Kia Carnival 2023: priser och egenskaper

Om du kia Carnival 2023 sett ur ögonvrån kommer din hjärna förmodligen att registrera den som en mellanstor SUV. Det betyder att designen – och Kias marknadsföring – fungerar. Carnival är till 100 procent en minivan. Tror de mig inte? Kolla in bakdörrarna. du glider. Inuti ger Carnivals boxiga kropp och låga golv mer förvaringsutrymme än en genomsnittlig crossover. Alla Carnivals är utrustade med en tyst 290 hk 3,5-liters V6-motor och en åttastegad automatlåda.

Kia Carnival 2023: priser och egenskaper

Kia utrustar Carnival med en rad förarassistansfunktioner som standard, medan toppmodellerna erbjuder ännu fler tekniska extrafunktioner. Men låt dig inte avskräckas av karnevalens distinkta skåpbilsnatur. Se fram emot dess kultiverade köregenskaper, dess praktiska användning och dess rymliga interiör. Låt oss inse det, du behöver förmodligen inte mycket markfrigång och fyrhjulsdrift ändå.

Vad är nytt för 2023?

Carnivals toppklassiga SX och SX Prestige är de enda trimnivåerna som har ändrats för 2023. SX kommer nu med en 12,3-tums infotainmentskärm och en matchande 12,3-tums digitalskärm. SX Prestige på högsta utrustningsnivå levereras inte längre som standard med fällbara andra radens kaptenssäten (nu tillval). Istället erbjuds en omkonfigurerbar bänk med tre sittplatser som standard. Den värdefulla LXS-utrustningen har tagits bort från sortimentet.

Kia Carnival 2023: priser och egenskaper

Carnival erbjuds i fyra trimnivåer, från budget LX till lyxiga SX Prestige, men EX-trimmet verkar slå det glada mediet mellan funktioner och pris. EX-versionen erbjuder ett antal komfortfunktioner som motiverar extrapriset, inklusive en eldriven baklucka, en intern intercom och ett röststyrningssystem som gör att baksätespassagerare kan manövrera Carnivals infotainmentsystem.

motor, transmission och prestanda

Carnival 2023 drivs av en 3,5-liters V6-motor som levererar hela 290 hk; en åttastegad automatlåda är standard. Fyrhjulsdrift erbjuds inte, Carnival erbjuds endast som framhjulsdrift. De Chrysler Pacifica har en valfri plug-in hybriddrift och Toyota Sienna finns bara som hybrid, men vi förväntar oss inte att Kia ska erbjuda ett sådant system till Carnival, åtminstone inte direkt. Kia uppger att Carnival kan dra upp till 3500 pund.

Kia Carnival 2023: priser och egenskaper

Vi är imponerade av Carnivals balanserade hantering, som är smidig vid cruising och lätt att köra i kurvor. Den raffinerade V6-motorn erbjuder livlig acceleration och drev Carnival till 100 km/h på 7,0 sekunder på vår testbana.

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

2023 Carnivals EPA-bränsleekonomi är 19 mpg stadskörning, 26 mpg motorvägskörning och 22 mpg kombinerad körning. Vi testade en 22 Carnival på vår 75 mph motorvägsrutt, som är en del av vårt omfattande testprogram, och den nådde 28 motorväg mph – 2 miles mer än EPA-betyget.

Interiör, komfort och lastning

Carnivals instrumentbräda och främre sittgrupp är moderna och inbjudande. Den stora mittkonsolen erbjuder gott om förvaringsutrymme för småsaker, medan det valfria infotainmentsystemet i Mercedes-stil med dubbla skärmar med digital display ger enkel åtkomst till skåpbilens anslutningsfunktioner. Toppversionen SX Prestige har en läderinredning och kan beställas med justerbara säten i andra raden med fällbara fotstöd.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Kia Carnival 2023: priser och egenskaper
Kia Carnival 2023: priser och egenskaper

Dessa “VIP-säten” erbjuder passagerare ett avkopplande sätt att fördriva tiden på långa resor, men tyvärr kan de inte tas bort eller stuvas i golvet som konkurrerande minibussar, vilket begränsar Carnivals maximala lastutrymme. Ett panoramasoltak finns som tillval och erbjuder en stor öppning över andra raden så att barnen kan få lite frisk luft. I vårt test kunde vi förvara 14 handbagage bakom den tredje sätesraden och 48 med sätena nedfällda. Det är mycket lastutrymme, men det är rimligt att säga att både Pacifica och Odyssey erbjuder lite mer utrymme.

✓ Du kan också kontrollera:

infotainment och uppkoppling

En 8,0-tums infotainmentskärm är standard, med två valfria 12,3-tumsskärmar som spänner över två tredjedelar av Carnivals instrumentpanel, en som fungerar som digital display och den andra som infotainmentskärm. Apple CarPlay och Android bil är standard. Upp till nio USB-portar finns tillgängliga i Carnival. Ett underhållningssystem bak finns som tillval från SX-trimnivån och uppåt, men ett Bose-ljudsystem med 12 högtalare är reserverat för SX Prestige-trimnivån.

Kia Carnival 2023: priser och egenskaper
Kia Carnival 2023: priser och egenskaper

säkerhet och förarassistans

Kia erbjuder många förarassistansfunktioner som standard, inklusive filbytesvarning, automatisk helljus- och dödvinkelövervakning, vilket sätter Carnival i linje med Pacifica, Sienna och Honda posera odyssé. För mer information om Carnivals krocktestresultat, besök National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) webbplatser. Bland de viktigaste säkerhetsfunktionerna

  • Standard automatisk nödbromsning med fotgängardetektering
  • Lane Departure Warning med Lane Departure Warning som standard
  • Tillgänglig adaptiv farthållare
Kia Carnival 2023: priser och egenskaper

garanti och underhåll

Kias garanti överstiger konkurrenternas med 10 års eller 100 000 mils drivlinagaranti. Men till skillnad från Sienna erbjuder karnevalen inte gratis planerat underhåll.

  • Begränsad fem års eller 60 000 mils garanti
  • Drivlinans garanti är giltig i 10 år eller 100 000 miles
  • Inget gratis planerat underhåll

Det rekommenderade försäljningspriset för Kia Carnival 2023 är 42 770 euro.