Lexus NX 2022: priser och egenskaper

Den kommande Lexus NX 2022 kommer att se betydande förändringar. Den nuvarande modellen kom som en överföring. Den nya NX kommer dock att komma ut på marknaden som en andra generationens modell. Som många rapporter har förutsagt kommer nästa generations NX först 2022. Lyckligtvis kommer denna lyxiga crossover att starta den nya generationen så vi kommer att se många förändringar. Vid denna tidpunkt är bara några få detaljer om den nya NXen tillgängliga.

Detta inkluderar plattformen som delas med Toyota RAV4 Crossover. Lexus NX är en liten SUV med ett kombi-liknande utseende och den presterar utmärkt. Medan NX -modellen fortfarande ligger några steg bakom sina lyxkonkurrenter erbjuder denna SUV utmärkt körkvalitet och högre körhöjd.

Lexus NX 2022: priser och egenskaper

Lexus NX exteriör designX

Den kommande Lexus NX 2022 kommer att få en ny design. Dessutom kommer denna modell att använda samma plattform som modellerna Toyota RAV4 och Venza. NX -modellen är 30 mm längre än RAV4 och 90 mm kortare än Venza. Å andra sidan är Lexus NX bredare och lägre än båda modellerna.

Till skillnad från Toyotas modeller får NX en snyggare design med ett kombi-liknande utseende. Hittills är återgivningar tillgängliga och ger oss en uppfattning om hur den nya NX -generationen kan se ut. Det igenkännbara Lexus spindelgallret behålls. Men hela designen kommer att utvecklas och se mer modern ut.

Lexus NX 2022: priser och egenskaper

Inredning

 Inuti kommer nya Lexus NX 2022 att förbli en modern och lyxig modell. Naturligtvis introducerar nya generationens modeller vanligtvis betydande uppgraderingar, och NX -modellen kommer inte att vara annorlunda. Vi vet dock inte vilken typ av uppdateringar Lexus kommer att tillhandahålla. Vi kan förutsäga olika högteknologiska uppdateringar, inklusive ett nytt infotainmentsystem och de senaste förarassistanssystemen.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Å andra sidan hoppas vi på några förändringar när det gäller kabinutformningen. Detta inkluderar en redesignad instrumentbräda, nya säten och mer upprättstående material. NX -modellen är inte den rymligaste SUV du kan köpa, men komfortnivån är imponerande.

Lexus NX 2022: priser och egenskaper

Plug-in hybridversion tillgänglig

Under huven kommer nya Lexus NX 2022 att använda en välkänd 2,5-liters fyrcylindrig motor. Denna motor finns redan i Toyota Venza. Två modeller delar samma plattform, så att en hybrid -enhet också kommer att finnas tillgänglig. Tack vare de tre elmotorerna har Venza en effekt på 220 hk. Å andra sidan är momentvärdet inte tillgängligt för närvarande. NX SUV kommer att använda en CVT-automatlåda och elektronisk fyrhjulsdrift på begäran.

✓ Du kan också kontrollera:

Dessutom kommer Lexus att erbjuda en ny och kraftfullare motor. Denna enhet kommer att vara tillval och en 2,4 liters turbo fyra-uttag är den mest troliga kandidaten. Denna motor ger 300 hästkrafter och vridmoment på upp till 325 lb-ft. Om den motorn verkligen händer kommer Lexus NX att vara kraftfullare än sina konkurrenter som Audi Q3 och BMW X1.

Lexus NX 2022: priser och egenskaper

Lexus NX 2022 pris och släppdatum

Priset för nästa generations Lexus NX 2022 börjar nu på 40 000 euro för grundutrustningen. F-Sport-utrustningen är den snyggaste modellen och kostar cirka 42 000 euro. Dessutom är NX300h en hybridmodell som finns tillgänglig för 43 500 euro.

När allt kommer omkring är NX300h Luxury den bästa utrustningen och du kan köpa en för cirka 50 000 euro. Lexus kommer att lansera sin nya NX -generation SUV under andra halvan av 2021.

Volvo Grupp A