Kia Soul 2024: Tekniska data, pris, motorer

Den omdesignade tredje generationens Kia Soul gjorde inte vår lista över de bästa små crossoverna 2023, men det finns en fångst. Hyundai Kona och Kia Seltos är framgångsrika och båda delar gemensam grund med Kias knäppa mini-SUV. Ändå rekommenderade vi Kia Soul i vår lista över de bästa begagnade små SUV: erna på grund av dess överkomliga pris, roliga att köra och många funktioner.

Det visar sig att Kia Soul 2024 inte är annorlunda och fortfarande erbjuder en hög nivå av komfort, bekvämlighet och säkerhet till ett riktigt rimligt pris.

Kia Soul 2024: Vad är nytt?

Kia Soul debuterade 2010 som en liten, fyrkantig SUV som påminde om den utgående Toyota/Scion xB. Den andra generationen Soul, som lanserades 2014, hade en ny bas med längre hjulbas och bredare hållning. Den tredje generationen Soul Kia, som lanserades 2020, har dock reviderats grundligt och refererar till moderbolaget Hyundais “robotiska” design, som syns i den nya Sonata.

Kia Soul 2024 är i stort sett oförändrad från ansiktslyftningen 2023, med undantag för ett nytt EX-designpaket som inkluderar klädsel i tyg/läder, speciella 18-tums lättmetallfälgar och ett unikt interiört färgpaket. Smart Key-varianterna har nu ett viloläge som aktiveras 40 sekunder efter att fordonet har låsts för att förhindra hackare från att duplicera nyckelns frekvens.


Växellåda och bränsleförbrukning

Vi skulle ljuga om vi sa att vi inte saknade Soul’s kraftfulla turboladdade motor (Kia slutade med den turboladdade motorn efter 2022 års modell). Soul’s standardmotor (och enda tredje generationens), en icke-turboladdad 2,0-liters fyrcylindrig, gör 147 hk och 132 lb-ft. vridmoment och uppnår en EPA-beräknad 27 i staden, 33 på motorvägen och 30 kombinerat.

Kia Soul 2024 har framhjulsdrift och en steglös automatisk växellåda (CVT). Allhjulsdrift är inte tillgängligt. Om du vill ha en Kia med fyrhjulsdrift är det näst bästa alternativet Hyundai Kona 2024 eller Kia Seltos 2024.


En mängd olika säkerhetstekniker

Kia Soul 2024 har en anmärkningsvärd lista över standardhjälpmedel för körning som motsäger dess baspris på mindre än 22 000 euro. Alla Kia Soul har varning för korsande trafik bakifrån, filbytesvarning, uppmärksamhetsvarnare, varning för passagerare i baksätet och automatiskt helljus. Andra interiörmodeller har döda vinkeln-varnare, filbytesassistent och varning för korsande trafik.


Kia Soul 2024: Utrustning och priser

Kia Soul 2024 finns tillgänglig i fyra utrustningsnivåer: LX, S, GT-Line och EX. Nedan följer en beskrivning av standardutrustningen för varje Soul-variant och det rekommenderade försäljningspriset.

Soul LX

Basversionen LX kostar från 21 315 euro. Den har en digital instrumentpanel, åtta-tums infotainmentskärm med pekskärm, ljudsystem med sex högtalare och smartphone-anslutning, automatiska strålkastare, 16-tums stålfälgar och fjärrstyrd nyckellös inmatning.

Själ S

Priserna för S börjar på 23 815 euro. Den har samma standardutrustning som LX, men lägger till extrafunktioner som 16-tums lättmetallfälgar, automatisk klimatanläggning med dubbla zoner, ett 10,25-tums infotainmentsystem med pekskärm, ett elektriskt förarsäte, två USB-portar, en motorstartknapp och en smart nyckel.

Soul GT-Line

Baspriset för GT-Line är 24 915 euro. Utförandet “Grand Touring” börjar med stora 18-tums lättmetallfälgar med lågprofildäck, dimljus, ytterbackspeglar i karossfärg med blinkers, säten i konstläder och tyg, en ratt med platt botten, unika stötfångare fram och bak och en central kromad avgasrörsspets, för att nämna några exempel.

Själ EX

Instegspriset för EX börjar på 25 615 euro. Den har soltak, uppvärmda framsäten, uppvärmda ytterbackspeglar, läderratt och växelspak, anpassad tygklädsel, en skyddande bagageutrymmesgardin och mycket mer.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar