Kia Carnival Minivan 2022: priser och egenskaper

Några spännande nyheter: Kia har avslöjat den nya minivanen för att ersätta den berömda Sedona- modellen. Enligt de senaste rapporterna kommer den kommande minivanen Kia Carnival att heta 2022 . I motsats till Sedona-modellen ser Carnival mer attraktiv ut med sin boxiga SUV-liknande stil. Stora hjul, crossover-liknande proportioner och vackra varselljus som flödar in i det attraktiva kylargrillen ger denna minivan en exklusiv SUV-känsla.

Kia Carnival Minivan 2022: priser och egenskaper

Generellt sett är de första intrycken positiva och nya Carnival påminner om den berömda Range Rover . Förutom exteriören får interiören även en del avancerade saker, som en valfri dubbelskärmsuppställning med digitala displayer och en central pekskärm utrustad med navigering. Dessutom kommer alla Carnival att använda en potent 3,5-liters V-6-motor som levererar 290 hk med framhjulsdrift och åttaväxlad automat.

Kia Carnival 2022 exteriör

Den 2022 Carnival är en imponerande exklusiva ersättning för Kia avgående Sedona modell. Denna minibuss har en mycket mer attraktiv design och designades i samma studio i Kalifornien som SUV: arna Telluride och Sorento . Vid första anblicken kommer du att märka ett mer aggressivt frontförkläde, liknande nya Sorento.

På baksidan ser dock den kommande karnevalen mer ut som en minivan. Det är särskilt anmärkningsvärt att denna minivan är en av de första fordonen som har den omdesignade Kia-logotypen på motorhuven. Den kännetecknas också av snygga, eleganta varselljus och snygga 17-tums lättmetallfälgar. Kia avslöjar också att 19-tumslegeringar också finns tillgängliga, men bara i högre utrustningsnivåer. Dessutom erbjuder tillverkaren några av premiumfärgerna, inklusive Aurora Black Pearl, Ceramic Silver, Astra Blue och Snow White Pearl.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Kia Carnival Minivan 2022: priser och egenskaper

Premiumhytt

Den kommande Kia Carnival 2022 ser fantastisk ut inuti. Generellt sett har den mer modern stil än den utgående Sedona. Det första du kommer att lägga märke till när du kliver in är en stor mittkonsol och ett infotainmentsystem i Mercedes-stil med dubbla skärmar med digital mätardisplay. Den mer exklusiva SX Prestige-klädseln erbjuder dock läderklädsel och fällbara säten i andra raden, medan ett panoramasoltak är tillval. Enligt Kia kan Carnival ta emot upp till åtta passagerare.

✓ Du kan också kontrollera:

Interiörtekniken i Carnival är mycket bättre än den i Sedona-modellen. Dessutom har nya Kia Carnival en 8,0-tums infotainmentskärm och två 12,3-tumsskärmar som standard. Som standard erbjuder tillverkaren även Apple CarPlay och Android Auto som nio USB-portar. Ett underhållningssystem bak finns också tillgängligt, med början i SX-utrustningen, medan det mäktiga Bose-stereosystemet med 12 högtalare är en del av den förstklassiga SX Prestige-utrustningen.

Kia Carnival Minivan 2022: priser och egenskaper

Kia Carnival 2022 drivlina specifikationer

Under huven kommer en 3,5-liters V6:a att användas i kommande Kia Carnival 2022 , som ger hela 290 hk. Denna minivan använder också en åttastegad automatlåda som standard för framhjulsdrift. Fyrhjulsdrift står inte på menyn, vilket är ett stort minus. I allmänhet har konkurrenter som Pacifica en plug-in-hybriddrivlina som tillval, medan Sienna bara kommer som en hybrid.

Vi förväntar oss dock inte att Kia kommer att erbjuda någon av dessa uppställningar på nya Carnival, åtminstone inte direkt. Kia säger att denna minivan kan dra upp till 3500 pund tack vare motorn, vilket är utmärkt för en minivan som denna. Å andra sidan gjorde denna raffinerade motor en livlig acceleration från 0 till 60 mph på 7 sekunder. Bränsleekonomivärdena är något bättre än Sedonas, med nummer 19 mpg city, 26 mpg highway och 22 mpg kombinerat.

Kia Carnival Minivan 2022: priser och egenskaper

Releasedatum, pris

Släppdatumet för nya Kia Carnival 2022 är satt till sommaren. Den kommande modellen är som sagt en ersättare till den populära Sedona-minivanen. Den kännetecknas av mer attraktiv stil, kabin och standardfunktioner. Kia tillkännagav nyligen ett startpris på 33 000 € för denna modell, i linje med sina konkurrenter.

Volvo Grupp A