Kia Rio 2023: priser och egenskaper

De kia Rio 2023 är billigare än en crossover eller en SUV i liknande storlek. Vi inser att marknaden för kompakta sedan är en krympande tusensköna jämfört med de mer populära alternativen. Ändå räcker det oftast med en liten, prisvärd och bränslesnål stadsbil för att möta de flesta behov. Kia erbjuder Rio i karossmodeller sedan och halvkombi, och den har också en av de bästa garantierna på marknaden. Trots dess sparsamma och praktiska karaktär berömmer vi också Rio för att leverera körupplevelsen av en större och dyrare bil.

Kia Rio 2023: priser och egenskaper

Kia Rio 2023: vad är nytt?

Kia Rio 2023 inleder det nya året oförändrat. Kia har utrustat Rio 2022 med en startspärr i hopp om att stoppa skenande stöld av Kia- och Hyundai-fordon av en TikTok-grupp som kallas “Kia Boyz”. 2022 Rio är också det sista nya Kia-fordonet som har den sydkoreanska biltillverkarens uppdaterade logotyp.

Kia Rio 2023: priser och egenskaper

motor, transmission och bränsleförbrukning

Nya Kia Rio drivs fortfarande av en 1,6-liters fyrcylindrig bensinmotor med 120 hk och 112 lb-ft vridmoment. För årsmodell 2023 Kia har utrustat den fyrcylindriga med en oljenivåsensor som gör det enkelt att avläsa oljenivån utan att behöva öppna motorhuven och dra ut oljestickan.

Kia Rio 2023: priser och egenskaper

Alla utrustningsnivåer på Kia Rio har en steglös automatisk växellåda (CVT) som driver framhjulen. En av Rios största fördelar är dess låga bränsleförbrukning, som EPA listar som 20 mph i stadskörning, 25 mph på motorväg och 22 mph i blandad trafik.

✓ Du kan också kontrollera:

Utrustningsnivåer & priser

Kia Rio 2023 sedan finns i LX och S trimnivåer. 5-dörrars halvkombi finns endast i S-utförande.

Kia Rio 2023: priser och egenskaper

Rio LX 4-dörrars sedan

Grundversionen av Kia Rio LX börjar på 17 505 euro. Utrustningslistan inkluderar en justerbar ratt, 15-tums stålfälgar, en 8-tums pekskärm med Apple CarPlay och Android Auto trådlös anslutning, ett ljudsystem med fyra högtalare, en främre USB-port och tygsäten.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Kia Rio 2023: priser och egenskaper

Rio S 4-dörrars sedan

Rio S är vårt val för några hundra till. Den börjar på €18 145 och har andra bekvämligheter som ett skjutbart mittarmstöd, bakre USB-portar, satellitradio, farthållare, fjärrkontroll utan nyckel och en 60:40 delad baksäte. Nya Kia Rio S som femdörrars halvkombi kostar från 18 445 euro och har samma standardutrustning som fyrdörrars S sedan.

Kia Rio 2023: priser och egenskaper

Kia Drive Wise

2023 Kia Rio har massor av standard och valfria säkerhetsfunktioner trots att den är en bränslesnål bil. De är listade under kategorin Kia Drive Wise på fönsterdekalen. Dessa inkluderar elektronisk stabilitetskontroll, stabilitetshantering och backstartassistans.

Kia Rio 2023: priser och egenskaper

Samtidigt erbjuder S Tech-paketet som tillval bland annat kollisionsundvikande, filhållning, helljus och filbytesassistenter. Tillvalspaketet innehåller även 15-tums lättmetallfälgar, LED-strålkastare, automatisk klimatanläggning och startknappen.

Kia Rio 2023: priser och egenskaper
Kia Rio 2023: priser och egenskaper

Kia garanti

Som alla nya Kia-fordon lämnar 2023 Rio sedan och halvkombi fabriken med en av de bästa garantierna i branschen. Den levereras med en femårig 60 000 mils stötfångargaranti och en 10-årig 100 000 mils garanti på drivlinan. En utökad garanti kan ge dig extra sinnesfrid om du är orolig för långsiktiga underhållskostnader.