Lincoln Aviator 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Den kommande Lincoln Aviator 2022 kommer att få några uppdateringar i år. Så om du letar efter den mindre versionen av den populära  Navigator- modellen är denna SUV ditt bästa alternativ. Den nya Aviator är inte lika stor som en fullstor Navigator och erbjuder liknande lyx, komfort och stil.

Men jämfört med europeiska konkurrenter som BMW X5 och  Volvo XC90  , saknar Aviator lite lyx. Det spelar naturligtvis ingen roll, för denna modell är fortfarande unik och är fylld med högkvalitativa material och den senaste tekniken på insidan. Dessutom finns den med två motoralternativ som erbjuder bra prestanda och bränsleekonomi.


Lincoln Aviator 2022 exteriört utseende

Det yttre utseendet på Lincoln Aviator 2022 har fräschat upp på några ställen, och vi måste erkänna att det ser mycket bättre ut. Denna modell dominerar från alla vinklar. Designen är tilltalande, och vi kan se den omgjorda grillen och strålkastarna på den nya modellen. Liksom den tidigare modellen är den omdesignade versionen utrustad med snygga 19-tums lättmetallfälgar som standard. Dessutom visar Aviator återhållsamhet med större hjul, som är standard i den övre kåpan. För 2022 gjorde tillverkaren denna SUV sportigare genom att bli beroende av de förkromade spetsarna på fyrhjulingsavgassystemet.

Det valfria Monochromatic Reserve Package är också tillgängligt. Modellerna som bär detta paket kommer med svartmålade 22-tums lättmetallfälgar och olika exteriördelar i karossfärgen.


Stuga förfriskningar

Höjdpunkten i nya Lincoln Aviator 2022 är kabinen. Denna modell rymmer många lyxiga material och säten som är mycket justerbara och bekväma. Generellt hittar du mycket utrymme, även för längre passagerare. Den tredje raden rymmer vuxna, men bara om den andra raden är precis längst fram.


Till skillnad från den tidigare modellen har nya Aviator automatisk luftkonditionering i 3 zoner, en 10,1-tums pekskärm, smarttelefonintegration Apple CarPlay / Android Auto, omgivande interiörbelysning, volym och ett premiumljudsystem som standard.


✓ Du kan också kontrollera:

säkerhet

Den senaste Aviator kommer som standard med Co-Pilot360-systemet, som inkluderar många förarassistanstekniker. Detta paket innehåller en kollisionsvarning med automatisk nödbroms, filbytesvarning, dödvinkelövervakning, automatiskt helljus och en backkamera.


Drivlinans specifikationer och bränsleekonomi

Som redan nämnts är den senaste Lincoln Aviator 2022 SUV, som finns med två motorer. Basmodellen använder en 3,0-liters, dubbelturboladdad V6:a som producerar 400 hästkrafter och 415 lb-ft vridmoment. Denna enhet är utrustad med en pålitlig 10-växlad automatisk växellåda som skickar kraft till bakhjulen som standard. Fyrhjulsdrift finns dock som tillval.

Plug-in hybrid

Plug-in-hybridversionen är nästa motor som finns tillgänglig med Grand Touring-versionen. Detta är den första motorn som använder samma 3,0-liters V6 med biturboladdning, som kompletteras med en elmotor på totalt 494 hk och ett litiumjonbatteri.

Enligt Lincoln är denna till skillnad från den första motorn utrustad med fyrhjulsdrift som standard. Environmental Protection Agency uppskattar att en PHEV Aviator bör färdas 21 miles i helelektriskt läge när den är fulladdad. De uppgav också att den kunde ha en total räckvidd på 460 mil.

Hur mycket kommer Lincoln Aviator att kosta 2022?

Den nya Lincoln Aviator 2022 kommer ut på marknaden någon gång under året. Lincoln meddelade nyligen att vi kan förvänta oss en liten prisökning. Den nuvarande instegsmodellen med bakhjulsdrift har en MSRP på 51 100 euro, medan Reserve kostar 58 035 euro. Den mest populära Black Label fyrhjulsdrivna utrustningen börjar på 79 790 $.

Den mest effektiva Grand Touring med hybriddrift börjar dock på 69 995 euro och kan nå 89 430 euro med Black Label-paketet.   1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 stimme, im mittleren: 5 von 5)