Lexus RC 300 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Lexus RC 300 2022 automatisk växellåda, rykten, omdesign  – Det är ärligt att säga att Lexus RC är en formidabel strävan på coupémarknaden. Saken är att till skillnad från en standard under motorhuven är den mest använda 300h-modellen en hybrid; perfekt om du misstror diesel eller kanske vill ha en billigare tjänstebil.

Lexus RC 300 2022: specifikationer, pris, releasedatum

För att lägga till ytterligare förförelse designade Lexus om den speciella RC i början av 2019 med ändringar av dess feta delar, en avsmalnande interiör och en design inspirerad av den större Lexus LC . Om ändringarna räcker för att hindra Audi Mercedes och A5 C-klass Coupe, ta reda på det.

Specialitet

Trots ett filterpedalområde finns det fortfarande tillräckligt med utrymme för att slappna av underbenet som hålls. Gott om utrymme för armarna framtill, även om huvudområdet är marginellt för alla som är längre än 6 fot.

Exteriör och interiör

På baksidan är problemen mycket mindre imponerande; Så fort de lutande och glidande sittplatserna på framsidan äger rum över det smala utrymmet, kommer mer betydelsefulla invånare att sprida sina knän och se sina sinnen driva fram genom den sluttande taklinjen. Den  Lexus RC 300 2022  baksätet är lämplig för mer kompakta människor och snabba resor. Personen längst bak kan se att bakrutorna är mindre än de är utanför.

Den svindlande samlingen av lister på Lexus RC 300 2022 kommer inte att glädja alla. De invändiga ytorna är dock generellt av den höga regelbundenhet som vi har börjat förvänta oss av Lexus, och det finns en individuell känsla för lyxen inuti. Dessutom finns det en handfull repig plastmaterial som är mycket bekvämare i en halvkombi för £20 000 än i en lyxkupé. Dessa ses åtminstone mest på platser som man inte har så mycket kontakt med.

Lexus RC 300 2022: specifikationer, pris, releasedatum

De formgjutna lädersätena är sällskapliga men uppmuntrande, och passagerare i de främre sidostolarna kommer att se att det är lätt att bli bekväm. Enorma ytterdörrsväggspeglar hjälper, och alla modeller levereras som standard med parkeringsmöjligheter fram och bak, även om mer än armnärvaro är lite begränsad till den korta bakre displayen.

Lexus RC 300 2022   infotainment används av en 10,3 tums skärm med en genomsnittlig satellitnavigering som styrs av en bärbar pekplatta. Även om det finns haptiska kommentarer som ger dig intrycket av att du har ”klickat” på en ikon, är den svår att använda när du sänder. De roterande kontrollgränssnitten som du kommer att upptäcka i RC:erna Audi Mercedes och A5 C-Klass Coupé Competition är mycket enklare att använda och har dessutom skarpare visningsbilder.

✓ Du kan också kontrollera:

Specifikation

Den mest använda  Lexus RC 300 2022   är Hybrid 300h. En automatlåda styr sin 2,5 liters bensinmotor tillsammans med en elmotormix för att generera 220 hk och. Innan man startar bensinmotorn kommer man inte så långt, även om 300h även skulle kunna köra i föroreningsfritt, rent elektriskt läge för snabba räckvidder.

Tillsammans med en ny -100 km/h-tid på 8,6 sekunder räcker prestandan definitivt till i motsats till det skimrande; Du hittar massor av praktiska stadsjeepar som du säkert kan dra fram. Ungefär som andra Lexus-hybrider, när du trycker på gaspedalen hela vägen ner håller varvtalet abrupt och går verkligen upp tills du lyfter dina högra fötter. Var ungefär medveten om de motorer som erbjuds, vi tvivlar på att det är allt du ofta kommer att göra.

Lexus RC 300 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Ändå är V8-utgåvan (kallad RC F ) väldigt annorlunda: den är löjligt snabb och ser fantastisk ut. Dess 5 liters bensinmotor med 457 hk kan avfyra RC från -100 km/h på bara 4,5 sekunder och ylar underbart. Ändringarna kan vara lite snabbare jämfört med de mest nyanserade bilkonkurrenterna, även om RC F använder en vanlig 8-10-växlad automatlåda, vilket är ett undantag från 300h:s tröga CVT-automat.

Lexus RC 300 2022 pris och releasedatum

Den  Lexus RC 300 2022  (RC300 – 42,320 euro) är en tilltalande bil eftersom dess utseende är naturligtvis sportig; Trots det kollapsar den för att pågå tills denna optiska illusion. Detta gör oss oroliga för att uppgradera till den kraftfullare RC350, både utan och med F-Sport-paketet. Försöker hitta effektivitet och high-end från en tvådörrars coupé, de borde titta på en av dess rivaler.