Lexus GS F 2022: priser och egenskaper

Nya Lexus GS F 2022 redesign, gas körsträcka, releasedatum  – 2022 års modell kommer sannolikt att bli det sista samtalet för Lexus GS-kollektionen. Det inkluderar den extremt bristfälliga högpresterande GS F. Jag investerade några dagar i min älskade Lexus, GS F, långt innan den satte stopp för detta misslyckande. Här är där det slår och missar.

Lexus GS F 2022: priser och egenskaper

Specialitet

Ta en liten titt på mitten och du kanske tror att de hårda musikväderknapparna och -rattarna och det grafiska användargränssnittets handtag är från ett högstoppat hemmusiksystem. De silverfärgade volym- och inställningsknapparna, de små rektangulära displayerna för temperaturdisplayerna och kontrollknapparna känns och verkar riktigt höga. De har den extra fördelen att de går förbi infotainmentsystemet för enkla funktioner som att ändra flöde och temperatur och musikleverantörer.

Exteriör och interiör

Du har en lugn LFA-superbilskänsla med den stora digitala varvräknaren framför och hjärtat, en liten analog hastighetsmätare att ta bort och digitala dekorativa displayer på resten.Designen på  Lexus GS F 2022  spelar ingen roll, det är applikationen.

Sunshine kan tvätta ur de digitala delarna av den uppmätta bunten så att du inte kan avläsa varvräknaren och mätare för bränsle, eterisk olja och kylvätsketemperatur. Allvarligast är den digitala hastighetsmätaren inuti varvräknaren så den kan också rengöras, vilket tvingar dig att ta en titt på den lilla analoga hastighetsmätaren, som ges i en säker fördelning i 10 miles per timme Design.

Lexus GS F 2022: priser och egenskaper

Den  Lexus GS F 2022  verkar fantastiskt. Lägg alla de där höggafflarna åt sidan och få ut mig. De exponerade och ventilerade framskärmarna, gapande inlopp på vardera sidan av framskärmen för försörjning av radiatorerna och kanaler i den övre skärmen som levererar syre till bromssystemen, har allt för en god sak.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Det gapande Lexus spindelgallret är dock tveksamt. Den praktiska designen är underskattad och har alltid en speciell plats i mitt hjärta. Sedan finns det de fantastiska 19-tums BBS-smidda hjulen som skimrar som ädelstenar när solen precis träffar dem.

✓ Du kan också kontrollera:

Den enda allvarligaste punkten med Lexus GS F 2022 är, som med många fordon idag som placeras i Lexus utställningslokaler, infotainmentsystemet. Huvudgränssnittet för ett fordon i rörelse får inte manövreras med en musliknande enhet. Den är klumpig, svår att använda, kräver manuell skicklighet och är jävligt irriterande.

Dessutom, även om du styr, tar det flera klick för att hitta rätt ikon för att utföra enkla aktiviteter som att byta från radiostationer till att kontrollera väderförhållanden eller navigera. Mer allvarligt, det finns ingen Apple CarPlay eller Android Auto (Lexus erbjuder inte det andra alternativet på de flesta modeller), och infotainmentsystemet kan inte expandera för att aktivera dessa funktioner eftersom de kräver förbättringar av de två datorprogramvaran och hårdvaran.

Specifikation

Du får ingen turbo här. GS F drivs av en silkeslen, naturligt sugen in 5-liters V-8 med 467 hk och 389 lb-ft vridmoment. Positivt, den växlar snabbt och rent när 5:an svänger till underbara 7 300 rpm, även om dess 8-växlade automat inte är lika blixtsnabb som ZF:s 8-växlade i den tyska tävlingen eller lika bra som alla andra -Performance- Dubbelkopplingssystem installation på marknaden.

Lexus GS F 2022: priser och egenskaper

Ljudet den kommer att göra blir ingen konkurrent, trots 5:an i kraft jämfört med bilar som Audi RS 6, BMW M5 och Mercedes E63. Det är mycket mer linjärt och säkert njutbart, även om kraften inte kommer lika plötsligt som den gör i dessa pressade tävlingar.

Lexus GS F 2022 pris och releasedatum

Startpriset för  Lexus GS F 2022  kommer att vara begränsat till 51 000 euro. Kommer inte att avslöjas. Det uppskattas dock till 54 000 euro.