Lexus UX 250h 2024: Interiör, motor och modifieringar

Lexus UX fick ett nytt varumärke för 2023 för att fira sin moderna hybrididentitet. Bilen är känd som Lexus UX 250h och är baserad på Corolla Cross och har en signatur Lexus-interiör. Lexus UX 250h kommer att lanseras oförändrad 2024 om det inte vore för en helt ny funktion: en elektriskt manövrerad baklucka med ljuddämpare. I övrigt har UX 250h mycket att erbjuda när det gäller pris, lyxegenskaper, säkerhetsdetaljer och körupplevelse.

Hybriddrift Lexus UX 250h

Alla utrustningsnivåer på 2024 Lexus UX 250h har en 2,0-liters fyrcylindrig motor och hybridelektriskt system med standard framhjulsdrift och en kontinuerligt variabel automatisk växellåda (CVT). Systemet levererar totalt 181 hk, och fyrhjulsdrift finns som tillval för mer dragkraft.

Lexus UX handlade aldrig om hisnande prestanda. Ändå uppnår den ett EPA-poäng på 43 i stadskörning, 41 på motorväg och 42 kombinerat – utmärkta poäng som kompenserar för den flämtande hybriddriften.


idrottsarkitektur

Lyckligtvis gav Lexus UX 250h en modifierad arkitektur för att få den att bete sig som om den kunde hantera mer kraft. Det styva, höghållfasta stålchassit är lasersvetsat och försett med starka lim som ökar styvheten. Dörrar, stänkskärmar och motorhuv är i aluminium för att spara vikt och sänka tyngdpunkten.

Framtill stödjer MacPherson-stag den reviderade GA-C-plattformen. Baktill är dubbla bärarmsben monterade på hjälpramen, vilket Lexus lovar mer komfort och en sportigare körupplevelse. Dessutom har UX 2024 Lexus Active Cornering Assist, som fungerar tillsammans med fordonets stabilitetskontroll för att applicera riktat bromstryck på de inre hjulen vid kurvtagning för att förhindra understyrning.


Lexus UX 250h F Sport trimnivåer

Lexus fortsätter att erbjuda UX 250h med två F Sport Performance-paket. Den första är F Sport-designen. Den kompletterar UX 250h med sportiga detaljer som en slående kylargrill, nya hjul, ett svart tak, ett elektriskt taklucka, vindrutetorkare med regnsensorer, dimljus med kurvljus, målade hjulhus och automatisk strålkastarområdeskontroll.

F Sport-hanteringspaketet bygger på det första. Den inkluderar Canyon carving-tillbehör som ett aktivt, variabelt chassi, sportstolar, sportratt och aluminiuminredning.


Lyxig kärna

Lexus UX 250h 2024 må vara den minsta i biltillverkarens modellutbud, men den är inte snål med vackra saker. Interiören glänser med NuLuxe-klädsel, elektriska framsäten, svankstöd, fem USB-portar, en åttatums infotainmentpekskärm med molnbaserad navigering, Apple CarPlay och Android Auto. Premiumdetaljer inkluderar uppvärmda och ventilerade framsäten, regnavkännande torkare och mer.


Lexus UX 250h säkerhetsklassificeringar och funktioner

Lexus UX 250h 2024 är utrustad med Safety System+ 2.5 som standard. Den erbjuder en mängd säkerhetsfunktioner inklusive förkollision med fotgängardetektering, fotgängare och cyklistdetektering i svagt ljus, filbytesvarning, filbyteshjälp, trafikskyltigenkänning, intelligent helljus och dynamisk farthållare med radar, för att nämna några .

Lexus UX 250h har ett femstjärnigt säkerhetsbetyg från NHTSA och är ett IIHS Top Safety Pick.


Lexus garanti

2024 Lexus UX 250h kommer att rulla in i återförsäljare med en garanti på fyra år/50 000 mil stötfångare till stötfångare och en garanti på sex år/70 000 mil på drivlinan. Och eftersom det är ett hybridfordon kommer det med en 8-års/100 000 mils hybridgaranti och en 10-årig/150 000 mils batterigaranti. De som kör fler kilometer än genomsnittskonsumenten kan dra nytta av de utökade Lexus-garantierna.


Lexus UX 250h 2024: priser och tillgänglighet

Lexus UX 250h 2024 finns i fyra utrustningsnivåer (inklusive överföringskostnader på 1 150 euro): Basic (36 490 euro), Premium (38 950 euro), F Sport Design (38 950 euro) och F Sport Handling (43 920 euro). Tillvalet fyrhjulsdrift kostar alltid 1 400 euro extra.

Foton & källa: Toyota Deutschland GmbH (Lexus division).

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar