Kia EV9 2022: priser och egenskaper

Kia har släppt en rendering av studiefordonet EV9. Det blir en SUV och konceptfordonet kommer att lanseras officiellt inom kort. Vi har all information och bilder av renderingen till dig.

Den 11 november presenterades renderingar av det nya konceptet för kommande Kia EV9 2022 , studiefordonet firar också sin premiär i mitten av november. Här kan du ta reda på allt du behöver veta om denna nya elektriska SUV.

Kia EV9 2022: priser och egenskaper
  • Kia EV9 Render släppt
  • Ny stor elektrisk SUV
  • Konceptet firar premiär den 17 november
  • Elektriskt alternativ till Sorento
  • Kan ta elektriska komponenter från EV6
  • 7-sits version förmodligen
  • Serieversionen kan presenteras i slutet av 2022

Premiären för Kia EV9-konceptet är nära förestående: den sydkoreanska biltillverkaren har bekräftat att den kommer att presentera ett nytt konceptbil den 17 november. Nu finns det en utsikt i form av renderingar.

Denna stora elektriska SUV, med sju säten bredvid Kia Sorento, skulle kunna fungera som företagets flaggskepp eller till och med ersätta den.

Kia EV9 2022: priser och egenskaper

förslag

Med renderingarna har Kia släppt de första officiella bilderna av EV9-konceptet. En mycket modern design känns igen, vilket ger EV9 en kraftfull och robust karaktär. SUV:en gör ett fantastiskt intryck, vilket antyder mycket utrymme inuti.

Vid en första anblick påminner motorhuven och fronten om modeller från tillverkaren Land Rover, vilket ger ett starkt terrängintryck och föreslår EV9 som en bil för alla situationer.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Formen är lådformad och upprätt och bidrar även till att erbjuda maximalt utrymme i inredningen. Eftersom bilderna är kraftigt stiliserade kan färre detaljer ses. För detta måste vi vänta tills den officiella presentationen av studien.

Kia EV9 2022: priser och egenskaper
Kia EV9 2022: priser och egenskaper

Kia EV9 2022 interiör

Interiören i EV-konceptet är mycket futuristisk och – som det är vanligt med ett studiefordon – allt annat än nära serietillverkning. Kabinen är väldigt konceptuell och interiören är lätt och flexibel. Den ska kunna anpassas till respektive körsituation.

Mest påfallande är förvisso den interaktiva bredbandsskärmen, som sträcker sig från förarsidan nästan till framsätespassageraren. Ratten ser inte heller ut som den är van vid, utan mer som en flygplansratt – som du redan har sett hos Tesla.

Kia EV9 2022: priser och egenskaper

Batteri och motorer

Det är ännu inte känt vad som kan driva Kia EV9, men här kan den lära sig mycket av den befintliga EV6:an.

I det här fallet skulle ett batteri på 77,4 kWh kunna användas, vilket borde möjliggöra en räckvidd på nästan 480 kilometer. Batteriet kommer sannolikt att driva tvåmotors fyrhjulsdrift, men förvänta dig inte samma galna 585 hästkrafter som finns på   Kia EV6   GT. 325 PS (som med medelklassmodellerna av EV6) borde räcka.

Kia EV9 2022: priser och egenskaper

Kia EV9 2022 pris

Gör av den EV9 2022 konceptet fordon släpptes den 11 november. Studiens officiella premiär bekräftas den 17 november på LA Motorshow.

Volvo Grupp A