Lexus LS 2022: priser och egenskaper

Den femte generationen av fullstora premiumsedan Lexus LS firade sin världspremiär i januari ’17 på Detroit Motor Show, men presenterades redan som ett koncept i Tokyo hösten ’15.

Efter ytterligare ett generationsskifte har nya Lexus LS (2022) inte bara vuxit i storlek och fått en djärv design och chic interiör, utan även högteknologisk stoppning och ett stort antal moderna ”prylar”.

Lexus LS 2022: priser och egenskaper

exteriör

Från utsidan är nya Lexus LS 2022 fantastisk – dess djärva och djärva exteriör vimlar av spektakulära och intressanta designegenskaper som inte ofta finns i fullstora fordon.

Sedanens aggressiva framdel har en imponerande bikakeformad timglasgrill, ovanligt formade LED-strålkastare och en upphöjd stötfångare, medan den kraftfulla bakdelen har sofistikerad belysning och en monumental stötfångare med dubbla skulpterade avgasrör.

Lexus LS 2022: priser och egenskaper

Och i profil ser Lexus LS 2022 riktigt cool ut i den nya XF50-kroppen – sträckt och smal siluett, energiska veck på sidorna, enorma hjulhus och kraftigt sluttande bakre takstolpar.

bil interiör

Interiören i nya Lexus LS 500 fortsätter trenden med exteriören – fyrdörrarna imponerar inte bara med vacker, representativ och stilren design, utan också med högkvalitativa material, genomtänkt ergonomi och förstklassigt utförande.

Mittkonsolen ser ut som den ska vara för ett exklusivt fordon, med en 12,3-tums infotainmentskärm, en elegant analog klocka och exemplariska klimatkontroller.

Lexus LS 2022: priser och egenskaper

Fordonets interiör har en multifunktionsratt i relief och ett helt digitalt instrumentkluster.

Invändigt kan nya LS V endast användas som fyrsitsiga. Framstolarna visar en bekväm profil med en perfekt utvecklad sidoprofil, en mängd olika elektriska justeringsmöjligheter, värme, ventilation och en massageapparat.

Bak finns två individuella, konturerade säten (med justerbar sitsvinkel mot extra kostnad).

Egenskaper

Måttmässigt är den nya generationen Lexus LS en fullvärdig medlem i F-klassen enligt den europeiska klassificeringen: den är 5 235 mm lång, medan den i bredd och höjd sträcker sig till 1 900 mm respektive 1 450 mm. Hjulbasen är 3125 millimeter.

Den japanska sedanens bagageutrymme är välformad och välbearbetad, men den erbjuder inte mycket utrymme – den rymmer bara 450 liter (och det finns inte utrymme att lägga till mer).

Två bensinversioner planeras för nya Lexus LS 2022, utrustad med en modern 10-växlad automatlåda och bakhjulsdrift.

Lexus LS 2022: priser och egenskaper

Under huven på Lexus LS 500 finns en 3,5-liters, direktinsprutad, dubbelturboladdad V6-motor som levererar 415 hk och 600 Nm i vridmoment. Instegsmodellen LS 350 drivs av en atmosfärisk 3,5-liters V6-motor som ger 318 hk och 380 Nm.

Dessutom finns sedanen i en hybridversion av Lexus LS 500h – den kombinerar en 3,5-liters V6-bensinmotor, två elmotorer och en uppsättning litiumjonbatterier som ger totalt 354 hästkrafter (och en sådan bil). kan ha både bak- och fyrhjulsdrift) att skapa.

✓ Du kan också kontrollera:

I hjärtat av 5:e generationens Lexus LS är en global bakhjulsdriven plattform kallad GA-L, vars kroppsskelett i stor utsträckning använder höghållfasta och ultrahöghållfasta stål och aluminiumlegeringar.

Fordonet har oberoende dubbeltarmsfjädring på framaxeln och ett flerspakssystem på bakaxeln. Den levereras som standard med aktiva krängningshämmare och ett chassi med fyrhjulsstyrning och svängbara bakhjul, medan luftfjädring finns som tillval.

Lexus LS 2022: priser och egenskaper

Lexus LS 2022 sedan har kuggstångsstyrning med adaptiv elektrisk servostyrning, som ändrar sina egenskaper beroende på körsituationen.

Alla cyklar är utrustade med kraftfulla ventilerade bromsar, kompletterade med ABS, EBD och ett antal andra avancerade system.

Pris

Hur höga är kostnaderna? Enligt informationen på den officiella återförsäljarwebbplatsen är priset på nya Lexus LS 2022 77 600 euro.