Land Rover Range Rover 2022: priser och egenskaper

Den kommande Land Rover Range Rover 2022 spionerade på för några veckor sedan. Denna lyxiga SUV får ett nytt utseende och olika uppgraderingar. Enligt Land Rover kommer nästa modell att komma ut på marknaden någon gång nästa år. Dessutom pågår versionen med en lång hjulbas. 

Om du inte visste, introducerade Land Rover en ny motor och hybridkonfiguration som standard framdrivningsalternativ förra året. Så det är svårt att tro att denna lyxiga SUV kommer att få en ny motor 2022.

Land Rover Range Rover 2022: priser och egenskaper

Range Rover 2022 Spy Photos

Den helt nya Land Rover Range Rover 2022 spionerade på under ett fullständigt kamouflagetest. Till skillnad från den nuvarande modellen har den nya Range Rover en mycket mindre boxig form. Och medan formspråket är oförändrat, överförs några stylingpekar från en omdesignad Defender.

Enligt Land Rover kommer den nya Range Rover att köras på plattformen MLA (Modular Longitudinal Architecture). Samma plattform ligger till grund för Jaguar XJ. Det ska sägas att D7 -plattformen ligger till grund för de utgående Range Rover-, Range Rover Sport- och Discovery -modellerna. Dessutom har tillverkaren avslöjat att den nya MLA -plattformen kommer att vara lättare än den nuvarande D7 -arkitekturen.

Land Rover Range Rover 2022: priser och egenskaper

Interiör uppdateringar

För närvarande vet vi ingenting om den kommande Land Rover Range Rover 2022 och dess interiör. Men olika rapporter tyder på att den ankommande modellen inte kommer att erbjuda den tredje sätesraden. Detta innebär att Land Rover Range Rover kommer att fortsätta att säljas med två sätesrader som rymmer fem passagerare.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Kabinen kommer troligen att rymma olika saker som kommer att sändas. Som alltid kommer Ranger Rover att erbjuda mycket premiummaterial och hög lyxnivå. 2022-modellen levereras med två 10-tums pekskärmar, båda med nyp-till-zoom och svepåtkomst. En större 12,3 ”digital förarinformationsmonitor finns också.

Land Rover Range Rover 2022: priser och egenskaper

Motorspecifikationer

Den spanade prototypen hade inte ett alternativ för V8 -drivlinan. Spionbilderna på Land Rover Range Rover 2022 visar en annan avgaslayout. En ny video visar dock en annan prototyp som låter betydligt djupt, precis som V8. Frågan är vilken typ av V8 som finns under huven? Inget är officiellt än och det finns så många rykten om en möjlig motoruppställning.

Mest troligt kommer en 5,0-liters V8 att ersättas av en ny 4,4-liters dubbel-turbomotor från BMW. Detta är bara spekulationer, men en sak är säker. Den nya Range Rover SUV kommer säkert att erbjuda någon sorts hybriddrift och även den helelektriska varianten är en möjlighet.

Land Rover Range Rover 2022: priser och egenskaper

Land Rover Range Rover 2022 släppdatum och pris

Den kommande Land Rover Range Rover 202 2 startar igen på cirka 95 000 euro. Den nya plattformen rymmer olika typer av elektrifiering, så Land Rover kommer att erbjuda olika modeller och trimnivåer. En fullständig avslöjande förväntas inte i år. Detta innebär att tillverkaren kommer att publicera ytterligare detaljer under det första kvartalet 2021. Försäljningen börjar senare nästa år.

Volvo Grupp A