Kia Ceed 2022: priser och egenskaper

Den europeiska familjen av 3:e generationen Kia Ceed har genomgått en planerad omdesign som kommer att påverka modellernas karossdesign och utrustning. Nästan hela sortimentet har moderniserats, inklusive Ceed SW och ProCeed combos. Bara Kia Xceed halvkombi stod kvar utan uppdateringar, men den debuterade för inte så länge sedan och kommer därför att få sin del av förbättringar senare.

Kia Ceed 2022: priser och egenskaper

Nytt utseende

Ett av huvudresultaten av moderniseringen 2021 var den modifierade främre delen av modellens kropp. Märkeskylargrillen har fått en annan design med en nedre krominsats i form av stänkskärmar. Luftintaget fick också en annan design och de svarta sidopanelerna kopplades till hjulhusen med hjälp av byglar. Nya varumärkeslogotyper har introducerats på framsidan och baksidan.

Kia Ceed 2022: priser och egenskaper

Sids huvudutseende har också förändrats. Den tidigare fyrapunktskonfigurationen har gett vika för tre vertikala linjer för varselljus och blinkers. Samtidigt har grafiken på bakljusen optimerats. I GT-Line- och GT-versionerna är originallampskärmar installerade, bestående av 48 celler som fungerar i indikator-, mått- och bromsljusläge.

Kia Ceed 2022: priser och egenskaper

I allmänhet fick sportmodifieringar mer distinkta egenskaper från omdesignen. De kännetecknas av speciella insatser på stötfångare och trösklar, specifika dekorationer på kylargrillen och den bakre diffusorn samt ytterligare röda accenter. Två av de tre nya hjulalternativen är också inriktade på GT-versionerna. Jo, paletten av kroppsfärger för hela familjen har utökats med fyra nya nyanser.

Kia Ceed 2022: priser och egenskaper

✓ Du kan också kontrollera:

Interiör och utrustning Kia Ceed 2022

I kabinen är förbättringarna selektiva. Ett nytt emblem har placerats på ratten. Reviderad grafik av den 12,3-tums digitala instrumentpanelen och den centrala skärmen med en 8,0 eller 10,25 tums diagonal. Tillagd trådlös anslutningsfunktion med Android Auto och Apple CarPlay-protokoll. Det finns en USB-port på konsolen för baksätespassagerarna.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Kia Ceed 2022: priser och egenskaper
Kia Ceed 2022: priser och egenskaper

Antalet interiörer i Kia Ceed har utökats från fem till nio. De mekaniskt utrustade GT-modifikationerna har fått en ny växelknopp. Automatiska fordon har nu en perforerad läderväljare och en högblank svart körprogramdisplay.

Kia Ceed 2022: priser och egenskaper

Många förbättringar i säkerhetssystemen. Den enkla övervakningen av döda vinkeln har ersatts av aktivt kontaktundvikande för att undvika nödsituationer vid filbyte. Filbytesvarningssystemet kan nu fungera oberoende av den adaptiva farthållaren. Vid behov aktiveras även backkameran vid framåtkörning. När allt kommer omkring varnar tvärtrafiksystemet inte bara för hinder vid backning, utan aktiverar också nödbromsning om det finns risk för kollision.

Kia Ceed 2022: priser och egenskaper

Tekniska egenskaper

Motorutbudet för Kia Ceed 2022 har förändrats minimalt. Bensin ”turbomotor” 1.0 T-GDI med en effekt på 120 hk. Förutom mekaniken kombinerades de även med en 7-växlad ”robot”. Samtidigt kombineras den ”yngre” 100 hk-versionen av motorn endast med en manuell växellåda. Erbjudandet inkluderar även en 1,5 T-GDI fyrcylindrig bensinmotor med en ”måttlig” hybridstruktur. Den utvecklar 160 hk. och 253 Nm, tillsammans med ”mekanik” eller ”robotar”. Delvis elektrifierad och den enda dieselversionen med 1,6 CRDi-motor med 136 hk. Transmissionen här är en intelligent mekanik med elektronisk kopplingskontroll eller robot.

Kia Ceed 2022: priser och egenskaper

I linjen ingår även den uppladdningsbara hybridkombinationsvagnen Ceed SW PHEV, i vilken motorn består av en 1,6 GDI med 105 PS som naturligt sugmotor. och en 61 hk elmotor. Systemets totala effekt är 141 hk. och 265 Nm och kompletteras med en sexväxlad ”robot”. Utbudet kröns traditionellt av de kraftfulla Ceed GT- och Proceed GT-modellerna, som är utrustade med en turboladdad fyra 1,6 T-GDI med 204 hk.

Kia Ceed 2022: priser och egenskaper

Kia Ceed 2022 releasedatum och pris

Nya Kia Ceed 2022 kostar 17 990 euro som standard

Volvo Grupp A