Lexus GX 2023: priser och egenskaper

De Lexus GX 2023 är en medelstor bil i Lexus SUV-sortimentet, placerad ovanför UX, NX och RX crossovers men under den treradiga LX. Den nuvarande, andra generationen av GX introducerades av Lexus 2010 och delar chassit med Toyota Land Cruiser Prado. En chassi-SUV med bra terrängegenskaper och en naturligt sugande V8-motor, GX är inte din genomsnittliga lyxcrossover.

Lexus GX 2023: priser och egenskaper

Vad är nytt?

  • Black Line Special Edition baserad på GX Premium har ett 360-graders kamerasystem, ny vit lack, ytterligare svarta exteriördetaljer och gråa säten i konstläder.
  • Claret Mica färg är inte längre tillgänglig.
  • GX Luxury får premiumljud som standard.

vad vi tycker

GX är en gammaldags lastbil med äkta fyrhjulsdrift och en friandande V8-motor som skiljer den från de flesta andra lyxsuvar på marknaden. Detta tillvägagångssätt har anmärkningsvärda fördelar och nackdelar.

Lexus GX 2023: priser och egenskaper

Å ena sidan är det en av de mest terrängmässiga lyx-SUV:arna du kan köpa. Det fyrhjulsdrivna systemet har en överföringslåda för lågt räckvidd för extra vridmoment vid låga hastigheter, den höjdjusterbara luftfjädringen ger hög markfrigång, och de terrängspecifika dragkraftsinställningarna och glidplattorna gör det lättare att arbeta på svåra stigar. Dessutom kan han bogsera upp till 6 500 pund.

Lexus GX 2023: priser och egenskaper

Men de flesta köpare av lyx-SUV tar inte sina fordon terräng, och på vägen lider GX. Interiören är trång, bränsleförbrukningen är urusel och hanteringen av GX påminner mycket om en lastbil. Det nya infotainmentsystemet för 2022 är trots allt en förbättring jämfört med det gamla.

Lexus GX 2023: priser och egenskaper

Vissa lyxköpare kanske dras till GX:s lastbilskänsla och terrängkapacitet, men det finns andra stadsjeepar som gillar det Land Rover Defender som erbjuder samma känsla med mer sofistikering eller lyx. Sådana crossover-fordon Lincoln Aviator erbjuder mycket mer utrymme, bättre motorer och en modernare körupplevelse.

prestanda och effektivitet

Det finns bara en drivvariant för GX. Varje exempel kommer med en naturligt sugande 4,6-liters V8:a kopplad till en sexväxlad automatisk växellåda och fyrhjulsdrift. V-8:an utvecklar 301 hk och 326 lb-ft vridmoment, vilket driver GX till 60 km/h på 6,9 sekunder. Bränsleekonomin är en stor svag punkt på bara 15/19 mpg stad/motorväg.

Lexus GX 2023: priser och egenskaper

säkerhetsfunktioner

Lexus utrustar varje GX med en handfull förarassistansfunktioner, inklusive körfältsvarning, döda vinkeln, varning för korsning bak, automatisk helljus, automatisk nödbroms fram och adaptiv farthållare. Det bör noteras att detta inte är de senaste versionerna av dessa funktioner och att adaptiv farthållare endast kan användas i hastigheter över 30 mph. Lane Departure Warning och Lane Departure Warning är inte tillgängliga.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

lastutrymme och inredning

Jämfört med en sådan treradig crossover-SUV Volvo XC90 priset som GX betalar för sin kaross-på-ramkonstruktion och terrängkapacitet är uppenbart. I jämförelse är interiören i GX liten.

Benutrymme (första/andra/tredje raden) Lastutrymme (bakom tredje/andra/första raden)
Lexus GX 41,6/34,1/29,3 tum 11,6/46,7/64,7 kubikfot
Volvo XC90 40,9/37,0/31,9 tum 21,8/49,6/80,3 kubikfot

teknologi

2023 GX fick en välbehövlig infotainmentuppdatering förra året med ett nytt standard 10,3-tums pekskärmssystem med Apple CarPlay, Android bil och integrerad navigering. Två USB-portar i första och andra sätesraden är standard. Ett ljudsystem med nio högtalare är standard, med lyxiga versioner inklusive ett Mark Levinson-system med 17 högtalare. Ett 360-graders kamerasystem finns som tillval.

Lexus GX 2023: priser och egenskaper

Rekommenderad trimning

Om vi ​​skulle ge en köprekommendation för GX skulle vi lita på dess terrängegenskaper. För att maximera dessa, välj GX460 Luxury, som är den enda trimnivån som finns tillgänglig med Off-Road-paketet. Terrängpaketet innehåller ett 360-graders kamerasystem, sidokameror, farthållare, ytterligare terrängkörningslägen, en glidplatta för bränsletanken och en transmissionsoljekylare. Det finns också lyxiga funktioner som semianilinläderinteriör, upplysta dörrtrösklar, premiumljud och adaptiv luftfjädring.

Andra lyxsuvar: