Lexus LS 2023: priser och egenskaper

Lexus har gjort små men betydande förändringar i sitt flaggskepp Lexus LS 2023 sedan för det nya årsmodellen. Frustrerande kontroller på pekplattan är borta, ersatta av ett nytt infotainmentsystem med pekskärm med modern anslutningsteknik. Lexus LS, som erbjuds i både bensin- och hybridversioner, konkurrerar med andra lyxsedaner som t.ex. Mercedes Benz S klass, dem Audi A8 och Genesis G90 .

Lexus LS 2023: priser och egenskaper

Vad är nytt?

  • Standard elektriskt solskydd bak
  • Två extra USB-portar
  • Lexus Interface Infotainment istället för touchpad-drift
  • Trådlös Apple CarPlay och Android bil (standard)
  • Lexus Drive Connect-applikationer inklusive molnnavigering och röststyrning

vad vi tycker

Lexus LS, en gång en nykomling i detta segment, är nu ett inslag i lyxsedanområdet. Där Lexus brukade ta ett mer traditionellt tillvägagångssätt för att erövra sina rivaler, är LS nu ett flashigt undantag som erbjuder något annat än resten av konkurrenterna.

Lexus LS 2023: priser och egenskaper

LS överraskar med sin modiga hantering och snabba acceleration. Det är en bil du hellre kör än att köras i, och det skiljer den från andra stora lyxiga fyrdörrars. Styrningen är exakt och i vårt första test av den ansiktslyftade 2021-modellen fann vi att LS500 har egenskaperna hos både en sportsedan och en bekväm touringbil. Dessutom är hanteringen smidigare och bättre isolerad mot vägbulor än LS500 före ansiktslyftet.

Lexus LS 2023: priser och egenskaper

Trots den okonventionella designen av interiören är materialen som används utmärkta. Sätena är uppvärmda, ventilerade, justerbara och utrustade med massagefunktion, även om kupén ser mindre ut än vanligt för sedaner av denna storlek.

Lexus LS 2023: priser och egenskaper

Lyckligtvis har Lexus moderniserat LS:s teknik för 2023. Äntligen har biltillverkaren släppt de hemska pekplattans kontroller som har stört oss så länge. Den 12,3-tums pekskärmen kör nu den nya programvaran Lexus Interface med trådlös Apple CarPlay och Android Auto-funktion som standard. Med dessa små men viktiga förändringar är den nuvarande generationen av Lexus LS den bästa någonsin. LS500 och LS500h är solida alternativ för att skilja dig från andra snygga fyradörrars.

✓ Du kan också kontrollera:

prestanda och bränsleförbrukning

Lexus erbjuder LS som en ren bensinmotor och som en hybrid. LS500 har en 3,4-liters V6-motor med dubbla turboladdade som producerar 416 hk och 442 lb-ft vridmoment. Bakhjulsdrift är standard, fyrhjulsdrift är tillval, med en 10-växlad automatlåda som enda växellåda. När vi testade en uppdaterad bakhjulsdriven LS500, sprintade den från 0-60 mph på 5,0 sekunder. EPA-certifierade Lexus LS-körsträckan 2023 på 17-18/27-29 mph runt staden och på motorvägen.

Lexus LS 2023: priser och egenskaper

Lexus LS500h är en elektrifierad version av flaggskeppssedanen och drivs av en 3,5-liters V6-motor kopplad till två synkronmotorer med permanentmagnet, vilket ger en kombinerad systemeffekt på 354 hk och 350 Newtonmeters vridmoment. En CVT-växellåda i kombination med en fyrväxlad automat överför kraften till ett standardsystem med fyrhjulsdrift. Med en acceleration på 5,5 sekunder från 0 till 100 km/h är LS500h något långsammare än bensinmotorn. Bränsleekonomin för Lexus LS500h 2023 AWD är 22/29 mpg.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Lexus LS 2023: priser och egenskaper

Vad erbjuder F Sport-paketet?

Kunder som vill göra sin sedan lite sportigare kan välja F-Sport-paketet, som uppgraderar RWD- eller AWD-versionen av LS-bensinmotorn med distinkta egenskaper. Lexus väljer F-Sport-specifik stil, F-Sport framsäten och en visuell översyn av det digitala instrumentklustret. Ändringarna är dock inte bara av visuell karaktär, eftersom Lexus utrustar fordonet med lägena ”Sport +” och ”Custom”, en adaptiv, variabel sportfjädring och förbättrade bromsar. Om det inte räcker kan du bli bättre med det dynamiska hanteringspaketet: med styrning med variabla utväxlingar, aktiva stabilisatorer och aktiv bakaxelstyrning.

Lexus LS 2023: priser och egenskaper

Säkerhetsklassificeringar och egenskaper

Lexus utrustar sitt flaggskepp med Lexus Safety System+ 2.5, en uppsättning förarassistanssystem. Dessa inkluderar automatisk nödbromsning, filbytesvarning, adaptiv farthållare, trafikskyltsassistent och automatiskt helljus. Hybridmodellerna av LS500h är utrustade med den halvautonoma körfunktionen Lexus Teammate.

lastutrymme och inredning

Lexus LS erbjuder inte lika mycket benutrymme som Mercedes-Benz S-klass. Men baksätet erbjuder mer benutrymme än en annan favorit i detta segment, den genesis G90. Bagageutrymmet på Lexus är stort jämfört med konkurrenterna.

Benutrymme (fram/bak) håll
Lexus LS 41,0/38,9 tum 16,9 kubikfot
Mercedes Benz S klass 41,7/43,8 tum 12,9 kubikfot
Genesis G90 42,3/37,8 tum 10,6-12,0 kubikfot

teknologi

Lexus utrustar LS med en 12,3-tums infotainment-pekskärm som kör programvaran Lexus Interface. Apple CarPlay och Android Auto är standard.

Andra standardapplikationer inkluderar Lexus Drive Connect med molnbaserad navigering, Intelligent Assist med röststyrning och en Destination Assist testversion. Ett motoriserat bakre solskydd och totalt sex USB-portar ingår i varje LS 2023. En 24-tums head-up-skärm och en 23-högtalare, 2 400 watt Mark Levinson premiumljudsystem finns också tillgängliga. LS500h är också utrustad med den handsfree Advanced Drive System Service.

Rekommenderad trimning

Vi rekommenderar RWD LS500, som är konkurrenskraftigt prissatt och erbjuder kvalitetsfunktioner. Standardutrustning inkluderar uppvärmda och ventilerade 16-vägs framsäten, WiFi-hotspot, ett ljudsystem med 12 högtalare, en motoriserad baklucka och många förarassistanssystem. Dessutom erbjuder Lexus ett brett utbud av exteriöra och interiöra anpassningsalternativ, samt en rad paket som gör att köpare kan välja extraalternativ à la carte.

Volvo Grupp A