KIA XCeed 2022: priser och egenskaper

I vår recension av nya KIA XCeed 2022 får du lära dig om bilens utrustning och priser, dess specifikationer, hitta bilder på den fyrhjulsdrivna halvkombin och en video från provkörningen, och för tillfället en liten glimt av modellens utseende.

Hösten ’02 presenterade koreanerna Kia X Ceed för första gången . Bilen är baserad på ett konventionellt Ceed-chassi, men karossen på denna modell är helt original. Bilen kommer till oss med två turboladdade bensinmotorer och en robotiserad växellåda.

KIA XCeed 2022: priser och egenskaper

Tekniska specifikationer

Tabellen listar de viktigaste parametrarna: yttermått, bränsleförbrukning (bensin), markfrigång, vikt, bagageutrymme och tankvolym, motorer, transmissioner, drivtyp, körprestanda, etc.

KIA XCeed 2022: priser och egenskaper

Kropp

anatomicrossover
fordonsklasskompakt crossover
längd / bredd / höjd, mm4395 / 1826 / 1483 (1495)*
hjulbas, mm2650
Markfrigång (markfrigång), mm172 — 184
lastutrymmesvolym, l426/1378
Tomvikt kg1300 — 1342
Bränsletankens kapacitet, l50

För maskiner med en markfrigång på 184 mm

motor och växlar

typ av motorbensinbensin
volym, l1.41.6
prestanda, HP140200
Vridmoment, Nm242265
Typ av växellådarobotrobot
antal växlar77
körfrämrefrämre
Acceleration 0-100 km/h, s9.57.5
Toppfart, km/h200220
bränsleförbrukning, l  
– Stad8,09.2
– avståndet5.65.8
– blandat6.57.1
bränsletyp9595

Översikt

När du kör känns det inte som att du välter: sätet är något lågt. De ursnygga sätena är stadiga men skonsamma och man beklagar bara bristen på svankstöd i Prestige-trimtestbilen under de andra tvåhundra milen.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Sikten är bra förutom den ”håliga” vindrutan som orsakas av filamenten. Ergonomi, instrument, mediasystem – inga stora frågor. Gå in och kör iväg. Eller till och med köra! Duon av turbomotor 1,4 T-GDI och sjuväxlad förvalsrobot lappade upp sig själv efter vårt möte för två år sedan i den vanliga Sid. Enheten startar, kör upp och styr gaspedalen nästan till topp fem.

KIA XCeed 2022: priser och egenskaper

När den placeras nära en bra hydromekanisk ”automat” är växlingarna märkbara; det blir även ryck när man ”trampar” omväxlande. Men det går inte att jämföra med Volkswagen-duon av 1,4 TSI och DSG kända från många modeller. Kia är mycket smidigare och dynamiken är bra. De 140 hk som finns har aldrig föranlett några ånger om toppmotorn på 200 hk.

Speciellt eftersom 1,6 T-GDI-motorn är utrustad med 18-tumshjul. Och frågor om smidig gång har uppstått med grundversionen på 16-tums eko-däck Michelin Energy Saver+. Iksids fjädring skiljer sig lite från den hos en vanlig bakdel: fjädrarna är några procent mjukare, och buffertarna på de främre stötdämparna är hydrauliska. Medan du kryssar runt i stan är den studsande resan i europeisk stil bekväm. När det gäller räckvidd kan du känna energiupptaget när du kör över gupp.

✓ Du kan också kontrollera:

På motorvägen tycks dock Kia XCeed 2022 plötsligt påminnas om sina koreanska gener, och studsar över den typiskt släta asfalten som om den är full av ringar. Höga hastigheter jämnar inte ytan. Så är det inte heller vid låga hastigheter. Låt oss säga att på en grusväg räknar bilen om i detalj alla stenar och upprepar en profil av gropen. Det kan man leva med, men ska man köra mycket på landsvägar är det bättre att ta en titt på crossovers. Dessutom erbjuds inga terränglägen eller assistenter.

KIA XCeed 2022: priser och egenskaper

Hanteringen av bilen överträffar den för många crossovers. Ratten är väldigt lätt: två och ett halvt varv från lås till lås. Reaktiv verkan krävs både i ett normalt läge och i ett sportläge som knappast förvärras. Bilen håller vanligtvis en rak linje och svänger på lämpligt sätt, om den inte är fräck med hastigheten. Annars piper eko-Michelin ganska tidigt även med ”Hitch”, och XCeed själv underbygger sitt missnöje med en märkbar rullning. Men även här styr halvkombin intressant, eftersom den förlitar sig på både fram- och bakaxeln.

Pris

Hur höga är kostnaderna? Priset på nya Kia XCeed 2022 är 43 390 euro, enligt återförsäljarens officiella hemsida.

Volvo Grupp A