Kia K8 2022: priser och egenskaper

Kia K7 business class sedan har varit i produktion sedan 2009 och säljer ganska bra i sitt hemland. Det fanns dock inga speciella lagrar på andra marknader, inklusive den amerikanska (här är bilen känd som Kia Cadenza), så koreanerna bestämde sig för att skaka om modellen lite. Fyrdörrarna fick inte bara en ny speciell design och förbättrad utrustning, utan också ett annat namn – K7-indexet ersattes av K8-beteckningen.

Kia K8 2022: priser och egenskaper

Kroppsdesign

Den Kia K8 2022 använder samma framhjulsdrift plattform som bas, men är på samma gång 20 mm längre än sin föregångare (5015 kontra 4095 mm). De nya föremålen har också lite olika proportioner – motorhuven är utsträckt mer och överhängen något kortare. Den största skillnaden ligger i det ändrade designkonceptet. Den främre delen av den uppdaterade sedanen fick en originalkonfiguration med ett ramlöst galler bildat av många diamantformade celler. På sidorna av stötfångaren finns små block av samma celler – de är integrerade med körljus och körriktningsvisare. En ny märkeslogotyp placeras över fel kylare.

Kia K8 2022: priser och egenskaper

I sidovyn visar modellen den dynamiska siluetten som är typisk för fastbacks. En intressant detalj är kromlisten som löper ner genom dörrarna och sträcker sig till baklyktornas hörn. Den djupa, sportiga taklinjen avslutas med en elegant spoiler, under vars kant det finns ett långt horisontellt ljus. Utseendet avrundas av snygga speglar på benen och lättmetallfälgar storlek 17-19 som är organiskt inskrivna i hjulhusens bågar.

Kia K8 2022: priser och egenskaper

Inredning och utrustning

Interiören i nya K8 sedan har en modern arkitektur med enkla och koncisa kontroller för ombordsystemen. Den huvudsakliga informationskällan för föraren är ett digitalt kluster som kombinerar två 12,3-tumsskärmar – en instrumentpanel och ett standardmediacenter. En del av data kan visas på en head-up-display, vars diagonal nästan har fördubblats till 12 tum. Det finns även en touchpanel för luftkonditionering i mittkonsolen och ett tvättsystem för automatisk transmissionskontroll på tunneln.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Kia K8 2022: priser och egenskaper

Passagerarna på G8 har superbekväma Ergo Motion-säten till sitt förfogande, som är utrustade med sju pneumatiska kammare för finjustering av profilen. Sätena har en speciell funktion av ”Smart Support” – det säkerställer ett säkrare grepp om förarens kropp när sportläget är aktiverat (eller acceleration över 130 km/h) och justerar fyllningen av kamrarna för att minska tröttheten på långa resor . I dyra utrustningsvarianter är inte bara framsätena utan även baksätena försedda med värme och ventilation.

Kia K8 2022: priser och egenskaper
Kia K8 2022: priser och egenskaper

Utöver den redan listade utrustningen använder den nya Kia-modellen högkvalitativa Meridian-högtalare med 14 högtalare och nio krockkuddar. Bland de tillgängliga elektroniska assistenterna utmärker sig Highway Driving Assist 2, som håller avståndet från framförvarande fordon och centrerar bilen i körfältet genom att reagera på vägkurvor. Sedan har dessutom förbättrat bearbetningsmaterial (inklusive nappaläder och naturligt trä) och bättre ljudisolering (t.ex. trippeldörrstätningar används).

✓ Du kan också kontrollera:

Specifikationer Kia K8 2022

Från försäljningsstart kommer följande enheter att ingå i det nya motorprogrammet:

  • Bensin ”fyra” 2,5 GDI Smartstream (198 PS, 248 Nm);
  • Bensin V6 3,5 GDI (300 hk, 359 Nm);
  • Propandriven V6-motor med 3,5 LPI (240 hk, 314 Nm).

Alla motorer är kombinerade med en 8-växlad ”automatisk” och framhjulsdrift som standard. Fyrhjulsdriften med bakaxelkoppling är valfritt endast tillgänglig för versioner med en V6 3,5 GDI-enhet. Utbudet av versioner kommer senare att utökas på bekostnad av en hybrid baserad på 1,6 T-GDI turbomotorn.

Kia K8 2022 releasedatum och pris

Hemförsäljning av limousiner börjar i april till ett pris av 32,79 miljoner won. Då dyker Kia K8 upp i andra länder.

Volvo Grupp A