Land Rover Range Rover 2023: priser och egenskaper

I mer än fem decennier har land Rover Range Rover 2023 sätter standarden för all-terrain lyxsuvar. Förra årets modell förebådade den femte generationen av den brittiska terrängikonen, och i år ansluter sig en ny laddhybriddrivlina till Range Rovers övriga motoralternativ. Range Rover finns i versioner med kort och lång hjulbas och rymmer fyra till sju personer. Det är Land Rovers dyraste modell och rankas högre i modellutbudet Range Rover Sport .

Land Rover Range Rover 2023: priser och egenskaper

Vad är nytt?

  • Plug-in hybrid drivlina
  • Range Rover SV-modellen utrustad med SV Signature Suite med fyra säten
  • Elektriskt assisterade dörrar som styrs via fordonets Pivi Pro infotainmentpekskärm

vad vi tycker

Vi har inte kört femte generationens Range Rover ännu, men den tidigare modellen var oväntat pigg och tillfredsställande snabb oavsett drivlina. Kraftleveransen på vägen var smidig, karossrullningen och hanteringen var smidig, och bromsarna var utmärkta för ett fordon på 11 000 pund. Range Rovers hytter är rymliga och eleganta, särskilt på de högre utrustningsnivåerna. Och vi förväntar oss att Range Rover fortfarande är offroad-kapabel.

Land Rover Range Rover 2023: priser och egenskaper

Prestanda

2023 Range Rover kommer att ha en ny plug-in hybrid drivlina. Den kombinerar modellens raka sexor med elmotor och batteri för att uppnå en total effekt på 434 hk. Land Rover uppger att drivlinan är upp till 87 km/h utan användning av bensinmotor och tillåter en helelektrisk räckvidd på upp till 62 miles. En batteridriven Range Rover är planerad att lanseras 2024.

Land Rover Range Rover 2023: priser och egenskaper

Den 395 hk 3,0-liters turboladdade rak sex mildhybriden och 523 hk 4,4-liters turboladdade V8:an som användes i förra årets Range Rover kommer också att användas i årsmodell 2023 utplacerade. Alla 2023 Range Rovers har fyrhjulsdrift.

Range Rover SV: anpassning på högsta nivå

Den nya Range Rover SV utvecklades av Land Rover Special Vehicle Operations, teamet bakom den mycket exklusiva senaste generationens Range Rover SVAutobiography Dynamic. Precis som SVAutobiography är Range Rover SV höjdpunkten av fabriksanpassning över hela sortimentet. Den har funktioner, designteman och till och med en fyrasitsar SV Signature Suite-variant som inte är tillgänglig på någon annan Range Rover.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Land Rover Range Rover 2023: priser och egenskaper
Land Rover Range Rover 2023: priser och egenskaper

SV-modellen introducerar tvåfärgad färg till Range Rover och interiören har trimspecifika material som galvaniserad metall, keramik, mosaikinlägg och klädselalternativ som mjukt nästan-anilinläder och läderfria Ultrafabrics. Range Rover SV Signature Suite med lång axelavstånd har inte bara fyra säten, utan även massagestolar och ett bord som sträcker sig elektriskt från mittkonsolen. Varje Range Rover SV levereras som standard med en 523 hk V8-motor och exklusiva “SV”-bokstäver.

✓ Du kan också kontrollera:

teknologi

2023 Range Rover är den första Land Rover som har elektriska dörrar som kan manövreras via SUV:s infotainmentpekskärm. Den har också ett Meridian-ljudsystem med 35 högtalare med brusreducering. Systemet inkluderar högtalare i den första sätesraden och i nackstöden på den andra sätesraden.

Land Rover Range Rover 2023: priser och egenskaper

Andra tekniska funktioner inkluderar en standard 13,7-tumsskärm i instrumentklustret, en 13,1-tums infotainmentpekskärm och kompatibilitet med Apple CarPlay, Android Auto och Amazon Alexa. Ett underhållningssystem i baksätet med 11,4-tums pekskärmar i framsätets ryggstöd som kan manövreras oberoende finns också.