Land Rover Defender 2022: priser och egenskaper

Den nya Land Rover Defender 2022 träffar marknaden och bör vara en massiv uppgradering jämfört med föregående generation. Den förmodligen mest spännande nyheten är att den kommer att erbjudas med en ny V8 som kan producera över 500 hästar.

Förutom denna motor kommer den nya generationen också att medföra några exteriör- och interiöruppgraderingar med sig. Land Rover Defender behåller ursprungligen samma lådliknande design, men med mer attraktiva linjer. Dessutom bör vi förvänta oss fler standardfunktioner och många valfria bekvämligheter. Påstås att den nya SUV: n kommer att debutera någon gång nästa år.

Land Rover Defender 2022: priser och egenskaper

Land Rover Defender 2022 exteriör

Den nyligen spanade Land Rover Defender 2022 delar samma lådliknande design och lockar många kunder med sina vassa kanter. Sammantaget är designen unik på marknaden och har underhållits av Land Rover i flera år. Generellt står den nya generationen för 70 års innovation.

För tillfället bibehålls den tjocka retrodesignen och tillverkaren har särskilt uppdaterat sin främre ram. Det omdesignade gallret har samma blockiga LED -strålkastare och tjockare kluster runt styrhusen. Sidoprofilen på denna SUV visar också nya funktionella 18-tums stålhjul och ett tak i karossfärg. Intressant nog erbjuder Defender samma sportiga utseende med LED -bakljus och några små visuella förbättringar på baksidan.

✓ Du kan också kontrollera:

Interiören erbjuder många bekvämligheter

Interiören i Land Rover Defender 2022 ser modern och enkel ut. Denna modell erbjuder stor komfort med samma layout som den föregående. Defender 90 -talets lastutrymme har 15,6 kubikfot bakutrymme som kan utökas till 58,3 kubikfot med nedfällda baksäten. Mer utrymme finns dock i Defender 110 med 5 platser, som är 34,0 kubikfot bakom den andra raden, eller 78,8 kubikfot när den andra raden viks.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Lyxnivån inuti varierar beroende på utrustningsvariant. Defender är till exempel standard utrustad med en 10-tums pekskärm, Apple CarPlay, Sirius satellitradio och farthållare. Det finns dock fler bekvämligheter i de övre panelerna, inklusive adaptiv farthållare, uppvärmda och kylda framsäten, ett panoramataktak och en 3D -surroundkamera med ClearSight Grandview.

Land Rover Defender 2022: priser och egenskaper

Land Rover Defender 2022 levereras med en ny V8 -drivlina

Som tidigare nämnts kommer nya Land Rover Defender 2022 att innehålla en ny utöver gamla motorer. Hittills har denna SUV erbjudits med två motorer. Standarden är en 2,0-liters turbo in-line 4 med 296 hästkrafter och 295 lb-ft vridmoment. Den använder också en mycket smidig 8-växlad automatisk växellåda och FWD-system som standard. Drivlinan som tillval är dock en hybrid som är tillgänglig för Land Rover Defender 110 -modellen.

Till skillnad från den första motorn erbjuder den här ett helt annat system. Den består av en 3,0 liters turbo mild hybrid drivlina med en elektrisk kompressor och en remintegrerad startmotor. Dessutom stöder systemet ett 48-volts litiumjonbatteri som totalt har 395 hästkrafter och 406 lb-ft. Den sista och nyaste är en mäktig V8 -drivlina som producerar över 500 hästar. Liksom båda ovanstående motorer kommer den här att använda en 8-växlad automatisk växellåda.

Land Rover Defender 2022: priser och egenskaper

Utgivningsdatum och pris

Den uppgraderade Land Rover Defender 2022 kommer säkert att komma någon gång 2021. Basen Defender 90 kommer sannolikt att kosta lite mer än den tidigare modellen.

Den nuvarande SUV börjar på 46 000 euro, medan nya V8 kostar mer än 50 000 euro. Enligt rapporter kommer alla framtida Land Rover Defenders att byggas vid Jaguar Land Rovers nya fabrik i Nitra, Slovakien.

Volvo Grupp A