Kia Sorento 2022: priser och egenskaper

Den omdesignade versionen, Kia Sorento 2022 , kommer ut på marknaden under andra halvåret 2021. Som vi har hört kommer den nya medelstora crossoveren att få många exteriör- och interiöruppgraderingar. Först och främst ser den nya generationen annorlunda ut än den den ersätter. Den har ett modernt exteriör och även dess åldrande hytt har förbättrats jämfört med sin föregångare.

Liksom sin föregångare kommer den nya också att finnas tillgänglig med fyra motorer. Det kommer att finnas en 2,5-liters fyra-cylindrig radmotor, en turboladdad 2,5-liters fyrcylindrig, en miljövänlig Sorento-hybrid och PHEV-modeller.

Kia Sorento 2022 restyling

Den nya Kia Sorento 2022 ger många uppdateringar. Denna modell erbjuder mer boxiga proportioner och djärvare styling som står i kontrast med den utgående Sorento. Den åker också på en helt ny plattform som gör denna SUV större ute och inne. Tack vare denna plattform använder den nya Sorento en hybrid-drivlinan och en plug-in-variant.

Vi gillar det uppdaterade utseendet på Sorento, som är mer SUV och mindre crossover. Dess moderniserade utseende skiljer den från resten av företagets fordon. Den nya SUV: n känns igen av sin ”tigernos” och linjerna runt LED -strålkastarna. Huven har också gjorts om, vilket gör att den ser längre och bredare ut än tidigare. Dessutom ger den starka karaktärslinjen på sidorna SUV: n med hjulstorlekar från 17 till 20 tum ett omisskännligt utseende.

Häpnadsväckande stuga

Inuti skiljer sig den senaste tre-radiga SUV Kia Sorento 2022 från den utgående versionen på många sätt. Denna modell har en mycket rymlig hytt som bekvämt rymmer sju passagerare.

Beroende på utrustningsvariant kan instrumentbrädan utrustas med ett 12,3-tums digitalt instrument och ett 10,3-tums pekskärmsinfotainmentsystem. Standardmodellen har dock fortfarande en 8,0-tums pekskärm, trådlös laddningsplatta och ett bra ljudsystem. Inredningen är utmärkt och använder rhombus -luftmunstycken, omgivande belysning och mjuka ytor på dörrpanelerna och sätesinsatserna. 

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Kia Sorento 2022 motorer

Som redan nämnts finns nya Kia Sorento 2022 med fyra motorer. Instegsmodellen finns med en 2,5-liters fyra-cylindrig radmotor med 191 hk. Men den kraftfullare 2,5-liters fyrcylindriga med turboladdning och 281 hk kommer som tillval. Båda enheterna har samma åttastegade automatlåda med FWD-system.

✓ Du kan också kontrollera:

Hybrid- och plug-in-hybridalternativ

Den miljövänliga Sorento Hybrid är också tillgänglig igen. Denna variant kombinerar en 1,6-liters fyrcylindrig bensinmotor och en 44 kW elmotor. Liksom motorerna ovan kommer den här endast att använda framhjulsdrift.

Kia kommer så småningom att erbjuda en plug-in hybrid som kommer att ha en 1,6-liters turbo med en 66,9 kW elmotor. Till skillnad från de ovan nämnda modellerna har denna modell fyrhjulsdrift, som bara har en sexväxlad automatlåda. Kia bekräftar också att Sorento kan dra upp till 3500 pund.

Kia Sorento 2022 släppdatum och pris

Kia Sorento 2022 -debuten kommer att äga rum under andra halvan av 2021. Enligt de första värdefulla rapporterna borde den nya SUV -en vara mer attraktiv och ha många uppdateringar inuti. På grund av detta kommer dock priset att vara lite högre. Till skillnad från den tidigare modellen, som börjar på 28 000 euro, kostar den nya cirka 2 000 euro mer.

Volvo Grupp A