Lexus LX 570 2022: priser och egenskaper

Den största och dyraste SUV: n från Lexus LX 570 har kommit ut på gatorna utan en fullständig omdesign sedan 2008, men fått olika uppgraderingar under hela sin livscykel för att hålla den relevant. Men som den läckta rapporten antyder har märket en stor plan för sitt SUV -sortiment fram till 2024 och alla modeller är planerade att omformas för att uppfylla moderna standarder. Rapporten föreslår att den nuvarande Land Cruiser-baserade LX-modellen ska röra sig längre bort från den tuffa Toyota terrängbil och bli märkets nya rival för modeller som Bentley Bentayga. Om detta visar sig vara sant bör modellen inte komma ut på marknaden som Lexus LX 570 2022 utan under märkskylten LQ.

Ersättningen för den vördnadsvärda LX 570 borde vara en ny, mer dynamisk modell med den mäktiga twin-turbo V-6-motorn under huven eller en hybridinställning som tillval. En kraftfull F -version med 600+ hk kan vara tillgänglig för modellen. Lexus kommer att behandla modellens interiör med material av hög kvalitet och den senaste tekniken i bilen.

Lexus LX 570 2022: design

Medan den nuvarande fullstora LX 570 delar ram och konstruktion med terräng Toyota Land Cruiser, bör dess ersättning använda ett billiknande underlag som fördes över från LS sedan. Den nya arkitekturen kommer att förbättra modellens körbeteende och dynamik på bekostnad av terrängfunktioner. Tack vare den nya plattformen drar modellen också nytta av den senaste tekniken i bilen och drivlinan.

När det gäller design bör den nya modellen inspireras av det modernt utseende LF-1 Limitless Concept. Ersättningen av Lexus LX 570 2022er är avsedd att byta från den boxiga , upprätt hållningen till en dynamiskt formad figur. Ett massivt spindelgaller dominerar igen modellens framsida, tillsammans med de nya strålkastarna med ett L-format motiv.

✓ Du kan också kontrollera:

Modellen kommer också med en lång, snyggare huva och en smalare främre stötfångare. Profilbeklädnaden blir mer dynamisk med en uttalad karaktärslinje, utsvängda skärmar och en fastback -taklinje.

Baksidan bör också ha sportigare accenter, inklusive en skulpterad halvkombi, en mer sluttande bakre pelare, en sportigare stötfångare och eventuellt bakljus i full bredd.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Interiör, utrustning:

Lexus är känt för sina vackert utformade och välutrustade stugor. Den Lexus LX 570 2022 ersättning bör göra det ännu bättre.

Modellen levereras med den omdesignade instrumentpanelen, som troligen använder en massiv 12,3-tums pekskärm i mitten med en pekplattans kontroller. Tre blir också ett nytt digitalt instrumentkluster. Linjeformen har liknande designfunktioner som LC och LS.

Lexus LQ använder också högkvalitativa mjuka material från grundversionen. Varje version har också en uppvärmd ratt, läderklädsel, uppvärmda och ventilerade framstolar med mera. Det kommer också att finnas premiumalternativ som fylligt läder, massera framsäten, uppvärmda baksäten, underhållning i baksätet, premium ljudsystem och mer. Grundutrustningen kommer också att innehålla aktiva säkerhetssystem med en viss grad av självkörning. Det som är säkert är att det kommer att finnas system som adaptiv farthållare, varning från körfält och automatisk nödbromsning.

Lexus LX 570 2022: prestanda

Helt nya Lexus LQ kommer att använda den LS-sedanbaserade plattformen och bör dela samma drivlinor också. Det nya, billiknande underlaget garanterar en mjukare körning på vägen än den nuvarande lastbilsbaserade LX 570.

Den Lexus LX 570 2022 byte kommer också kasta den nuvarande 5,7-liters V-8 motor överbord och använda en 3,4-liters twin-turbo V-6 med 416 hk. En ny motor bör kopplas ihop med en 10-växlad automatisk växellåda. Det kommer också att finnas en alternativ hybridversion som kombinerar en 3,5-liters V6-motor och två elmotorer med en effekt på cirka 354 hk. Hybridversionen bör använda en kontinuerligt variabel transmission.

Som rapporten också antyder kan det också finnas en kraftfull F -version med mer än 600 hästkrafter.

Lexus LX 570 2022: släpp, pris

Den helt nya Lexus med LQ -logotypen kan ersätta Lexus LX 570 år 2022 med ett startpris på 80 000 euro. LQ bör visas 2022.

Det är säkert att den helt nya LQ kommer ut snart, men det finns också rapporter som tyder på att den inte kommer att ersätta en befintlig modell. Så det finns en möjlighet att Lexus LX 570 2022 kommer att visas i samma form som den nuvarande versionen.

Volvo Grupp A