Kia Soul 2022: priser och egenskaper

Den kommande Kia Soul 2022 fortsätter med uppdateringarna. Soul är en liten crossover -SUV och en mycket prisvärd modell också. Kia Soul erbjuder dock en förvånansvärt rymlig interiör, bekväm åktur och bra hantering. Kia har många moderna funktioner så vi tycker att priset börjar förvånansvärt lågt. 2020MY har kommit med en redesign, så nya Kia Soul levererar inga större uppdateringar.

Ändå är förfriskningar i mitten av cykeln nära förestående, vilket är fantastiskt att höra. Både exteriören och interiören kommer att få fina och viktiga uppdateringar, men ingenting kommer att förändras under huven. Precis som den tidigare modellen finns Soul Crossover tillgänglig med två motorer. Försäljningen startar i sommar.

Kia Soul 2022: priser och egenskaper

Kia Soul 2022 ansiktslyftning

Den nya Kia Soul 2022 förblir en lådformad modell med kompakta mått. Vi tycker att soul crossover ser bedårande och väldigt modern ut. Målet är att göra denna modell mer konkurrenskraftig så att Kia levererar någon form av ansiktslyftning i mitten av cykeln. Vissa delar ser redan attraktiva ut, särskilt det främre förklädet med den berömda ”tigernosen” -behandlingen.

Den Soul 2022 levereras med en något bredare galler, skarpare linjer djärvare stötfångare och eventuellt nya exteriörfärger. Stylingen är distinkt, men den boxiga formen är fortfarande ett problem eftersom många kunder vill ha ett flytande tak. Det kommer inte att hända, men några andra uppdateringar är på gång och vi väntar på att Kia ska avslöja fler detaljer.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Interiör uppdateringar

Interiören i Kia Soul 2022 kommer att få ytterligare uppdateringar. Inget dramatiskt kommer heller att förändras här, men de senaste uppdateringarna är mer än viktiga. Soul Crossover erbjuder en överraskande rymlig interiör med tanke på dess storlek. Och medan kabinen är avsedd för fem passagerare, rekommenderas fyra passagerare. Kabinen är bekväm och mycket modern. Kia erbjuder standardklädsel i tyg och syntetiskt läder som tillval.

Denna modell erbjuder också en 7-tums infotainment-pekskärm och infotainmentsystemet är toppmodern. Grundutrustningen är utrustad med Android Auto, Apple CarPlay, ett ljudsystem med sex högtalare, navigering och Bluetooth. Utrustningsvarianterna ovan finns med en större 10,25-tums skärm, ytterligare USB-portar, nya förarassistanssystem och Harmon Kardon-ljudsystemet.

Kia Soul 2022: priser och egenskaper

Kia Soul 2022 erbjuder två motoralternativ

Såvitt vi vet kommer Kia Soul att fortsätta erbjuda två drivalternativ under 2022 . Denna lilla crossover är utrustad med en standard 2,0-liters fyrcylindrig motor. Det är en bensinmotor med 147 hästkrafter och 132 lb-ft vridmoment.

Framhjulsdriften är standard, liksom variabel växellåda. Dessutom finns 6-växlad manuell växellåda också. En 1,6-liters turbo fyrmotor med 201 hk finns som tillval. Tillvalsmotorn utvecklar också 195 lb-ft vridmoment och har en 7-växlad dubbelkoppling automatisk växellåda.

Kia Soul 2022: priser och egenskaper

Kia Soul Price 2022, släppdatum

Den Kia Soul 2022 förblir ett överkomligt crossover som startar på cirka 19.000 euro. Den bästa utrustningen kostar 29 000 euro. Dessutom är den elektriska Soul EV -versionen tillgänglig för över 30 000 euro.

Volvo Grupp A