Land Rover Discovery 2022: priser och egenskaper

Den kommande Land Rover Discovery 2022 fångades av kameror. Den nya modellen kommer att avslöjas fullt ut någon gång 2021 innan den säljs senare under året. Discovery är en modell som gör god försäljning, men Land Rover är redo att erbjuda ytterligare en ansiktslyftning. Precis som den tidigare modellen kommer en ny modell också att få förfriskningar i mitten av cykeln.

Från det vi såg på spionbilderna ändras inte en ny modell alls drastiskt. Alla uppdateringar är subtila och det främre förklädet kommer att lida störst. Interiören kommer också att få några förbättringar, och Land Rover sa att den helt nya Discovery kommer att bli grönare än någonsin. Detta tyder tydligt på någon form av elektrifiering, möjligen en hybrid.

Land Rover Discovery 2022: priser och egenskaper

Land Rover Discovery 2022 spionbilder

Helt nya Land Rover Discovery 2022 får en ansiktslyftning i mitten av cykeln. Enligt de senaste spionagebilderna verkar vissa saker bekanta för oss. Den spanade prototypen bär en lätt kamouflage så att de flesta uppdateringarna är synliga vid första anblicken. Den främre delen kommer att drabbas av de största uppgraderingarna. Ett nytt par LED -strålkastare är tillgängliga för att komma igång.

Som ett resultat ser denna SUV nu mer unik ut och har mer karaktär. Stylingen är mycket attraktiv på sidorna och prototypen har samma svarta hjul som den tidigare modellen. Baksidan kommer att drabbas av mindre uppdateringar, något omformade bakljus och en fetare stötfångare är knappt märkbara förfriskningar.

Land Rover Discovery 2022: priser och egenskaper

Interiör uppdateringar

Inuti kommer nya Land Rover Discovery mestadels att stanna 2022 . Interiören är exakt densamma och även kabinutformningen bibehålls. Discovery SUV erbjuder både två- och tre-radiga konfigurationer, med den tredje sätesraden reserverad för övre trimnivåer som Landmark och HSE Luxury. Alla trimnivåer nedan erbjuder en fem-sitsig konfiguration. Discovery -modellen har cirka 10,1 kubikfot lastutrymme, vilket inte är mycket.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Men att fälla sätena ger upp till 83,7 kubikfot utrymme. Grundutrustningen Discovery SE är som standard utrustad med tvåzons automatisk luftkonditionering, 12-vägs elektriskt justerbara framsäten, soltak och läderklädsel. En 10-tums infotainment-pekskärm är också tillgänglig igen. För 2022 kommer Discovery att införa uppdaterad infotainment och några nya förarassistansfunktioner.

Land Rover Discovery 2022: priser och egenskaper

Hybridkraft kommer

Vanliga Land Rover Discovery 2022 kommer att fortsätta erbjuda en 3,0-liters V6-bensinmotor med 340 hk. En 3,0-liters V6-diesel med 254 hk och 443 lb-ft vridmoment finns som tillval. Om du vill ha bättre bränsleeffektivitet och bättre dragkapacitet är diesel definitivt ett bättre val. Land Rover erbjuder fortfarande en åttastegad automatlåda.

Den tidigare Discovery -modellen har en dragkraft på 8 200 pund. Land Rover lovade å andra sidan mer miljövänliga framdrivningsalternativ. Detta tyder tydligt på någon form av elektrifiering, troligen en hybridmodell. De senaste rapporterna föreslår en plug-in hybrid variant med en 48-volts installation, men det är inte officiellt än.

Pris och lanseringsdatum för Land Rover Discovery 2022

Så vitt vi vet kommer nya Land Rover Discovery 202 2 att få ett litet prissteg. Den nya modellen kostar nu 52 500 euro och den bästa HSE -lyxutrustningen kommer att kosta nästan 70 000 euro.