Land Rover Discovery 2023: priser och egenskaper

När en stor SUV kan göra så mycket land Rover Discovery 2023, det är svårt att oroa sig över priset. Discovery återkommer med ny standardutrustning, ny överdådig topputrustning och samma attityd som tar den överallt.

Land Rover Discovery 2023: priser och egenskaper

Vad är nytt?

  • Metropolitan Edition leder erbjudandet
  • Nya standardfunktioner inkluderar adaptiv farthållare, uppvärmda framsäten, trådlös laddning, trezons klimatkontroll och Meridian Sound.

vad vi tycker

2023 Land Rover Discovery är vår favorit med den dubbla personligheten. På vägen är han suverän och självsäker. Karossrullningen är lätt att kontrollera och styrningen är lyhörd för en SUV av denna storlek. Interiören är lyxig och infotainmentsystemet har utvecklats mycket sedan denna generation Discovery debuterade 2017.

Land Rover Discovery 2023: priser och egenskaper

Off-road förvandlas Discovery till ett stenkastande, lerbelagt best. När vi körde Discovery genom en storm i Utah behärskade den såväl sanddyner som snöstormar. Få stadsjeepar kan ta sig från pisten till skolparkeringen så enkelt.

Tyvärr visar Discovery sina svagheter, särskilt när det kommer till familjeuppgifter. Den andra sätesraden är svår att skjuta, vilket gör det svårt att komma åt den tredje raden. Konkurrensen mellan medelstora stadsjeepar är hårdare än någonsin, och många rivaler erbjuder mer lastutrymme. De flesta är också billigare – Discovery är betydligt dyrare än så Genesis GV80 eller den Volvo XC90 . Även GLE-klassen av Mercedes Benz är över 1 000 euro billigare.

Land Rover Discovery 2023: priser och egenskaper

Dessa brister hindrade Discovery från att röstas fram som Årets SUV 2018 och 2021, men den är fortfarande en solid utmanare. För familjer som älskar äventyr borta från civilisationen är 2023 Discovery ett utmärkt val.

prestanda och bränsleförbrukning

Samma motorer som förra året finns tillgängliga för Discovery. S- och R-Dynamic-versionerna kommer som standard med en 2,0-liters turboladdad fyrcylindrig som ger 296 hk och ett vridmoment på 295 lb-ft. Den är bra för 19/22 mpg stad/motorväg (2022-siffror) och Land Rover hävdar att den kommer att klara 0-60 mph på mindre än 7 sekunder.

Land Rover Discovery 2023: priser och egenskaper

Den valfria uppgraderingen för R-Dynamic är en 3,0-liters turboladdad inline-sexa kopplad till ett mildhybridsystem. Den totala effekten är 355 hk och 368 lb-ft, vilket är starkt för klassen, även om det inte kan jämföras med den biffiga Lincoln Aviator kan hänga med. När vi testade en Discovery R-Dynamic HSE 2017 tog sprinten från 0 till 100 km/h 6,1 sekunder. EPA-betyget för den extra drivlinan för 2022 års modell är 18/24 mpg (urban/motorväg).

✓ Du kan också kontrollera:

En niostegad automatlåda och fyrhjulsdrift är standardutrustning.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Metropolitan Edition

Metropolitan Edition är det största tillägget till årets Discovery-program. Topputrustningen kostar 3 800 euro mer än R-Dynamic HSE. Den erbjuder några anmärkningsvärda ytterligare funktioner, inklusive en head-up-display, ett kylskåp och en uppvärmd och elektriskt justerbar tredje sätesraden. Utseendet förstärks med ett djärvt galler, svarta bromsok och inredning av titannät. Metropolitan ser bra ut och är för sitt pris ett värdigt alternativ för kunder som vill ha en Range Rover Sport överväga.

Land Rover Discovery 2023: priser och egenskaper

Säkerhetsklassificeringar och egenskaper

Med introduktionen av Adaptive Cruise Control i år kompletterar Discovery sitt utbud av standardsäkerhetsteknik. Detta inkluderar även automatisk nödbroms, ett filbytesvarningssystem och ett varningssystem för döda vinkeln. En speciell egenskap hos Discovery är Wade Sense-funktionen, som använder sensorer i backspeglarna för att visa föraren hur djupt han befinner sig i en flod han korsar.

De senaste Land Rover-modellerna har inte testats av varken IIHS eller NHTSA.

lastutrymme och inredning

Jämfört med sådana konkurrenter Volvo XC90 erbjuder diskot lite lastutrymme. Medan tredje radens benutrymme är klassstandard, fann vi i praktiken att det var trångt och svårt att komma åt.

Lastutrymme (bakom första/andra/tredje raden):

  • Land Rover Discovery: 74,3/45,0/11,5 kubikfot
  • Volvo XC90: 80,3/49,6/21,8 kubikfot

Benutrymme (första/andra/tredje raden):

  • Land Rover Discovery: 39,1/37,4/33,5 tum
  • Volvo XC90: 40,9/37,0/31,9 tum

teknologi

Basversionen av Discovery S är uppgraderad för 2022 med en standard trådlös laddningsstation och ett Meridian-ljudsystem. Infotainment sker via en 11,4-tums pekskärm, där föraren kan välja mellan analoga urtavlor eller en 12,3-tums digital instrumentdisplay. En head-up-färgskärm är tillgänglig för 1 000 € och är standard på Metropolitan.

Rekommenderad trim

Den nya Metropolitan Edition ligger över de tre tidigare Discovery-varianterna S, R-Dynamic och R-Dynamic HSE. Grundmodellen börjar på cirka 58 000 euro. Om du vill låsa upp 3,0-litersmotorn måste du punga ut minst 66 650 euro. På över 76 000 euro ligger Metropolitan i intervallet Porsche Cayenne .

Vi skulle inte säga nej till någon, men Discos dåliga ergonomi förringar dess redan låga värde. Vi skulle gå för Discovery S. Med uppgraderad trim för 2022 erbjuder den de flesta av de bekvämligheter som lyxkunder letar efter, och den uppgraderade drivlinan erbjuder inte tillräckligt med prestanda för att vara värd priset.