Lexus ES 2022: priser och egenskaper

En presentation av den uppdaterade Lexus ES 2022 sedan hölls på Shanghai Motor Show . Detta är en modifierad version av 7:e generationens modell som debuterade för cirka tre år sedan. Omdesignen gav bilen en optimerad exteriör, förbättrade säkerhetssystem och nya utrustningsalternativ. Utvecklarna ägnade också stor uppmärksamhet åt att modernisera och justera chassit.

Lexus ES 2022: priser och egenskaper

Vad har förändrats utanför

Externt har Lexus ES inte förändrats så mycket. Den främre grillen har fått en annan design – dess struktur bildas nu av ett flertal L-formade sektioner som avviker radiellt från varumärkets logotyp. Fyllningen av strålkastarna har också förändrats, särskilt de dyraste versionerna har fått adaptiv trestrålsoptik som tidigare introducerades på LS- och RX-modellerna. I den bakre delen av kroppen förblir allt optiskt detsamma.

Lexus ES 2022: priser och egenskaper
Lexus ES 2022: priser och egenskaper

Cars for Europe fick två nya karossfärger under redesignen: Sonic Platinum och Sonic Grey. I USA har sedan 2022 nio färgalternativ: sju från det tidigare sortimentet (Eminent White Pearl, Obsidian, Caviar, Matador Red Mica, Moonbeam Beige Metallic, Sunlit Green och Nightfall Mica) och två nya (Iridium och Cloudburst Grey) . Specialfärger Ultra White och Ultrasonic Blue 2.0 har förberetts för F Sport-versionen. Utbudet av 17-19 tums fälgar har reviderats på alla marknader.

Lexus ES 2022: priser och egenskaper

✓ Du kan också kontrollera:

Inredning och utrustningsinnovationer

Som ett resultat av moderniseringen fick Lexus ES 2022 en ny central multimediaskärm – den är 100 mm närmare föraren och roterad fem grader till honom. Funktionaliteten ombord möjliggör synkronisering med prylar via Apple CarPlay och Android Auto-gränssnitten samt fjärranslutning med bilen via Lexus Link-appen. Det finns nya utrustningsscheman och alternativ för fräscht trä (Sumi Black Walnut och Dark Brown Walnut).

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Lexus ES 2022: priser och egenskaper

Komplexet av säkerhetssystem Lexus Safety System + har förbättrats rejält. Med förbättrade kameror och radar kan kollisionsundvikande systemet nu upptäcka cyklister i dagsljus och fotgängare i dålig sikt. Tack vare den nya utrustningen reagerar vändassistenten mer effektivt på mötande bilar och människor som korsar vägen.

Lexus ES 2022: priser och egenskaper

Den digitala backspegeln och sidokamerorna har också förbättrats. Lane Tracing Assist har lärt sig att identifiera körfältet mer exakt och dynamisk farthållare har fått förmågan att sakta ner innan vägkurvor.

Lexus ES 2022: priser och egenskaper

Specifikationer Lexus ES 2022

Utbudet av modifieringar av sedanen har förblivit detsamma. Familjen inkluderar fortfarande:

  • Lexus ES 200 – 2,0 liters motor (150 hk, 192 Nm);
  • Lexus ES 250 – 2,5 liters motor (200 hk, 243 Nm);
  • Lexus ES 350 – V6 3,5-enhet (302 PS, 256 Nm);
  • Lexus ES 300h – hybridsystem baserat på en 2,5 liters motor (effekt 218 hk)

Förändringar i tekniken påverkade huvudchassit. Grundversionerna av modellen fick en förbättrad bakre multilänk med styvare drivstag. F-Sport-versionen är utrustad med det adaptiva AVS-chassit, som reagerar snabbt på även de minsta vibrationer och ökar den totala körkomforten. Bromssystemet har uppgraderats i alla sedanvarianter. ES 300h Hybrid har ominställda bromsar för mer exakt inbromsningskontroll.

Lexus ES 2022 releasedatum och pris

I Europa kommer nya EU Lexus ut på marknaden under andra halvåret i år, med mer information om att specificera sedanen för lokala marknader.

Volvo Grupp A