Kia Sportage 2022: priser och egenskaper

Efter introduktionen av den helt nya Telluride SUV och den nyligen debuterade den omdesignade minivan Sedona, kommer märket att lansera den nya generationen Kia Sportage 2022 . Den kompakta Kia SUV var allt för 2017 års modell och varumärket tillämpade mittcykeluppdateringen för 2020-versionen med ändringar av modellens styling, infotainmentsystem och nya funktioner. Men den kraftigt kamouflerade Sportage upptäcktes under testningen och signalerade ankomsten av den femte generationen av Sportage. Det finns också olika återgivningar som indikerar modellens nya design.

Baserat på vad vi vet hittills borde den helt nya Sportage ha radikalt förändrat stil liknande den nya Tucson, och två modeller kommer också att dela plattformen. Modellen ska också komma lite större och med en nydesignad hytt.

Kia Sportage 2022: priser och egenskaper

På prestandanivå bör den nya Sportage använda samma drivlinor som den omdesignade Tucson, men vissa rapporter tyder på att till skillnad från den helt nya Tucson ska Sportage hoppa över plug-in-hybridversionen men erbjuda en mild hybridinställning.

Kia Sportage 2022: design

Det är ingen hemlighet att Kia testar den nya generationen Sportage och modellen har redan upptäckts i prototypform. En kraftigt kamouflerad prototyp avslöjar dock inte mycket, men baserat på märkets senaste lanseringar, tillgängliga versioner och nya Tucson, bör vi ha en exakt bild av vad vi kan förvänta oss av nya Kia Sportage 2022 .

Den femte generationen Kia Sportage delar plattformen med helt nya Tucson och drar nytta av användningen av viktbesparande material och implementering av ny teknik, inklusive elektrifierade drivlinor. Nya Sportage kommer också med något reviderade dimensioner för att förbättra interiörkomforten och lastkapaciteten.

✓ Du kan också kontrollera:

Visuellt borde den nya Sportage komma med den radikalt nya stylingen. Modellen ska anta varumärkets nya formspråk med stilistiska element som den nya Sedona minivan. Den främre delen av modellen ska byta till den nya smalare och bredare gallerdesignen, blandat med moderna strålkastare.

Modellens profil bör inspireras av den omdesignade Tucson, men med en nedtonad kroppskontur. Det ska finnas aggressiva linjer och former, men mjukare och enklare än den helt nya Tucson och med mindre skulpterade stänkskärmar.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Modellen kommer också att ha en sluttande taklinje bak och ha en omdesignad baksida med moderna bakljus och en sportig bakre stötfångare.

Interiör, utrustning:

Det finns inte många detaljer om kabindesignen på helt nya Kia Sportage 2022 . Tack vare något reviderade dimensioner bör modellen dra nytta av några förbättringar i interiören och i lastkapaciteten. Nya Sportage bör också dra nytta av den bredare användningen av modern bil- och säkerhetsteknik.

Enligt rapporter ska den omdesignade Sportage komma med den nya instrumentbrädan med en förarcentrerad design som inkluderar en Mercedes-liknande infotainment-installation med två skärmar. Modellen bör också komma med förbättrad materialkvalitet och mer standardutrustning i branschen. Grundutrustningen för Sportage bör innehålla en 8-tums pekskärm med Apple Car Play och Android Auto. Listan innehåller också aktiva säkerhetssystem som automatisk nödbromsning, varning från körfält, en uppmärksamhetsövervakare för förare och mer.

Kia Sportage 2022: priser och egenskaper

Kia Sportage 2022: prestanda

Kia har ännu inte bekräftat vilka drivlinor den har i åtanke för helt nya Kia Sportage 2022 , men det borde inte finnas några överraskningar.

Den nya generationen Kia Sportage kommer att dela plattformen med den omdesignade Hyundai Tucson, och två modeller kommer också att använda samma drivlösningar. Förvänta dig den nya Sportage med bas 2,5-liters fyrcylindrig motor under huven för 190 hästkrafter och 182 lb-ft vridmoment. Motorn ska vara i mix med en 8-växlad automatisk växellåda. Det kommer att finnas både tvåhjuliga och fyrhjulsdrivna.

Köpare bör också välja 1,6 liters turbo 4-motor som utvecklar 230 hästkrafter och 258 lb-ft vridmoment.

Till skillnad från den helt nya Tucson hävdar källor att den omdesignade Sportage kan hoppa över plug-in-hybridversionen. Hybridversionen ska vara tillgänglig.

Kia Sportage 2022: släpp, pris

Den helt omdesignade Kia Sportage 2022 ska dyka upp 2021 med försäljningsdatum under andra halvåret. Priset bör stiga något med hänsyn till eventuella förväntade uppgraderingar. Den nuvarande Sportage är tillgänglig från 23 990 euro.

Volvo Grupp A