpan. För 2022 gjorde tillverkaren denna SUV sportigare genom att bli beroende av de förkromade spetsarna på fyrkantiga avgassystemet.

Monokromatiskt reservpaket som tillval är också tillgängligt. Modellerna som bär detta paket kommer med svartmålade 22-tums lättmetallfälgar och olika yttre delar i karossfärgen.

Lincoln Aviator 2022: priser och egenskaper

Förfriskningar i stugan

Höjdpunkten i nya Lincoln Aviator 2022 är dess stuga. Denna modell rymmer många lyxiga material och säten som är mycket justerbara och bekväma. I allmänhet hittar du mycket utrymme, även för högre passagerare. Den tredje raden rymmer vuxna, men bara om den andra raden ligger precis längst fram.

Till skillnad från den tidigare modellen har den nya Aviator 3-zons automatisk luftkonditionering, en 10,1-tums pekskärm, smartphone-integration Apple CarPlay / Android Auto, omgivande inredningsbelysning, volym och ett förstklassigt ljudsystem som standard.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

säkerhet

Den senaste Aviator levereras som standard med Co-Pilot360-systemet, som innehåller många tekniker för förarassistans. Detta paket innehåller en kollisionsvarning med automatisk nödbromsning, varning från körfält, blindpunktsövervakning, automatisk helljus och backkamera.

Drivsystemspecifikationer och bränsleekonomi

Som redan nämnts är den senaste Lincoln Aviator 2022 SUV, som finns med två motorer. Basmodellen använder en 3,0-liters, två-turboladdad V6 som ger 400 hästkrafter och 415 lb-ft vridmoment. Denna enhet är utrustad med en pålitlig 10-växlad automatisk växellåda som skickar kraft till bakhjulen som standard. Fyrhjulsdrift finns dock som tillval.

Plug-in hybrid

Plug-in-hybridversionen är nästa motor som är tillgänglig med Grand Touring-versionen. Detta är den första motorn som använder samma 3,0-liters V6 med biturboladdning, som kompletteras med en elmotor med totalt 494 hk och ett litiumjonbatteri.

Enligt Lincoln, i motsats till den första motorn, är denna utrustad med fyrhjulsdrift som standard. Environmental Protection Agency uppskattar att en PHEV Aviator ska resa 21 miles i helelektriskt läge när den är fulladdad. De uppgav också att den kan ha en total räckvidd på 460 mil.

Lincoln Aviator 2022: priser och egenskaper

Hur mycket kommer Lincoln Aviator att kosta 2022?

Nya Lincoln Aviator 2022 kommer ut på marknaden någon gång under året. Lincoln meddelade nyligen att vi kan förvänta oss en liten prishöjning. Den nuvarande bakhjulsdrivna modellen har en MSRP på 51 100 euro medan reserven kostar 58 035 euro. Den mest populära Black Label-utrustningen för fyrhjulsdrift börjar på $ 79 790.

Den mest effektiva Grand Touring med hybriddrift börjar dock på 69 995 euro och kan nå 89 430 euro med Black Label -paketet. 

Volvo Grupp A